dilluns, 31 de maig del 2010

cansat

l’estiu és, potser compartint honor amb les festes de nadal, el període de l’any que suma més tòpics verbals per metre quadrat de conversa.

quan el primer ascens de temperatures ens obliga a fer el canvi d’armari, precipitant l’emotiu retrobament (gairebé com el d’un amor perdut de joventut) amb els pantalons pirates que et ballen com una baldufa gràcies a l’eficiència de l’operació bikini o amb les samarretes de color cítric que et transformen en un subliminal home-anunci (o dona) de trinaranjus, sura també la humana necessitat de repetir el manat d’alls que són els tòpics estivals.

al menys al cap i casal, creuar-te amb un veí esbufegant al migdia dins l’ascensor i no esmentar allò de el que mata de barcelona és aquesta humitat que fa que la roba se’t enganxi al cos és símptoma d’escassa educació veïnal o de que el veí és un nudista militant.

també és d’una idoneïtat repetitiva, mentre et trobes totalment extasiat assaborint el primer polo dràcula de la temporada, comentar als que t’envolten que l’estiu és vida, talment com si acabessis de parir una frase digna d’un filòsof grec malgrat que, en síntesi, estàs venint a dir que la resta d’any és mort.

o recórrer a un dels clàssics entre els clàssics de les mentires piadoses (a l’estiu ve molt de gust menjar amanides), quan en realitat mastegar a tothora fulls d’enciam i diverses herbotes comestibles només els hi ve de gust a les cabretes sigui quina sigui l’època de l’any.

però de entre tots els tòpics, el que més m’agrada és aquell que diu que la platja cansa. potser existeix alguna explicació científica que doni veracitat a la frase però, a priori, escarxofar-se damunt la tovallola a xafardejar que fan els altres banyistes, intentar fer el pi a l’aigua o, el més sacrificats, construir un precari castell de sorra amb un infant; no semblen activitats que requereixin un plus de ginseng matinal, la veritat.

la platja, al menys a mi, no em cansa gens ni mica. el que em cansa és que el veí excusi la poderosa olor que desprèn en la humitat de barcelona, que costi tant de trobar llocs on encara segueixin venent polos dràcules o que el monopoli dels primers plats estivals les tinguin les amanides.

la platja no em cansa. el que em cansa és seguir comptant els dies que falten per poder pal plantar-me a la sorra tres setmanes seguides sense fer altra cosa que dir, en sortir de la platja, que la platja cansa una mala cosa.

52 comentaris:

Clidice ha dit...

vaja! doncs a mi la platja i el no fer res si que m'esgota :( a més sóc més de calippos :P y polodefresa :) per sort hi ha tantes opcions com culs, sinó tots acabaríem al mateix lloc i això si que seria dramàtic :D

niña de azucar ha dit...

Ahir vaig disfrutar del primer Dracula de la temporada, gairebé ploro d'alegria!! XD

TORO SALVAJE ha dit...

La platja cansa una barbaritat.
O potser son els anys...
Millor no ho penso.

GEMMA ha dit...

A mi em cansen altres coses, però llegir-te no és una d'elles!!!

neus ha dit...

encara fabriquen el dràcula?????? i se'n troben????? on????
a mi la platja em fa venir gana, molta gana.

vull un dràcula!! ains...

Albert ha dit...

Els únics tòpics que desapareixen són els del futbol, perquè després del Mundial els entrenadors fan vacances i no sentim allò de "el futbol són 11 contra 11".

El que cansa és anar fins la platja.

Molt gran el polo Dràcula.
Adéu!

Rita ha dit...

Jo vaig comptant també, una mica més d'un meset i a l'aigua!!!! :P

montse ha dit...

La cançó de l'estiu, les festes majors, la pell color gamba, el bany al riu, les xancletes, els gelats, la sangria, les picades dels mosquits. Tot això i més l'estiu m'enamora.

JJMiracle ha dit...

Potser és cert el tòpic que l'estiu és vida, però jo és quan estic més mort… :-)

Six X ha dit...

¡m'encanta l'estiu! poder per fi amagar la roba d'hivern i treure les samarretes i els vestidets d'estiu, veure els cossos morens a plena vista...ummm, de què parlava???
ah, sí! m'encanta la platja!

Goculta ha dit...

Doncs a mi més que la platja em cansa la gent que s'enganxa a la platja.
Però si que be de gust torrar.se al sol una micona.

Marta Contreras ha dit...

