dilluns, 11 de maig del 2009

la pera llimonera

físicament molt complert, de caràcter familiar i en perfecta comunió amb la mare natura.

l’enunciat podria suggerir un anunci oferint-se, via sms, com la mitja taronja perfecte o d’algun portal de internet dedicat al establiment de contacte, amb finalitats més o menys libidinoses, entre persones de sexe oposat o idèntic.

l’esquí és un esport extraodinari segons els especialistes. sembla que no tant com la natació (recomanada per tots els metges de capçalera, a la vegada que una mica avorrida) però déu ni do la de cames i braços que acabes conreant a poc que el practiquis.

és, també, una de les escases activitats que aconsegueix reunir tots els membres del nucli familiar sense l’excussa d’un partit de futbol al voltant de la tele o d’un sopar de nadal.

i, al contrari que altres esports, la seva pràctica enlloc de enclaustrar-te dins de pavellons, o gimnasos amb flaire de liniment, et reconcilia amb paisatges habitualment encisadors i indrets de torbadora bellessa.

escrit tot això, negar que l’esquí és l’autèntica pera llimonera dels esports és d’obcecat. i quan s’ha de parlar d’esquí, jo soc la veritable pera llimonera dels obcecats contra aquest esport i, a més a més, molt i molt fredolic.

59 comentaris:

Ferran Porta ha dit...

Hem d'entendre que l'Òscar és el putu Gusiluz de les pistes d'esquí nostrades? Que si mai veiem uns locus de les colines baixar, en estampida, pels Pirineus, són l'Òscar i els seus en comunió familiar amb la natura?

Jordi ha dit...

A mi tampoc em diu res, Òscar, això d'esquiar. La veritat és que ho vaig provar una vegada amb resultat bastant negatiu. Ni cunyes ni hòsties. Sempre anava al terra quan m'embalava, i per voluntat pròpia. Això d'estar sobre quelcom i que no ho controlis no em va agradar gens!! Una bici, és diferent. Es deixa fer...

Visca el Cor!!

Spaguetti ha dit...

jo sempre ho he trobat ben tonto això de pujar i baixar una muntanya amb dos pals als peus. Però cansar, cansa molt, potser per això ho diuen.

JJMiracle ha dit...

La pera llimonera, o la repera, però que esquiïn els altres :-D

Albert ha dit...

Jo sempre he dit que "esquiar" és fantàstic; el que no m'agrada és "anar a esquiar": hores de cotxe, fred, carrega pals i esquís, cua a tot arreu, telecadira lent,... no val la pena.

Adéu!

Clidice ha dit...

Doncs jo m'ho passo de conya! fins i tot caient! em pixo de riure :P

Tot i que no faig pistes gairebé mai, m'encanta l'esquí de fons, les raquetes ... poder gaudir de la muntanya a l'hivern és fantàstic! :D

I qui diu fred? he estat suant a -11º, no parlaves d'un esport complet?

(es nota que m'entusiasma? hihihi)

Assumpta ha dit...

Uuuuuiii!!! Jajaja

Més val que no digui res jo, perquè no suporto tota la "pijoteria" que hi ha entorn aquest esport.

Fa unes setmanes, a una cafeteria, amb el meu marit varem sentir una conversa "osssseeeea te lo juro por Snoopy". Per la tele donaven la informació del temps i ensenyaven un lloc amb molta neu i ells "ostres, tanta neu i nosaltres aquí" (ui, pobres! quina desgràcia!!)

Sembla que si no vas a esquiar "no ets persona" jajaja

No hi he anat mai ni penso anar-hi. I això no vol dir que no m'agradi la bellesa de la muntanya nevada (que m'encanta) i que no valori la gent que practica esports de muntanya perquè veritablement "estimen la muntanya" (que ho valoro molt) el que tinc atravessat és "la moda" (que ja fa anyets que dura) de que anar a esquiar queda molt bé, i que s'ha de "presumir" de que vas a esquiar perquè això demostra cert "nivell de vida". L'hotelet, els esquis, tot l'equip, les despeses allí, el traumatòleg, les crosses (mola molt que la cama te l'hagis trencada anant a esquiar) serveixen per demostrar que "ets més que el veí"

Ostres... i això que no volia dir res jeje

Sobrevalorado ha dit...

Una de les activitats més ridícules que poden fer-se.

TORO SALVAJE ha dit...

A mi no m'ha cridat mai esquiar.

Prefereixo qualsevol esport amb pilota, son molt més divertits.

_MeiA_ ha dit...

jo no n'he sapigut mai d'esquiar, no m'agrada gens. Ho vaig probar dos cops i ja en vaig tenir prou.

Sóc realment un 0 a l'esquerra... però qui necessita anar-se a gastar tota la nòmina per baixar amb uns pals d'una montanya, i així repetidament?

neus ha dit...

ja estava a punt de criticar-te tot el post!!!! sort que al final l'arregles!!
No suporto l'esquí. I no he esquiat mai i, tot i que sé que no es pot dir d'aquesta aigua no en beuré, no penso provar-ho. I em sembla que no cal que esgrimeixi tots els meus arguments.
Només un: quan veig totes aquelles muntanyes mutilades m'encenc de ràbia!

