dilluns, 2 de febrer del 2009

la prova del set

dilluns d’examen sorpressa. les senyus rateta miquey i khalina, desconec si maliciossament :) compintxades, volen baixar el meu immaculat expedient acadèmic fent-me sortir a la pissarra sobtadament. bufff, i jo ahir tarda veient el racing-barça i sense obrir un llibre. ¿què em preguntaran? ¿les valències del liti, sodi, potasi i rubidi? ¿dibuixar una cel.lula i les seves parts?

¿òscar, sense tonteries, el meme del 7? –pregunten-
¿lo cualooooo? –dic arrosegant la o final-
el meme del set, pallús!!! explica a la classe set fets, curiosos o a l’atzar, sobre tu.
val. sense tonteries ni fricandonades d'escàs interès públic o privat ...

sed de memòria inútil
recito perfectament la llista, per orde alfabètic, dels 44 energúmens amb els que vaig fer l’egb i, també, les entrades de referència de cadascun dels toms de l’enciclopèdia catalana (a-ami, ami-bag, bag-buig,...). les meves preferides eren curo-espal i espam-garri. l’excussa: tenia el llit just enfront dels bonics toms verds.

sed d’itàlia
soc un malalt d’itàlia. m’agrada la forma de bota del mapa, l’azzurro d’adriano celentanno, l’accent de rafaella carra, el lambrusco, als mundials de futbol soc un tiffosi més i, si fós posible, visitava ara mateix el consulat per demanar-me la nacionalitat italocatalana. berlusconi no mereix ser italià.

sed d’esports poc televisius
ara se m’ha passat una mica la dèria però, fins no fa massa anys, quedava hipnotitzat davant la tele mirant esports presumptament insípids. dards (tots els participants solen ser un xic obessos), pòker i, sobretot, el inverosímil curling: una mena de petanca sobre gel amb tot de gent escombrant el terra. em partia.

set de sed
el meu top-7 de begudes és
1)orxata
2)llet merengada
3)coca-cola
4)cacaolat fred
5)mojito
6)café amb gel
7)vi blanc, amb una paella i a tocar de la platja

sed d’extraterrestre
no he vist mai sencer l’et d’spielberg. sempre, inexorablement, m’entra una nyonya tremenda veient-la i m’adormo a mitja peli. per tant, sé lo del mi casaaa perquè s’ha de saber però desconec que acaba passant amb el pobre alienígena i el nen que l’acull.

sed de dibuix
dibuixo que fa pena. un nen de tres anys (o menys) dibuixa amb més traça que jo. el meu sostre creatiu està en la típica casa amb unes tanques davant, un caminet fins l’entrada, un sol, uns núvols i quatre be baixes al cel fent d’ocells. a escola l’aprovava a còpia de calcar sempre. quan dic sempre, vull dir sempre.

sed de dolços
a barri sèsam el meu ninot favorit era triqui el monstre de les galetes. potser per això, quan hi ha un dolç en joc, no tinc dona, nen o amics que valguin. arraso. si enlloc d’òscar m’haguessin batejat com atil.la, de mi es diria que per allà on vaig no hi queda cap dolç sense la marca de les meves dents.

¿he aprovat l’examen, senyus?

57 comentaris:

Rita ha dit...

Hahahahahahahahaha genial, sí senyor!!!

En això de dibuixar, i ja que empres el mot calcar, et juro que som calcats! No vaig passar ni he passat mai de la caseta amb el caminet i els ocellets. Tot i que jo també hi posava/poso arbres rodons amb pomes, boletes vermelles, xemeneia i fum. :-))

_MeiA_ ha dit...

jo crec que t'aprovaràn!

com que no has acabat de veure E.T.?? Això és un crim!

A mi també m'agradaba el mojito... fins que una nit em va fer massa mal! grrr..i ara em venen escalfreds cada vegada que hi penso!

JJMiracle ha dit...

Vaaaaa, posem-li un 9,5.

(Genial l'apartat de la memòria inútil.)

Assumpta ha dit...

