dijous, 23 de juliol del 2009

òscar rodríguez

miro al diccionari ...

rodríguez:
cognom omnipresent a les guies telefòniques ibèriques, especialment si consultes per la lletra R. també s’anomena així als homes que, temporalment apartats de dona i fill/s en periode vacacional, gaudeixen en concupiscent llibertinatge d’aquesta estival solitut.


sols hi ha dues condicions d’obligat compliment per ser un rodríguez amb totes les de la llei. 1) que la dona mandregi, amb el nen, tumbada a la bartola de la platja mentre tu penques. 2) lluïr un pecholobo de l’estil d’alfredo landa o, si tens una mica més de glamour i perxa, de l’estil màgnum (tom selleck).

com des d’aquest dilluns passat compleixo escrupolosament amb les condicions 1 i 2 abans esmentades, puc afirmar amb orgull xiroi que soc un rodríguez com el temple de la sagrada família. ara, això sí, mentre a les pelis de landa el rodríguez de torn esdevé objecte del desig de tota sueca, teutona o autòctona que se li creua pel camí, a la (meva) vida real ningú no em fot ni cas.

dimarts tarda vaig tenir la primera prova d’aquesta indiferència. tot passejant pel carrer astúries de la vila de gràcia, vaig creuar-me amb, al menys, quaranta-tres turistes altes com un sant pau i rostidetes pel sol. se’m notava d’una hora lluny, com si portés un rètol al front publicitant-ho, que jo era un veritable rodríguez de les terres catalanes. un guifré el pilós, un comte arnau parit per despertar lascives mirades d’admiració entre les guiris. res de res. sols un noi tot suat va demanar-me si volia signar per apadrinar un nen. emprenyat vaig dir-li que el que jo desitjava era que m’apadrinés, a mi, una nibelunga.

ahir tarda, creient que la causa del primer fracàs podria tenir relació directa amb el fet de que no se’m veiés l’atractiva pelambrera del pit, vaig descordar-me dos botons de la camisa. toma matxote! malgrat l’evident canvi, els resultats van ser idènticament decepcionants. bé, la caixera del condis em va dir “adeu guapo” en pagar però això m’ho diu sempre vagi, o no, amb la camisa descordada.

aquest matí, al despatx, segueixo amb la camisa descordada i lluïnt al front el cartell que proclama que soc un rodríguez. la cartera, després d’entregar una carta certificada, m’ha dit mirant-me l’obertura camisera, amb una bona dosi de rexufla, que “on hi ha pèl hi alegria, xato”. poc més.

i d’alegria si que n’hi ha, ho reconec. tanta que em dedico a mirar que en diu el diccionari al respecte ...

alegria:
estat d’ànim efervescent que l’exrodríguez conquereix, després de retrobar un divendres tarda a dona i fill, en el precís instant que la dona li diu, en veure’l descordat de camisa, “que guapo és el meu pecholobo”.


si m’ho digués en nibelung seria, senzillament, l’hòstia.

50 comentaris:

Les Coses són com Som ha dit...

jajaja, sort que t'ho prens amb bona filosofia!! Conec nois "rodríguez" i n'hi ha que opten per depilar-se, altres no perquè diuen que patirien massa i ja els hi agrada com estan.
I també conec dones que els hi agraden els "peludets"..així que tranquil. Bon estiu!!!

Violeta ha dit...

Òscar, has provat allò de portar els pantalons més o menys per sota del cul, agafats pel cinturó, és clar, i les ulleres de sol caigudes a l'alçada del clatell...? Això, combinat amb la visió del teu peloenpecho, a les nibelungas les enlluernarà. Segur.

Jajajaja...!!!

( T'ho diu una que mandreja tot el dia al sol, sense filles, que estan de campaments, mentre el seu marit treballa ).

Susanna ha dit...

Jjajajj!! Quin poc criteri que tenen algunes dones!!! Sort que la teva s'adona del que té...