A mi m'agrada repetir, incansablement, el fred glacial que fot dins dels llocs!

Marta M.Q. ha dit...

Brutal el post! :)

PD: Quan he vist la foto he pensat: no m'ensenyis això, que estant aquí al despatx i sent encara maig això deprimeix...

Abogadaenbcn ha dit...

L'estiu m'encanta...sobretot de nit...

Garbí24 ha dit...

Més que la platja, el que cansa és anar, tornar i aparcar, perquè un cop allà escarxofat mirant la fauna i amb una cerveseta no és pas que cansi,. tot i que jo sóc més de mar endins o cales perdudes on hi ha poca gent

Assumpta ha dit...

Tu deus tenir aire condicionat a casa teva... M'hi jugo un gelat!!

A mi tot l'estiu em cansa... cansa la calor, la xafogor, el no saber ni com ni què t'has de posar, els peus inflats...

La platja no m'agrada, és bruta, a l'aigua i floten tota mena de marranades que no enumeraré... De joveneta hi anava i he vist, jo mateixa, com la gent és més guarra d'any en any... així que vaig dir prou... Fa més de deu anys que no trepitjo "allò"... La sorra és repulsiva, s'enganxa... Si no et poses un bon protector et cremes la pell i després tot et fa mal...

El sol és maco a l'hivern... oh, solet d'hivern, suau i dolç... :-DD

A més... a l'estiu NO JUGA EL BARÇAAAAAA!!

Ah, la platja cansa... és un fet comprovat (i aquest "cansa" no és un sinònim de que n'hagis d'estar fart, és un sinònim de que et treu força i energia)

Ho sento, eh? :-))
Espera que passi per aquí en XeXu o el Jordi de la Banyera i et diguin també què en pensen de la platja... L'Elur veig que ja ha passat però s'ha moderat :-))

Anònim ha dit...

Doncs sóc més d'hivern que d'estiu, pel que fa el temps. Prfereixo la muntanya a la platja i el fred a la calor. Seguint el tòpic, no sé per què, els estius sí que em noto més cansat!

Sílvia ha dit...

Hola Òscar!
Estiu...aquella època dels partits de pretemporada del Barça ;)
salutacions
sílvia

kweilan ha dit...

Jo sóc una d'aquelles que la platja cansa però no em cansen les vacances. Molt bo tot l'apunt!!

lisebe ha dit...

Molt Bó Òscar!! el que cansa de la platja almenys a mí quan hi vaig es la tornada cotxe darrera altre en las autopistes colapsades, i per anar has de matinar moltissim o anar-ye de not si es que tens casa o xalet a la costa!!
Clar que el dia a dia cansa molt mes oi??

Petonets

Sergi ha dit...

No seré jo el que et traurà la teva parcel·la a la sorra. Jo em buscaré un lloc ben fresquet i no m'acostaré a la platja per a res, si puc evitar-ho. No per res, eh, és que les vacances no són per cansar-se.

Thera ha dit...

Jo sóc de les que m'arrossego durant nou mesos, sempre esperant l'estiu, tant me fan les vacances, a mi m'agrada la calor, el bon temps, el sol, la sorra, la sal,... Em cansa el fred, la calefacció, les bufandes,... Bon estiu!!!!

maria ha dit...

Sembla que ja entra la calor^-^.

nadeia ha dit...

saps què enyoro jo? el Negrito! el recordes el Negrito?? què se'n va fer del Negrito?? per déu! era el millor dels gelats! era el rei de la platja! era el millor de l'estiu. El Negrito... snif!

Laia ha dit...

A mi l'estiu m'estressa, les hores buides,...bufff, quin dilema! És clar que encara no treballo, sé que d'aquí poc canviaré d'opinió. -La platja no cansa, certament-

neus ha dit...

Assumpta és culpa del dràcula, que em fa bavejar i sóc incapaç de pensar en res més! :)))
a mi la platja m'agrada... quan no és estiu :)

◊ dissident ◊ ha dit...

Ací ja fa una calor inaguantable, i damunt avui ha fet vent de ponent... L'estiu no és l'estació de l'any que més m'agrada

Jordi ha dit...

Ostres, jo mai he fet canvi d'armari. Ara no sé si tenir enveja o no dels que en feu... Si més no, m'estalvio feina!

Vés per on avui he dit la frase del teu home de l'ascensor. I és que ahir, sense fer calor, la roba ja se t'enganxava a la pell!! Grrrrr!! I la cosa encara no apreta!

