divendres, 5 de març del 2010

pasqua abans de rams

la frontera entre el nas vermell pel fred i les orelles roges per la calor, té el llindar de la porta de casa com a espontani duaner.

els hiverns imbuïts del cinematogràfic romanticisme d’uns mitjons de llana als peus, un dessuadora (de les d’anar per casa) i la manteta tapant les cames mentre veus csi a la tele (no esmento la llar de foc perquè, senzillament, no en tenim); han passat a millor vida des que convisc amb la meva dona.

a casa, contra l’opinió del nen i meva que val el mateix que un pensament d’aznar, es viu dins d’un estiu permanent a 23 graus celsius que ens fa anar, mentre el món és una estalactita gegant, en pantalons curts, xancletes i el pit enlaire.

hem intentat de tot i més. des de disfressar-nos de militants de greenpeace (“no t’adones que som un dels principals culpables del canvi climàtic que està patint el mon?”), passant per la des acreditació en veu alta fingint que ens dirigim a una tercera persona que no ens escolta (“fuaaaa ... això sembla una sauna. aquesta dona està majara!!!”) fins a l’amenaça d’instal•lar una piscineta toy enmig de la sala (“com provoqui humitats a la veïna, us enteneu vosaltres amb ella” –diu-). de res no ha servit.

tampoc ens ha estat útil citar que gas natural ens professa una estimació directament proporcional a l’elevada factura que li abonem cada dos mesos.

la frontera entre la climatologia cubana i la de casa és gairebé imperceptible gràcies al règim de calefacció castrista que ha instaurat la meva dona.

aquesta nit, quan arribi al pis, el faré imperceptible del tot prenent-me un mojito. en pantalons curts i xancletes.


REM - Imitation Of Life
Cargado por djoik. - Ver los videos de música recién destacados.

34 comentaris:

TORO SALVAJE ha dit...

Margaret Thatcher es Blancaneus comparant-la amb la teva dona.

I si portes el cas a la Fiscalía de delictes contra el medi ambient.

I mentrestant demaneu mesures cautelars.

Six X ha dit...

ei TORO SALVAJE, quina culpa tenim si el nostre termostat és diferent al vostre!!!! mentre el meu marit es passejava en roba interior per casa, jo anava amb pijama de felpa i mitjons gruixuts. I veig CSI amb la manta als peus, . ôscar, d'aquí a no gaires anys, et puc assegurar que les vostres temperatures es ficaran al mateix nivell (el meu marit ja comença a tapar-se amb la manteta i va per casa amb xàndal)

Garbí24 ha dit...

Això no pot ser bo de cap de les maneres, i no parlo de la salut, parlo del rebut del banc.....allò si que escalfa.

Assumpta ha dit...

La sensació de fred i de calor és diferent en cada persona i passar fred a casa és molt lleig. Suposo que ella NO va amb pantalons curts, samarreta de tirants i xancletes... si així fos, aprovaria la moció de Denúncia a aquesta suposada Fiscalia de Medi Ambient :-))

Ara bé, si l'únic que li passa és que té fred!! i que va vestida "normal"... doncs, noi, em sembla que ja us veig amb el mini-short la resta de l'hivern jeje (no has vist? la setmana que ve tornen a baixar les temperatures!!)

Tu ferma, E.!! i si et fan baixar el termòstat, els agafes els diners que tenen reservats per a xuxes al supermercat i vas a gastar-los a l'Abacus!! :-)))

Ada ha dit...

Òscar, no siguis tan exagerat! EStic amb la teva dona!!! FA FRED a casa!! i posar l'aire acondicionat (en el meu cas) a 22 graus no és estar bé! L'aire està gelat!! per a que estiga calentet ha d'estar almenys a 26 graus. I nosaltres no tenim la culpa de tindre sempre els peus gelats!
Bah! homes!


(per cert, sóc adamusic, que he canviat de nom, ara em dic "ajocdedaus", disculpa les molèsties)

Jordi ha dit...

jajaja I mira que jo a casa meva passo fred!! Pots venir quan vulguis, a canviar d'ambient!

Sílvia ha dit...

Hola Òscar!
Les dones al poder, ji,ji...
salutacions (i paciència)
sílvia

Marta M.Q. ha dit...

Doncs quina sort, almenys si tens de fons un pòster d'una platja i música salsera, et pots imaginar que estàs de vacances al Carib!

PD: Però això de la manta, tens raó, és una gran pèrdua...

Thera ha dit...

Vull venir a viure a casa teva... necessito el 23ºC!!!! Una festa tropical!!! Jo no sóc prou convincent... i encara miro la tele amb manteta... sort que el bon temps ja gira la cantonada!! :D

Carme Rosanas ha dit...