Saps quin és el nom pel que té vacances mentre el marit treballa? Aquest seria el meu cas, però jo estic més avorrida que una ostra...

Clidice ha dit...

Doncs ja ho saps, a apuntar la dona a classes de nibelung ^^ jo una vegada em vaig quedar de rodrigues, el que no sé és si es diu igual en el cas d'una dona, i també: son de la llarga :(, és clar que jo no tinc pèl al pit, deu ser aquest el defecte (XDDDDDD, pecholobo, huas!)

Jordi Casanovas ha dit...

m'has fet riure molt, sort que no em veu ningú ... rient sol

Assumpta ha dit...

Com que "si t'ho digués en nibelung..."? Tan bonic que queda si t'ho diu en català!!

I que ni et passi pel cap la depilació que insinua Instints, eh? :-))

_MeiA_ ha dit...

jajajajaja molt bona entrada! m'has fet riure! jeje

la meva parella té el mateix "problema" que tu, i jo ja corro quan el sento cridar el meu nom des del bany.
-Mireiaaaaaaa!!! Vine, que m'ajudaràs a treure els pèls d'allà on no arribo!!


I no t'han dit mai allò de: El hombre como el oso, cuanto más pelo más hermoso!

Un petó!

jomateixa ha dit...

Avui ha arribar un Norodriguez a la casa del costat. "La dona s'ha quedat treballant i he vingut sol de vacances, fins la setmana que be", em diu. "Caram, així que de Rodriguez, oi?", dic.
Però aviat van sortir del cotxe els dos fills petits, que havia dut amb ell..."no, més aviat ho està ella..." respon.
Els temps canvien...

Garbí24 ha dit...

Falta de costum home , ara es veu que el que es porta es el metro sexual , suposadament amb el pam no en feien prou . Així que la solució esta en depilar-te tot , tot i tot i a triomfar , jo ho faré després de que tu m'expliquis els resultats.

neus ha dit...

Senyor Òscar, senyor rodrígues... hola!

ets tremendu de bo! quin riure!!!

Guapo! ;)

JJMiracle ha dit...

Bé, doncs a esperar que arribi el divendres a la tarda i a veure què et diu la dona :-)

bimbonocilla ha dit...

Que fas com el de l'anunci!?!?

Espero q li enviïs més diners a la teva dona ;P

mai ha dit...

Què bo! i si se't planta una matahari d'1.80 interessada clarament pel cultiu de pèl , preguntant ,com es va al parc güell ?

assumpta ha dit...

Que bó!

I si enlloc de camisa, ho proves amb una samarreta "imperio"?

;)

Jesús M. Tibau ha dit...

ha, ha, què bo

mar ha dit...

quin fart de riure òscar!
potser t'hauries de depilar...
l'èxit amb un pit sense pèl i amb musculatura està assegurat!
;)


per cert... demà que haig d'anar per la vila de gràcia miraré a veure si et veig i et faré una mica de cas... (encara que sóc l'antítesi de les sueques desitjades i descrites...)
jejeje

petonets guapu!

Eva ha dit...

Ostres com he rigut, t'he imaginat i tot passejant per la Rambla amb posat de Rodríguez total... tota una odisea..jejeje!!!
Això si, alegria alegria...
Una abraçada!!!

Eva ha dit...

I sobrevius a base de plats cuinats La Sirena?

rits ha dit...

perquè les sueques de la vil·la de gràcia et facin cas, l'important no és ensenyar únicament el pecholobo, sinó tb brutejar una mica, anar amb els pantalons caiguts i el més alternatiu possible.

m'encanta la definició d'alegria del diccionari particular de casa teva. segur que subratllaria la definició!!!!

a classe de 8è d'EBG vam tenir un òscar rodríguez. ens va revolucionar a totes!!!! i s'ho deixava fer tot!!! fins i tot el vam disfressar durant el carnaval de blancaneus per fer de les seves nans!!!!