Sí que cansa, sí, però no és la platja sinó el sol, que agota molt!

Als pakis, normalment en venen! Aquí et deixo un regal:
http://www.somarda.com/ver_chuminada.php?id=2087&d=Polos-FRIGO-incluido-el-Tiburon

Anònim ha dit...

doncs a mi em cansa la platja i em cansa la calor. Visc a 5 minuts del mar però només trepitjo la sorra a l'hivern. Tan de bó tot l'any fos hivern!!!

òscar ha dit...

el no fer res esgota molt, t'ho reconec CLIDICE. però el no fer a vacances és, al menys per mi, un esport nacional que només trenco per menjar polos, fer el pi a l'aigua i dir, una i altra vegada quan surto d'ella, que la platja cansa molt.

el primer dràcula de la temporada, NIÑA DE AZUCAR, té una magnitud emotiva de les proporcions d'un títol del barça. o més!

millor TORO, enlloc de pensar en el anys, gaudir-los fent el pi i altres foteses.

moltíssimes gràcies GEMMA! ull que, a vegades, de tant llegir :) se'ns cansa la vista.

no sols el fabriquen, ELUR, sinó que, a més a més, n'han fet una versió millorada que accentua el contrast entre cola i maduixa. el 19 :) el buscaré per tota barcelona.

com diria vujadin boskov ALBERT, la platja és platja i, de l'estiu, no podem dir que ha acabat fins que ja no ens podem banyar a la platja.

aquesta tradició de final countdowb a mi, RITA, m'acabo posant dels nervis. grrrrrrr!

un estiu MONTSE, sense aquests i altres dany colaterals, no seria pas un estiu com cal.

a mi, quan el nen té grans idees de l'estil partit de tenis a les tres de la tarda o la meva dona decidieix que dinem amb tot el sol torrant-nos l'esquena, també em sembla que l'estiu és matador P-CFACSBC2V!!!

ets de les meves SIX: com l'estiu, i les epidermis humanes prenent el solet, no hi ha res.

jo sóc dels enganxats a la platja GOCULTA. la culpa (sempre hi ha un culpable) no és pas meva: és de verano azul i el chanquete!!! :)

ohhhhhhhh tot un clàssic MARTA: aquelles galipandries bestials fruit del també bestial contrast entre carrer i locals amb l'aire condicionat a -2 graus.

és per anar fent boca MARTA. a mi em fa encara més plaent el temps d'espera tot i que, pensant-ho bé, és de ser um pèl masoquilla, oi? moltes gràcies!

ummmmmmmmmm ABOGADA: les terrassetes, aquella miqueta d'airet, la gent amb camises de lli blanc prenent un vinet fred, .... no pararia!!!

els trajectes solen ser pesats, o molt pesats, JOAN. eprò un cop hi ets ... un lujuuuuuuuuu asiàtic!

cada anyet toca l'apunt "polèmic" estival ASSUMPTA. la catosfera és dividida entre defensors i beligerants d'aquesta època de l'any. el 19, si vols, el dràcula no et faltarà per fer oblidar la xafogor barcelonina.

òscar ha dit...

un tòpic molt emprat diu, ALBERT, que el sol de muntanya enganxa molt més que el de la platja. amb o sense tòpics, ticn ganes de vacances ja!

ohhhhhhhhh SILVIA ... que grans aquells zeros a sis contra un equip de patates holandesos que et fan creure, any rere any, que ho guanyarem tot!

gràcies KWEILAN. a més, les vacances a platja o muntanya solen ser l'època més adequada per llegir un llibre rere l'altre. quin goig!!!

podria fingir que no em molesta passar tres quarts d'horeta aturat fent ganyotes la gent dels cotxes del costat o posant la música forta per empipar la dona en les esperes però, sincerament LISEBE, fingiria :)

jajajaja XEXU. però ... diràs que no a una paelleta dins un local amb aire condicionat i un bon vinet acompanyant? doncs això, si vens amb la calor platgil al damunt, encara s'agraeix més :)

altra de les meves THERA. jo no dic que la resta de l'any sigui morta però, segur, que menys vital que l'estiu ho és.

síiiiiiiiiiiii MARIA: jo ja he inaugurat primer bany, estic pèl morenet i només em falta la música de georgie dann perquè el plaer :) sigui total!