Em moro de riureeeeeee :-)))

I el cas dels dolços l'enllacem amb l'article de l'esmeuïsme? :-)

Ma germana també recorda la llista de les seves "energúmenes" partículars jajaja jo només fins al meu cognom i dos més (deu en total)

Va nen, cantem, que jo adoro aquesta cançó :-)
"Azzurro,
il pomeriggio è troppo azzurro
e lungo per me.
Mi accorgo
di non avere più risorse,
senza di te,
e allora
io quasi quasi prendo il treno
e vengo, vengo da te,
ma il treno dei desideri
nei miei pensieri all'incontrario va"


Molt bo, molt bo... :-)))

M'encanta veure un partit Itàlia-França per sentir els himnes!! jajaja els dos són una passada!!

Lastienditas ha dit...

Qué boooo, veig que no som s´unica que em vaig quedar en l´edat mental de 3 anys quan dibuix...
;)

J.M. ha dit...

Molt bo allò de la memòria inútil. Però se m'acut que cap memòria, en veritat, és inútil.
Salut!

J.M. ha dit...

Per cert, jo tampoc he vist acabar mai la de l'ET.

Irene Pujadas ha dit...

el que et passa amb et a mi em passa amb barrio sésamo. sé qui són però no els reconec. sóc de les que quan algú fa la pregunta estupida "tu que, de petit no vas veure barrio sésamo?" es queden callades. igual que mai vaig veure els facicles del cuerpo humano, i tot i que em sé totes les cançons amb prou feines vaig veure algun capítol de bola de drac. ni oliver i benji tampoc.
però ei em sé totes les lletres, eh; són coses que s'han de portar amb discreció.

TORO SALVAJE ha dit...

Òscar, tot de conya, peròoooo, peròoooooooooo.... mirar el curling!!!!!

Uffffffffffffffffffff

:)

lisebe ha dit...

jajajaj. m'ha fet molta gracia això de aprovar dibuix calcan, i la sed d'italia va aser que mes d'un i d'una ens agrada Italia i (els italians....)

'òscar ets un crac noi.

Les editorials per les que treballo, ho fan en castellà, sino ja tindries a on publicar el bloc, perque noi tens una fusta que no t'he l'acabas maiiiiii!!

Petonetssssss

Cesc Sales ha dit...

Amb nota alta senyor extraterrestre!!! Ja ja ja molt bo.
M'has fet venir sed, o set ja no ho se...

Montse ha dit...

mira que arribes a ser divertit, nen... està ben currat i a més, amb sentit de l'humor, jejejejejeje

no s'ha de passar a 7 persones, ara? jajajaja

Ferran Porta ha dit...

Io, jo m'apunto també a la cosa aquesta dels adults que dibuixem pitjor que els nostres fillsbarranebots; en canvi, com molava el dibuix tècnic!

Pel que fa a Itàlia, et canvio la passió per Alemanya. Malgrat que semblin freds per fora... les aparences de vegades enganyen ;-)

Buona giornata! (o com s'escrigui)

Albert ha dit...

Jo sempre he pensat que els profes cobren més si suspenen a la gent i per això no regalen cap excel·lent.

Visca l'orxata! I també la cançó "Azzurro"!

Salutacions!

Efrem ha dit...

xDDD

Núr ha dit...

Òscar, amb això de l'ET no tens cap mena d'excusa, avui dia, amb l'existència dels DVD i la divisió de pel·lícules en capítols!! Així que ja ho saps! :)

Jo crec que les profes t'aprovaran! Els teus sets m'han agradat molt!!

Jesús M. Tibau ha dit...

un aautèntica col.lecció de felicitats petites

Bargalloneta ha dit...

jajajjjaaja!!!
estic completament d'acord amb la Rita i el dibuixar.... jo també són de la caseta , la tanca i l'arbre... per cert l'ocell en forma de V, sort que lo de la gavina del PP va ser més tard....
petó

rits ha dit...

potser no se't dóna bé dibuixar, xò d'escriure en saps un munt! sempre sorprens i em fas somriure.

el llistat de les begudes molt curiós!... mmm, no sé perquè xò t'hagués posat a la lliga de la cervessa

Eva ha dit...