Ma-Poc ha dit...

jajaja... ja es veu que això de ser rodríguez ja no és el que era ... ;)

Els del PiT ha dit...

Això és que ho deus portar escrit al front i se't veu d'una hora lluny que ets casat, home!

L'avi, amb la seva pelambrera al pit i socarrimat d'oli d'oliva, ja ha lligat amb una francesa i per què? Perquè és un Rodriguez constant i se li nota, no crec que sigui una qüestió pilosa només...
;-)

Wayfarer ha dit...

Un bloc molt interessant!! m?hi passaré sovint :)

khalina ha dit...

has provat amb les nibelungues de la Barceloneta? Allà amb el banyador potser tens més èxit. Els demanes que et posin cremeta a l'esquena...

Però bé, sinó sigues el Rodríguez que no frega els plats fins que torni la família i no en quedin, el que gaudeix amb el poder del mando de la tele o de l'ordinador lliure, o el silenci de la llar... O aprofita per fer timbes de pòquer a casa :D Això també ho feien a les pelis de Landa, no?

RaT ha dit...

senzillament, rodó!!!

(a mi, rodriguez o no, m'agrada jugar amb els pèls de l'escot del xicot) Ah! i des que Gràcia és tant rossa, lletosa i alternativament moderna (en quan als seus habitants) ha perdut encant. Trobo a faltar iaies... almenys a mi m'ho sembla...

neus ha dit...

Òscar! ja és divendres!! i avui s'acabarà l'enyorament ;)

Núr ha dit...

hahaha! M'agradaria saber quin coi de diccionari consultes, tu! hehehe

Pel que fa als pecholobos, pobre que el meu es depili! M'encanta!

Les nibelungues no saben que es fan! Mira que no mirar els nostres homes! Tot i que potser és millor així, que després us donen uns subidons d'ego que feu temor!

Anònim ha dit...

FELICITATS jajaja tinc un antic company de feina que es quedava de Rodriguez de tant en tant algun cap de setmana, i deia que lo millor de tot era aplegar a casa despullarse i ferse la cerveceta sense tenir que fer res mes. jajaja cada u viu el "rodrigisme" com vol. :) UN BES

Princess Valium ha dit...

ohhhh, però quina llàstima! Passejan-te just per sota de casa meva amb el pecholobo i els aires de rodríguez,i ni tant sols ens varem creuar. Un llàstima...

jajaja...petó!

Ballarinadeplom ha dit...

vigila no et descordis gaires botons o passaràs de ser un "matxote pecholobo" a un "lolailo"

...o això és el q sempre es diu per casa meva ;)

Ferran Porta ha dit...

Oscar, Oscar, que segur que has fallat en el més important: la panxa cervesera tipus Torrente! La mata de pèl a la pitrera està molt bé, però com pretens captar la mirada de les nibelungues sense una panxa torrentina??

Mmmm... no, em sembla que no t'hi acabo d'imaginar...

Deric ha dit...

frustrant! però continua insistint... de totes maneres, no t'has plantejat si no és la teva dona que, des de la platja, t'ha enviat una maledicció perquè et tornis invisible?

TORO SALVAJE ha dit...

Dons si, en alemany seria quelcom extraordinari.

Aquestes guiris no se que pensen, elles s'ho perden.
Quines desagraïdes...

Goculta ha dit...

Es que els homes us ho creieu tot. Els Rodriguez que lliguen són una llegenda urbana!!!!

Eva ha dit...

Alfredo Landa,...ese sí que era un crack!! xDD.
Hay un dicho que dice:
El hombre y el oso mientras más pelo más hermoso.
Para quien le guste, claro...
Besos.

Carlos ha dit...

tu tranquil, el problema no ets tu, les nibelungues actuals son les que han canviat.
jaja. molt bo.

Lula ha dit...

Va home, va, si una valkiria se't tira al coll, la feinada que tindríes... millor així, fes-me cas...


Besooootes

bajoqueta ha dit...