Quin tema complicat, aquest de la temperatura! I perquè sempre en le s parelles n'hi ha d'have r un de cada? Síu que ens combinem malament no? Si t'explico la calor que paso al llit ... tota la vida passant calor, no és just!

Montse ha dit...

Acceptes llogaters ocasionals? jo tb vull poder anar per casa amb samarreta i xancletes, amb un mojito a la mà i cantant la cançó que toqui del Georgie Dann... !!!
mmm, fa servir laca, la teva dona? perquè tindria tela q a mes haguessis d'afrontar el fet de ser co-culpable de la meitat del forat de la capa d'ozó i de la desforestacio de l'amazònia alhora...

estrip ha dit...

potser et cal una Iniciativa Legislativa Popular i discutir-ho al parlament, com els toros!

Albert ha dit...

Cada casa té la seva temperatura, encara que no s'ha d'abusar de la calefacció i aquestes coses, segons els ecologistes.
Aquest any, però, el problema no és el fred, sinó la pluja.

Adéu!

Babunski ha dit...

És una lluita contant i perduda. A la meva feina jo vaig arromangat quan la gent només fa que queixar-se de fred. A més la discriminació és enorme perquè només faig que sentir insults a la meva persona pel fet de tenir calor. Fora les calefaccions! A veure si presentant una ampara a la conselleria d'Acció Social i Ciutadania m'ajuda d'aquesta marginalitat en la qual em trobo.

Clara ha dit...

jajaja! A casa meva passa igual.. La meva mare i la meva germana posen la calefacció a 23,24.. I mun pare, al darrera, els hi va abaixant! I així es passen el dia, un rere l'altre..

i com que una servidora casi mai està a casa, no té aquests problemes... (però ja els tindrà, ja!)

Striper ha dit...

El que es clar es que la percepcio de la temperatura per sexes es diferent.

Sergi ha dit...

De casa no puc parlar, però a la feina sempre hi ha hagut una guerra entre homes i dones per la temperatura ambient. On treballava abans teníem dos laboratoris units per una porta interior. En el meu estàvem tots els nois i dues dissortades noies. En passar per aquella porta semblava que haguessis canviat de latitud... la diferència era del tot perceptible.

Molt bona la cançó, i molt curiós el vídeo.

Esther del Campo ha dit...

Aquesta de REM és una de les cançons que posen a la ràdio i mentre baixo pels turonets de la N-240 m'agrada cantar... that's sugar caaaane... c'moooon, c'moooon, you can seeeeee meee cryyyy (noti's que m'invento la lletra en anglès, és lo que més m'agrada).

No sé jo això de la piscineta blava toy farà el fet. Ja et veig jo, mojito en mà, escrivint un post en nom de la teva dona en defensa dels 23 graus. Ànims, que queda poc per la primavera de veritat! :D

rits ha dit...

doncs aquesta vegada no puc estar d'acord amb la teva dona. No cal anar amb samarreta de màniga curta per casa. Posar la calefacció, estar confortablement, d'acord, però és hivern i no cal la disbauxa d'energia.
A més, amb els canvis sobtats de temperatures és quan més m'he costipat, i encara més, pels cops de fred d'aire fred quan sortia d'algun lloc amb la cale ben forta són els que em van provocar 3 paràlisis facials. Gràcies als xuts de cortissona tot va quedar en petits ensurts, però el metge sempre em fa anar amb mocadors i bufandes i res de calefaccions fortes.

Pepi Toria ha dit...

La intel.ligència d'hom es demostra quan sap distingir entre el que es pot canviar i el que no... recolzo i encoratjo a "l'opció mojito".

Joana ha dit...

A casa anem per zones. Amb tirants o amb bufanda...i convivim que ja és molt!
La natura és sàvia i no ens refredem mai!

Àlex ha dit...

A casa meva està prohibit el radiador fins que no baixem dels 17 graus... Això vol dir que el tenim posat nit i dia: ens llevem que la casa està a 11 graus... Si vols, Òscar, t'ofereixo un sofà on no caldrà que posis gel al mojito: ell mateix es granitzarà!

Bargalloneta ha dit...

ostres!!!
i la factura de la calefacció , ja us ha arribat????

kweilan ha dit...

Doncs jo potser ho posaria també més alt de 20 i em prendria un mojito també, però la factura em fa ser prudent.

Cesc Sales ha dit...

Porto millor el fred dins de casa que la calor extrema. És clar que un terme mig sempre és molt més ben rebut!

El video dels REM m'encanta. Vaig veure un reportatge de com el feien. Curiós. És un únic pla i endavant, endarrera, endavant, endarrera...

Bon diumenge Òscar!