Clar que has aprovat... i amb molt bona nota!!!
Avui dia poder expressar els teus neguits, les teves necessitats, gustos, etc... és el més important... tenint en compte que hi ha molta gent que no ho fa...
I el més important és que qui tens al davant t'escolti i t'acompanyi en el camí de viure...
Per mi, excel·lent!!!
Una abraçada!!

mai ha dit...

La veritat és que em sembla súperdiver les coses que expliques. Compareixo el gust per Itàlia, he tingut l'enciclopèdia davant dels nassos molt de temps i mai n'he memoritzat ni una sola entrada, jo deuria comptar ovelles!!

Txarli ha dit...

Jo també hagués ficat les dues primeres "set de sed", l'orxata i la llet merengada...són un vici! Això sí, em sembla que desprès m'hagués passat al rom Brugal...
Com sempre, genial Òscar!

Ah, com a company de classe t'aprovaria i amb nota!

Jordicine ha dit...

Jo he tret la mateixa nota que tu. Ja em diràs si te n'has sortit. Al cole m'ho treia tot menys la plàstica... sempre a setembre! Comparteixo la sed per tot el que és italià (condueixo un Fiat, m'agrada Antonello Vendetti, m'embogeix Roma...) i, evidentment, pels esports. Jo, si no hi ha un bon vi negre, em decanto per la coca cola. Salut company!

I visca 'Barrio Sésamo'.

kweilan ha dit...

Ai els mojitos!!! I has aprovat de sobres.

Sergi ha dit...

Conec algunes italianes, i he de dir que estan prou bé, i l'accent hi ajuda. Però en futbol, sempre Alemània. I per cert, no recordo com acaba ET, no sé què passa amb l'extraterrestre, però sé què va passar amb la nena, la Drew Barrimore, i el seu futur no ha estat massa lluit...

Deric ha dit...

tots els exàmens siguin així

Anònim ha dit...

Llegint-te encara tinc més clar que ets un crack :)

Alex. ha dit...

Aprovat Summa Cum Laude, senyoritu!!!

Carlos ha dit...

com a mestre et mereixes un 10, com seguidor teu no tinc puntuació, ni paraules,... només somriures.
genial

rosseta ha dit...

Ei molt original la presentació de la meme dels 7 fets. Encara que t'ha faltat un punt important i és que l'has de passar a 7 persones més, és a dir, invitar-les a què ho facin. Jo ara m'hi poso i per cert, jo també comparteixo la sed d'itàlia.

Noctas ha dit...

Coincidim plenament amb ET. Quan els nens comencen a volar amb les bicis jo ja estic adormit al sofà i mira que la peli és bona. Deu ser que l'he vist masses vegades i em faig gran. També amb esl esports avorridots em quedo enganxat. Deu ser que tenen una espècies de poder hipnòtic.-, vull dir que et relaxen., jo m'he tragat billar i pim pom i rugby., bé el Rugby no és avorrit quan li pilles el tranquillo és un esport amb molta tela....en fi crack saludus i t'aproven segur., justet però segur que aproves

Noctas ha dit...

Epp dic que t'aproven justet perquè ja se sap que les senyus no solen tanir masses taules alhora d'apreciatr el talent aliè..saludus mestre!!!

bimbonocilla ha dit...

Jaja!! jo dels 36 d'EGB em sé els DOS cognoms!!!

ITALIA... no cal afegir res més.

Jordi ha dit...

jajaja molt bo Òscar!

estic d'acord amb tu amb el sed de dibuix. Jo no passo del con un 6 y con un 4 aquí tienes tu retrato i quan hem de passar a cos senser una rodona al cap de munt i quatre pals. Quin desastre!!

Per cert, aprovadíiiissim!!

Ah!! Jo he arribat a veure algun partit d'squash i de ping-pong pel 33, amb el que costa de seguir la bola...

òscar ha dit...

tu ets gairebé una professional del dibuix, anomenem-lo naïf, RITA. afegir-hi arbrets amb les seves pomes, xemeneies i fum t’atorga el nivell C de plàstica i pretecnologia. per cert: ¿mai he sabut què significa això de pretecnologia?

la culpa és dels programadors televisius MEIA. solen tornar a passar et al migdia, després del dinar, jo al sofà i clar ... zzzzz!!! els fàstics d’alcohol els tinc associats a l’anis (eccccccs). ¿quí em manava tastar-lo mai?

massa generossa MERCÈ ... ¿quína utilitat té recordar els quaranta-dos paios que separaven l’anguera inicial del zaragoza final?