Osti sí, com t'ha dit no sé qui, hauries de provar amb la samarreta imperio que fa molt més de rodrigues :)

Albert ha dit...

Molt bo!
Un altre dia hi haurà més sort amb les guiris, jeje.

Adéu!

òscar ha dit...

altra no em toca, INSTINTS. prefereixo conservar una estètica màgnum (posats a pendre un model, millor el bo oi?) que no pas passar pel suplici depilatori. bufff ... quin mal deu fer! :)

no-no ... més experiments no vull fer VIOLETA. millor vestit normal sense el piropos nibelungs!!!

sí que ho sé SUSANNA. se'ls/se us anomena listillos/es de tom i llom!!! :)

vull anar de vacances, CLIDICE. les classes de nibelung (que sembla un idioma d'allò més difícil) prefereixo fer-les tumbat a la bartola de la platgeta!

res de depilació, ASSUMPTA. la meva dona, de moment, això de pitllop encara no m'ho ha dit. insisteixo: de moment! :)

és el nostre consol MEIA. la bellessa capilar :)

jajajaja JOMATEIXA. bé, el meu nen també té un puntet de tremendo. el cap de setmana m'ha fet practicar tota mena d'esports de platja.

m'hen vaig arrencar un GARBI i ... fa massa mal! no ho provis!

guapo és, ELUR, sinònim de pelut en català-blocaire oi? :)

em va dir, P-CFACSBC2V, "hola carinyo ... vas tu al súper?". :)

estem en temps de crisi BIMBONOCILLA. el poc que hi ha ho mal repartim! :)

em poso a corre com foll, MAI. el 1,80 d'alçada i la pujada al parc guell són massa per mi.

ostra ... vaja fila que faria ASSUMPTA!

gràcies JESÚS!

petoneeeeeets MAR. avui hi torno a passar: a veure si, després del bronzejat del finde, algú s'hi fixe! :)

o somric o ... em deshidrato EVA. amb deshidrato amb alegria, clar!

el mercadona també fa, EVA, uns preparats que donen molt el pego i molt poca feina.

jajajjaja RITS. doncs la setmana passada anava a feina amb uns pirates esquinçats per tot arreu. l'estètica "deixat" ja la tenia, ja!

sempre arrivo tard a tot arreu MA-POC :)

l'avi és un crack SERGI. i els cracks, amb o sense oli d'olive, triomfen, com l'estrella, per enllà on van!

merci WAYFARER!

entre la condició de rodríguez i la de mandrós guanya, amb diferència, la de mandrós. i, malauradament, la barceloneta em cau massa lluny de casa i feina :)

de iaies n'hi ha força, RATETA. la meva dona diu que les tinc a totes captivadíssimes! :)

síiiiii ELUR. anda que no venia de gust tornar-los a veure ni res!

diccionari joancolom jo m'ho guis jo m'ho com, NÚR. sols amb el comentari ja m'has fet que tingui un dilluns d'ego pels núvols nibelungs! :)

òscar ha dit...

shiiiiiiiiiii LANSBURY ... no publicitis el que en realitat fem quan ens quedem sols. tot i que jo soc més de coca cola!

coiiii AINHOA ... ja vaig notar que algú reia des d'un balcó :) petooons!

a casa teva tenen tota la raó. portava l'ipod connectat però, que jo recordi, en aquell moment no n'escoltava cap de chichos ni chungitos :)

ostra FERRAN; per avui a la tarda em penso posar un coixi per fer una performance landianna total :)

és capaç, DERIC! ella sent xiulada per italians (i nibelungs) de tota mena i jo, aquí, com si fós transparent.

van a la seva TORO. ho tens un pit com el cul d'un nadó o es dediquen a fer fotos a la sagrada família i la pedrera. coi de guiris! :)

no fotis GOCULTA. a les pelis :) semblava d'allò més real!

pues ni en la imitación me ha servido a mi EVA. :)

els hi han dit que catalunya és diferent CARLOS i ... així em va!

ben mirat és millor així LULA. les valkiries tenen fama de fortotes i jo, aquest any, estic un pèl nycris.

tu em vols molt mal BAJOQUETA :) . si us faig cas acabaran fent un episodi de "el hombre y la tierra" en el que apareixeré com a espècie en extinció!

això ALBERT .. un altre dia!