fuaaaaaaaaaa si el recordo NADEIA: el únic cornetto tancat integrament per xocolata. esmicolar el xocolata de la bola de gelat era un plaer apostoflant. perquè l'han deixat de fer, no ho sé però penso investigar.

pot tenir puntets estressant LAIA però, posat a fer, prefreixo estresar-me tot arrebossant-me en sorra i aigua que pencant.

contra gustos, estacions DISSORTAT. entenc que, molts dies, un desitjaria que la calor marxès pero és que ... aquest any n'hem tingut tan poqueta fins ara.

jo els compro als pakis de sota casa, JORDI. i, amb un dràcula a la boca, ja pot fer el sol que li doni la gana que a mi plim (yo duermo con pikolin).

un tòpic també força extès NOA, diu allò de que "com l'encant de la platja a l'hivern, res de res".

Irene ha dit...

A mi em cansa la gent (sobretot de BCN) que es passa tots els mesos d'hivern dient "que vingui la calor ja, quin fred!" i quan comença a sortir el sol es queixen de la "calor mortal" que fa i posen l'aire condicionat a tota màquina. A l'hivern ha de fer fred i a l'estiu calor, no podem estar a 19 graus a dins els llocs!

A banda d'això, sí que em vénen de gust les amanides, més que a l'hivern, i també perquè cuinar fa venir calor i fer una amanida no, i a sobre són superbones :P

Fins aquí la meva digressió sobre l'estiu heheh!

sànset i utnoa ha dit...

estic de vacances i em sento més cansat que mai. Coi de contradiccions estúpides!

*Sànset*

Six X ha dit...

sí sí Òscar, però segur que ets dels que es fiquen a l'aigua amb els "pantalons pirates i samarreta cítrica": només mirar, res d'ensenyar. O assegut en un xiringuito sense ni tan sols tocar l'aigua (ni el sol)

rits ha dit...

un dracula!!! buf, quins temps!!!! estius inacabables a la platja. Inolvidable!!!!

3 setmanes a la platja? això ni ho somio, perquè no puc!!!!

el paseante ha dit...

Falta el tòpic de lo curt que es fa l'estiu (com totes les coses bones). Crec que et vaig veure un dia. Engegant una moto a Balmes amb Travessera de Gràcia, amb un puret a la boca. La meva timidesa crònica em va impedir preguntar-te si ets aquell Òscar que em fa somriure amb els seus textos.

nadeia ha dit...

investiga, investiga! i podem engegar una campanya" perquè Frigo torni a vendre el Negrito" ;) Que els estius no són el mateix sense aquella xocolata!

Ada ha dit...

Tens tota la raó Òscar... quines ganes d'agafar vacances jaaaaa!!!!!
I quant de temps sense veure els polos-dràcula!!!! on els vénen? jo no els he vist des de fa molt i ara m'has fet pensar en ells i vull un vull un!!!!!! jajajaaj!!!
Saludets!

òscar ha dit...

sí-sí IRENE: és molt barceloní això d'exclamar-se pel temps faci el temps que faci. és, si val la comparació, com anar al perruquer i parlar, sí o sí, de futbol. ens queixem perquè toca!!! :)

jo, ara que no ens escolta massa gent SÀNSET, a l'estiu em canso una mala cosa. la culpa és del nen i la seva dèria per practicar activitats esportives, clar.

insinues, SIX, que no ofereixo (visualment) a la humanitat la serrania del meu cos? insinues que no nedo qual michael phelps, practico pales destrament a la vora de la mar ni jugo al voley platja am un talent gairebé olímpic? :) val ... faig tot això, a més d'anar al xiringo de tant en tant!

menys l'any passat, RITS, cada any els gaudeixo. torno a barcelona que semblo el negret del cola-cao!

la teva timidesa et va jugar, amic PASEANTE, en aquest cas una "bona" passada ja que no era jo. tot i que hauré de investigar quí és aquest cló meu ja que balmes/travessera és una cruïlla que faig tot sovint de camí a casa meva o anant a dinar a ca ma mare. dues dades (el puret i la moto) han sigut les que m'han fet veure que no era jo. tot i així, com tinc la impressió que compartim molts lloc de pas, el proper cop que em vegi's et demano, si-us-plau, que em saludis perquè em faria molta moltíssima il·lusió. de veritat!

oju que no engegem un grup d'aquest del facebook, NADEIA, demanant el retorn obligat del grandiós negrito.

als paquis del costat de casa hi són, ADA. és cert que costa de trobar-los però, si la recerca és intensa, s'hi troben.