ASSUMPTA, aquest matí plou a can fanga, per tant no crec que m’engarjolin per provocar la ira del cel.
així que ...

cerco un po' d'africa in giardino,
tra l'oleandro e il baobab,
come facevo da bambino,
ma qui c'è gente, non si può più,
stanno innaffiando le tue rose,
non c'è il leone, chissà dov'è.

i, a més a més, em poso la samarreta blanca amb el da noi azzurri, els pantalonets blaus i ¡ala! el millor acompanyament coral que mai ha trepitjat gespa en partit oficial ...
http://www.youtube.com/watch?v=RyPstIp6tuU

segur TIENDITAS, pel que he llegit entre els comentadors, sembla que el club dels dibuixants paupèrrims som legió.

val JERONI, cap memoria és del tot inútil però algunes memòries són més inútils que altres. vaja ... això de calcar frases d’orwell és un bon recurs! :) salut company!

¿fascicles del cuerpo humano IRENE? ara mateix vaig al wikipedia que, si em surt al trivial o al buzz, aquesta no la sabré!!! :)

també opinava com tu TOROSALVAJE, fins que vaig caure a la teranyina del trepidant curling. penso que m’agrada perquè em recorda a la coberta del vaixell de vacaciones en el mar :) però, això si, sense l’escenari de puerto vallarta!

eiiii LISEBE :) que jo escric en espanyol com góngora, quevedo i mariano josé de larra. mira, ja veuràs ...
"trémulo, tomé la frágil lámina en blanco de dibujo infantil y la acerqué al transparente cristal, el único salvoconducto que me permitía traspasar la frontera del aprobado en la compleja disciplina del dibujo artístico. al acabar la copia, el burdo plagio que me garantizaba conquistar el sombrío seis de nota, aún tenía la desfachatez soberana de firmar la lámina en uno de sus márgenes. mi firma, eso si, era original".

¿veus? jajajajaja. petooons!

¿un mojito CESC? ¡el color verd alienígena ja el té! :)

mai els passo MONTSE! em sap greu que ningú se’n pugui veure obligat. ¿vols tu? :)

petita confessió FERRAN: el dibuix tècnic també el calcava. la cosa anava així; tenies tres setmanes per entregar llàmina però els figurilles que dominaven l’entregaven en una setmana. els 9’s i els 10’s es penjaven al suro de la classe. per tant, sols calia esperar que entreguessin, que l’exposessin al suro, mangar la seva llàmina i ... a calcar!!! tota una litúrgia!

ALBERT, visca l’orxata, l’azzurro i els profes de educació física i piscina que t’oferien excel.lents avaluació si, avaluació també. bé, com hi ha força profes per aquí, diré que tots els posaven si calia, clar!

visca els emoticons també, EFREM. per cert, brillantíssim el teu comentari d’ahir a can noctas. em tronxava!

tinc la sensació NÚR, que el meu tren d’et ja ha passat! ¿una deconstrucció d’et en episodis l’acceptaria spielberg? ¿i ferran adrià? :)

dolços i itàlia em fan d’allò més feliç JESÚS. ¡què bons són els seus gelats!

BARGALLONETA, des de que les be baixes acompanyen la doble pé, al cel de les meves cases dibuixades no hi ha gavines.

no m’agrada gens la cerveza RITS. alguna clareta amb el bon temps acompanyant les braves, potser si. gràcieeees!

coi EVA, a la peggy (geografia) i a la mitocondria (biología) els hi implorava els cinc pelat! implorava amb salero, això si! :)

comptar ovelles també en sé, MAI. dolly, la de norit, ... zzzz!

bon podi el del teu set de sed, TXARLI. al pupitre del davant hi ha un lloc!