òscar ha dit...

tenint la dama de ferro a casa, TORO, no hi ha mesures cautelars que valguin. és ella quí les signa.

i no pot ser, SIX, a l'inrevès? més que res que jo, a aquestes alçades, ja no tinc roba d'anar per casa d'hivern.

no és un rebut JOAN: és una hòstia amb totes les lletres.

només falta que animis la E, ASSUMPTA, a continuar amb aquesta mini república platanera que governa. volem un referèndum calefaccionista ja :)

a 26 ADA??? que vingui ràpida la primavera perquè acabarem suant més ara que al mes de juliol!!!

serem dos JORDI. el nen i jo. cap problema, oi? som de bon conviure :)

un poder, SÍLVIA, que a vegades em recorda això del villarato. al menys en el cas de casa "meva".

quasi millor l'opció pòster MARTA. les vistes al tibidabo no semblen massa del carib, la veritat.

avisa quan vinguis THERA. més que res per no fer curt de mojitos.

quan ens coneixem, CARME, ens preguntem de tot excepte la regulació termal de cadascú.

pots passar quan vulguis MONTSE. el dels sprays sóc jo :) que no totes les raresses de casa han de caure del mateix costat.

el poble, ESTRIP, es deixaria guanyar pels arguments de la meva dona. és molt més tenaç que jo i surt molt millor a les fotos :)

a casa, ALBERT, et garanteixo que el problema és l'elevada temperatura.

òscar ha dit...

sembla ser, BABUNSKi, que el gènere masculí estem abocats a viure amb una calor extrema als lloc tancats. i això; no hi ha conselleria que ho millori.

ostra CLARA però si el nen i jo marxem de casa ... a quí putejarà la meva dona? :)

tenim termostats diferents JOAN. molt diferents.

un dels millors i més creatius clips de rem, XEXU. segurament, malgrat el que sembla, filmat al mes de gener :)

perquè la veina segur s'exclamaria, ESTHER, que sinó segur que ja la tindriem instal.lada.

doncs imagina't el contrast climàtic que pateixo, RITS, quan entro a casa i em trobo, de morros, la befarada dels 23 graus en un lloc tancat. pitjor que una sauna!

mirant-ho per la banda positiva, PEPI TORIA, és un petit plaer això d'abocar-me als mojitos al març. els plaers, fóra de temps, són més plaers.

la natura vostra és més sàvia que la nostra JOANA. el nen i jo ens constipem que és un festival.

sofà granissat amb mojito ÀLEX? això fa molt bona fila! digue-ho dia i hora que portarem, per acompanyar, uns montaditos del basc del costat de casa.

sempre arriba MÒNICA; malauradament.

la prudència és una virtut, KWEILAN, que fa estalviar força a final de mes.

crec que varem veure el mateix reportatge CESC. tota una metàfora de la vida :) endavant, endarrera, ...

Abogadaenbcn ha dit...

jjaja visca la teva dona!

Ma-Poc ha dit...

haha... jo ja veig la psicineta toy al menjador... Ara que a casa meva passa una cosa inversa... (no pugem dels 20º!)

Ada ha dit...

Que la teva dona escriga un blog!

Deric ha dit...

potser és una indirecta que t'envia perquè la portis a Cuba!

el paseante ha dit...

I per què no aprofites per cultivar orquídies. Les podries vendre cares, i així pagues la factura del gas.

Núr ha dit...

hahahaha! Quines ganes tenia de tornar!! La teva dona i ma mare no s'entendrien pas! Ma mare és de les que ha tingut tot l'any les finestres de casa obertes (el motiu és que mons pares són tots dos bons fumadors...) i si algú es queixava de fred, la resposta era "posa't un altre jersei!". No sé si és per això, però no m'agrada gaire tenir la calefacció encesa perquè em crea una sensació angoixant al cap, em fa la sensació que no puc respirar i, al cotxe, em marejo i tot!

...a casa teva no podeu gaudir de l'arribada de l'estiu perquè el teniu tot l'any a casa! ;D

òscar ha dit...

el nen i jo patint una deshidratació galopant i tu, ABOGADA, :) ... oferint-li un visca a la meva dona?

jo també la veig MA-POC. segurament a qui no li faria gens de gràcia la genial idea és a la veina de baix. tiquis-miquis que és! :)

em deixaria sense seguidors ADA. segur!

segur que sí DERIC. la meva dona qualsevol destí que signifiqui repantigar-se a la platja li faria patxoca.

no puc amb la tremenda calor que hi ha i només em faltaria, a més a més PASEANTE, una permanent olor floral.

accepten tons pares, NUR, llogaters temporals pel temps de fred? som bons pagadors!