Esther del Campo ha dit...

Sí, després de durant dies fer el ronso a la platja, anar tararejant la nova cançó d'Estrella Damm, el meló amb pernil fresquet, cada cap de setmana una festa major i tot plegat, ja ho dius bé, com cansa l'estiu... tots desitjant que tornin els corticoles del Corte Inglés. Si és que, mai no estem contents!! Descansa força ara, que queda ben bé un mes fins Sant Joan per a que comenci el cansament!!! :D

Cris (V/N) ha dit...

Secundo la moció.... platja, partidetes de cartes, sangria, truites de patatones, posar-se after-sun, amanides les justes (per les cabres, si).... Ganes i ganes d'estiu, petons!!!

Laia... ha dit...

Doncs a mi, la platja, em cansa. Clar que també em cansa treballar i m'agrada bastant menys...

òscar ha dit...

estic agafant força tot treballant ESTHER. amb aquests dos mesos que encara em queden :( segur que a l'agost em podré cansar ben a gust.

i jo la re-secundo CRIS, afegint a la moció (per si algú encara no està convençut del tot) las "siestecillas" de hora i mitja i els mojitos en got de plàstic passejant de nit entre turistes. ganeeeeeeees. moltes ganeeees!

si no ens cansem pencant LAIA; tampoc ens podrem cansar a gust fent vacances.

bajoqueta ha dit...

Això que tot l'any no faci la mateixa temperatura és culpa de la moda, no guanyarien prou si no haguessim de treure roba de l'armari i vore que no ens caben algunes coses. I segur que també dels productors d'enciam :)

Què vols menjar? Sopes calentes? jajaja

Núr ha dit...

Jo crec que és això que s'ha comentat: el no fer res és el que cansa. D'altra banda, si en canvi passeges amunt i avall (la dificultat de caminar damunt la sorra) i et banyes (has de lluitar contra les ones) i jugues amb les criatures a pales o amb els amics a volèibol, sí, la platja cansa un colló de mico!

Mercè ha dit...

Ais, quines ganetes d'estiuet i de gaudir del "dolce far niente"... Jo ara al cap només tinc dues coses: Mitologia i Lexicografia, les 2 assignatures de les que m'examine la pròxima setmana.
La platja m'encanta, però sobra la maregassa de gent.
Moltes gràcies per la cançó dels gira-sols, no l'havia escoltada mai.
Una abraçada.
Ànims, ja queda menys...

Ull de cuc ha dit...

A mi la platja no em cansa... em cansa la quantitat de gent que s'hi acumula ;)

Si ens posem a recordar... Jo sóc de frigopies.... :)))

polaroid mental ha dit...

platja, quin cansanci tan deliciós!
sempre que escolto comentaris de calor, la veueta per dins canta: "que sóc de barcelona i em moro de calor!"

Eva ha dit...

Jo també espero els dies de platja...
Salut!!!

GURMET ha dit...

Conta els dies es un esport de molts i a mes dejats en darrere mes ampli el somriure.

Jordicine ha dit...

M'encanta la platja, però per a mi si que cansa. No és un tòpic! Dissabte i vaig anar i no fer res... cansa! Ja ja ja. Però ja tinc ganes que arribi l'estiu i les vacances... per anar a la platja i cansar-me una mica més. Una abraçada, Òscar.

òscar ha dit...

nooooooooo BAJOQUETA, sopes calentes no. però una dieta formada, única i exclusivament, per gelats sí que em faria del tot el pes. :)

però és una cansament taaaaaan dolç NÚR, que amb cansaments així no caldrien els complements vitamínics.

jo MERCÈ, ara mateix, la única :) mitologia que tinc al cap és la del déu poseidó demanant-me que entri al mar dia sí, dia també.

tots els gelats que fan un homenatge als apèndixs del cos (pie, dedo) estan de mort, ULL DE CUC.

ascorta piquer, dame aire con tu abanico? sí-sí POLAROID, però nosaltres de moment seguim aquí, "amarrados como unos burros a la puerta del baile".

els dies, EVA, ja són aquí. el que jo vull és encadenar-ne al menys trenta.

sort que tenim alguna trampeta enmig GURMET (per exemple el megapont de sant joan) que fa l'espera una mica menys tensa.

amic JORDI ... una de les meves màximes (o mínimes) favorites és dir sempre que estic cansat. així el nivell d'exigència és menys elevat :)