¿i les pelis italianes, JORDI? des del jaimito aquell tan tronat, passant pel pan, amor y fantasía, la grandísima dolce vita, el tomb en vespa del caro diario, ... aiiii, què grans que són els tios!!!

una perdició KWEILAN! jo no vull fer saltar la llebre però, per mi, que els mojitos se’ls van inventar a itàlia!

ara m’ha guanyat força la drew barrimore, XEXU. sembla que ja no barreja la fanta taronja amb altres coses. o, al menys, tan sovint com abans.

i, especialment DERIC, que enlloc d’angoixes ens féssin somriure.

mira CESC, la denominació d’origen de crack la ténen, per aquí, unes quantes persones. i tu, per sort nostre, ets un d’ells.

gràcies ALEX. ¿senyoritu també és en llatí? ¿de quína declinació? :) una abraçaaada!

la meva fulgurant carrera de mestre, CARLOS, va quedar truncada el dia que em van enxampar participant en una batalla de guixos amb trencadissa de vidres :). moltes gràcies, de veritat.

¿sed d’itàlia ROSSETA? ¿lambrusco? ¿grappa? ¿limoncello? ¿chianti? fent alcohols també són uns destrals!

ostra NOCTAS, el billar també té el seu gran què. tot empolaïnats, aquell silenci del públic, l’àrbitre que desconec que hi pinta allà enmig. ¿i el ping pong? amb dos xinessos que marxen a respondre la bola tres-cents metres lluny i, el millor, un paio amb un ridícul marcador fet amb dues llibretes henry de les que van passant fulles a cada punt :) abraçada crack!!!

eiiiii BIMBONOCILLA, haurem de fer una competi. el segon cognom de tots no me’l sé però aquest mateix migdia em repasso l’anuari escolar! :)

JORDI, l’squash (que també me l’he tragat) m’estressa una mica amb tant rebot i aquells mecos contra la paret que es peguen. ¿no has vist mai un partit de polo al 33? ¿o el concurs de l’home més fort del món arrosegant camions amb una corda? fuaaaaa, sort que m’estic desanganxant!!! :)

Assumpta ha dit...

M'agraden els himnes que tenen lletra i es poden cantar (jejejeje)

A vegades crec que sóc malèvola.

Sempre plou, ja no ve d'aqui... seguim cantant jeje ♪ ♫

Assumpta ha dit...

UUaaaaaaaaaauUU!!! M'ha sortit!!!

♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫

an | na ha dit...

Tens més que un aprovat!
Jo diria que tot el que has escrit és com una petita prestatgeria de col.leccionista plena de delícies de la vida, des del punt de vista : Òscar.

Tota una relíquia!
:)

Guspira ha dit...

Segur que aproves amb notassa!
Aquestes set petites realitats que ens expliques reflecteixen la teva humilitat.
I la teva manera de fer, com sempre, m'encanta!
Ah... jo tampoc tinc amics ni família quan veig dolços... :)

Goculta ha dit...

ET em feia molta por de petita, no volia que els ET'S m'abduissin.
Triqui i les seves galetes eren fantastics.... les coses que arribem a recordar són increibles,
i d'Italia ... cosa si puo dire della bella Italia!!!

nadeia ha dit...

http://www.youtube.com/watch?v=XXpmhSFKcr8
Srrà nyonya però m'encanta ;-)

òscar ha dit...

compartim gust ASSUMPTA. fer nino-nino na-nino nino nino com a lletra d'un himne no m'ha acabat mai de fer el pes del tot :)

¿has dit delícies A(NN)A? ¿són dolçes? ¿les puc menjar? i, el més important, ... ¿les he de compartir? :) abraçada!!!

GUSPIRA s'ha de reinventar el que t'expliquen quan ets petit: del inicial "no parlis amb desconeguts tot i que t'ofereixin un caramel" s'ha de passar al "quan devores un caramel tothom és un perfecte desconegut". :)

ostra GOCULTA, ben mirat, si et fós un alienígena italià menjagaletes, segurament la peli l'hagués vist sencera.