Noctas ha dit...

Jajajaja Et miren a la cara i saben que estàs casat Oscar. Per això no et foten cas. Elles tenen aquest sisè sentit i no s'hi pot fer res...saludus company!!!

neus ha dit...

Guapo és guapu, en català de tota la vida jejeje

Jordi ha dit...

Òscar, Rodríguez surt a la guia trenta-tres mil tres-centes trenta-tres vegades. Ho acabo de comptar!! El sarcòfag també m'ho ha confirmat!

T'imagino com el de l'anunci de la tele, aquell de l'ADSL. Si vols anar de farra o vols muntar una festa a casa, ja saps on tens algú a qui recórrer! Podem tornar a celebrar el triplet!

Si jo et veiés pel carrer amb la pelambrera a l'aire et diria: l'home i l'ós, com més pèl més hermós! Toma traducció!!

T'aconsello passejar pel carrer de Sants amb l'escot de la pitrera ben obert. Potser et trobes la Feliu...

Et deixo, que me'n vaig corrent al carrer Astúries!! Ara vinc i t'informo si encara hi són...

Alba ha dit...

ja ja ja ja ja, bona descripció dels Rodríguez. La veritat es que no estic totalment d'acord en alguns aspectes (en soc una del clan), pero en línies general es veritat.
Salutacions

el paseante ha dit...

Jo visc a tocar del carrer Astúries i sé de què parles, noi. A partir dels 30 et converteixes en invisible per a les teutones. I abans també. Casonlolla.

Anònim ha dit...

Molt bo el post i molt divertit! Irònic i intel·ligent, i molt currat també! Enhorabona! ;)

òscar ha dit...

però NOCTAS ... cóm poden mirar-me a la cara amb tota la pelambrera sortint-me de la camisa? :)

era per tornar-ho a escoltar ELUR! :) és que el català és una llengua tan agraïda!

ja ho he fet JORDI. he passejat pel carrer de sants lluint landisme i, tot i que enllà no hi ha la proliferació guiri del carrer astúries, els resultats han estat ... idèntics!!! grrrrr. ps: ja vaig preguntar per la feliu però ara és de bolos per catalunya.

m'agrada posar-hi, la majoria de vegades ALBA, molt més pà que formatge.

però nosaltres estem molt ben conservats PASEANTE. els nostres + de 30 són quasi de bollycaos! :)

t'has oblidat un adjectiu CATERINA ... :) ... real!!!

Àlex ha dit...

Impressionant, doncs, la de Rodrígues que corren pel meu barri (sobretot per això de la camisa descordada...).
Ara, que per ser un Rodrígues total et falta passar-te un parell d'hores a la barra de qualsevol bar de moda, amb un gintònic, fent temps, a veure si la nibelunga cau o no cau (al terra, després de 15 mojitos, clar!).

Em sumo a la pregunta de com se li diu a la dona que es queda currant a casa quan el marit està de vacancetes...

Però personalment els suecs no em fan ni fred ni calor. Com el producte nacional, amb pèls, òbviament, no hi ha res! La denominació d'origen és una garantia!

Bones vacances, company!

Cesc Sales ha dit...

Jo no tinc gaire pèl...

Es la peli del Michael J.Fox??

òscar ha dit...

posats a escollir ÀLEX, puc fotre'm jo els mojitos i la nibelunga de torn els gintònics? ja que toca fer de rodriguez pimplat que, al menys, begui algo que m'agradi.

sort que tens! o no; llegit l'èxit que tenim els pilosos per aquestes contrades CESC. sí-sí ... teenwolf.