òscar ha dit...

si l'azzurro és nyonya, jo soc un nyonyo de campionat NADEIA :)
encara m'emociono escoltant la veu de baríton d'en sandro del piero, el do de pit de gennaro gatusso, l'entusiasme coral de christian panucci, les piruetes vocals d'antonio cassano i la màgia musical de francesco totti que és, com detall anecdòtic, el lepero dels acudits italians. té una fama de pardo que no se l'acaba! :)

alas ha dit...

per fer aquest post que has fet...has de tenir gràcia...i tu en tens per vendre i regalar!!!! no em deixes de sorprendre :DDD transformes um meme en una hª divertida!!

un petó

nimue ha dit...

a mi també m'encanta Itàlia! durant una temporada vaig treballar com a guia turística a la Toscana, abans de ser profe. I he jugat a curling a Torino, jeje... als pavellons de les olimpiades d'hivern. Vaig riure molt, això sí!

Waipu Carolina ha dit...

jaaaa, muy divertido. Saludos

Joana ha dit...

Comparteixo alguna "sed" de les "set".
jajaja

Ferran Porta ha dit...

Hehe, mita'l ell, què tramposet! :-))

òscar ha dit...

ALAS ¿gràcia a la venda? ¿a quant va el quilo? petooons!

¿que ... (emocionat) ... has jugat a curling NIMUE? avui miro la plana web de la federació catalana de patinatge per saber a quin lloc de catalunya s'hi pot jugar. mentre m'aguanti dempeus amb els patins ja en tinc prou, oi? petooons!

gracias y un abrazo WAIPU CAROLINA.

tinc ganes que marxi el fredper fer la primera orxata JOANA. petoons.

FERRAN, o espabilava o encara estava allà amb el compàs, l'esquadra i el cartabó!!! una abraçada.

una que bada pels núvols ha dit...

jajajaj jo també tinc memòria inútil!! :)

Esther del Campo ha dit...

Aquí que no ens escolta ningú, et diré que jo mai tampoc no he acabat de veure ET... hahahahhaa i mira que pensava que era un cas únic!!
I això de l'Enciclopèdia Catalana, recordo que a primària em castigaven a la biblioteca i també, ens passàvem llargues hores mirant els toms...
Molt bon meme, les "senyus" segur que et posaran algun punt positiu, que ho has fet molt bé!!! :D

fada ha dit...

Et felicito per transformar el meme en un text original i divertit: no sempre s'aconsegueix. Per cert, jo substituiria la coca-cola per un martini blanc ;)) Petonets.

khalina ha dit...

Falta fer la nota mitja amb la qualificació de la Rateta, però jo et poso EXCEL.LENT!

He trigat en `puntuar perquè volia avaluar-te justament jeje. Bé la veritat és que volia posar-te nerviós. NOOOO,és que he anat molt i molt enfeinada amunt i avall, i fins ara no t'he llegit.

Em consideres una "senyu" dolenta? Ais nooo

M'has fet riure molt en varis punts! Això de l'enciclopedia! I mira que no veure l'ET, clar que jo la vaig veure quan era molt petita al cinema, i no recordo com acabava jaja. Ma mare va anar 2 hores abans o més a fer cua i després la meva tieta ens va portar als cosins.
Jo tampoc dibuixava massa bé. Sempre trobava alguna ma disposada a ajudar-me en la part artística. Quan era dibuix lineal com era seguir unes regles anava fent.

Enric Caujapé ha dit...

I mai tens sed de Guinnes ????...uf !

òscar ha dit...

en som uns quants NATÀLIA, pel que he llegit aquests dies. però, com va dir en jeroni, cap tipus de memòria és, en veritat, inútil

es que el verd dels toms ESTHER, té quelcom que t'atrau, hipnòtic ...

el matini blanc també figuraria en el meu top FADA. però en el top-10 en aquest cas.

buffff KHALINA, al menys la sorpressa del meme-exàmen no m'ha deixat l'expedient blocaire fregant el cinc pelat :) petoons i gràcies per tenir-me en compte!

no soc massas cervesser ORBISON. negra o rossa, alguna a l'estiu i poc més

khalina ha dit...

Tot i el meu primer excel.lent, la Rateta m'ha fet adonar que et calia anar a setembre. Al seu blog els resultats finals

òscar ha dit...

hòstia KHALINA! :) acabo de respondre a la rateta a un altre post però ... això em sona a putxerasso i/o componenda! ara mateix miro!!! petooons!