Salut!

Anònim ha dit...

A mi l'esquí mai m'ha convençut no sé perquè deu ser :)

Naida ha dit...

Esquí? vade retro. No m'agrada, tens que fer un esforç increíble i després del que t'ha costat pujar, baixas en 3 segons. Molt de fred i las botes molt incómodes...que no que no...

Sergi ha dit...

Doncs m'apunto al club dels obcecats, no em diu res, i mira que m'han proposat vegades anar-hi, i ho he declinat amablement. O no amablement, que els entusiastes es posen molt pesats. En canvi, sí que m'agrada el fred. Manies que té un.

Alex. ha dit...

Maneres d'esquiar i d'entendre l'esquí, n'hi ha tantes com persones... tema complexa i llarg.

No he practicat molts esports però, sí uns quants, i l'esquí de muntanya o també dit de travessa és tant dur, exigent i sacrificat com bell, satisfactori i amable.

No som un país nòrdic, ni tant sols alpí... som un país d'una gran tradició excursionista, amb una geografia única i una gent encara millor...

...dono classes gratis d'esquí natura, torno els cales a tothom qui no li hagi remogut el sentiment en acabar el dia!

Isards, perdius blanques, guineus i erminis assegurats; l'ós bru dorm... o no!

De moment l'Òscar, el de Banyoles i una colla de Burkina Faso, ja s'han inscrit!

Deric ha dit...

cert que es practica a la natura però envoltat de milers de urbanites que van a lluir traje, ulleres, cos, esquis i mil i una pijada vària... no sé, em quedo amb l'olor a humanitat del meu gimnàs.

rits ha dit...

mai he anat a esquiar! no em diu res! i mira que m'agrada el fred, xò haver-se de llevar a mitja nit, passar-se un munt d'hores per arribar i dedicar-se mitja hora a pujar un segon de baixada, a més de tot els diners que costa... no em diu res!

Els del PiT ha dit...

Ja no s'esquia com abans, ni es respira, ni es viu com abans. Hi va haver un temps que si m'haguessin dit que tirar boles de neu a la guàrdia civil era esport ho hagués fet encantat.
Ara sóc ex-esquiador des de fa molts anys.

òscar ha dit...

jajajajaja has d'entendre, FERRAN, que a les pistes d'esquí hi fa un fred glaciar. que les cues per pujar al telecadira no les suporto. que matinar per fer una burrada de quilòmetres no m'agrada. has d'entendre que ...la comunió amb la família la faig a la platjaaaaa! :)

això de llençar-se al terra quan el tema s'embala massa i perds el control també ho practicava jo JORDI. un esport que es practica damunt d'un terra blanc ni éscor ni és anginesc.

prefreixo cansar-me amb olor a liniment que em els peus glaçats, SPAGUETTI.

que facin cues les pres llimoneres llavors, P-CFACSBC2V.

penso aplicar el teu comentari en qualsevol conversa sobre el tema en que m'emboliquin ALBERT. espero que no tinguis drets d'autor.

ostra CLIDICE; et presentaré a tot el grapat d'amics que tinc que en són uns hooligans :) i que me la torren cap de setmana si, cap de setmana també pe anar-hi.

ASSUMPTA :) en resum seria que "més val que no diguis res, oi"?
jajajajaja
com m'agraden els teus comentaris extended-mix amb respostes de divuit paràgrafs, opinions fermes, etc.
el dia que no ho faci's t'enviaré un mail tot preocupat.
muaaaaaa!

ostra ... això fa per un post tipus crostavisió SOBREVALORADO.

els esports amb pilota, excepte la gimnàstica rítmica, són la cinquenaesència de l'esport TORO.

sembla que un grapat de gent cada cap de setmana MEIA. després diuen que la gent no és masoquista!

bé, aquesta és una altra ELUR. segurament un grapat d'ajuntaments legitimarien això dient que és la única forma de donar vida a la zona, etc. perquè no li dónen vida fent d'altres coses? petons.

perquè no hi juga el barça, CESC? :) altra cosa seria si hagués un snow fc barcelona :)

neus ha dit...

Jo m'apunto a l'esquí de l'Àlex!! aquest sí que m'agrada!! No s'ha d'aixafar res, ni malgastar aigua, ni foragitar els habitants de la zona... és més, els pots contemplar!

Mireia ha dit...

Ufff! Esqueiar? Quina mandra!!!

òscar ha dit...

ara ... a les cafeteries de pistes hi ha un comfort impagable, NAIDA :) després del c/petritxol, és el lloc més agradable per prendre una xocolata desfeta.

és un altre dels trets dels amants de l'esquí XEXU: posar-se més pesats que el plom insistint que participis en aquesta cerimònia dels disbarats anomenat esquí.

el curs d'esquí natura impartit per l'anginesc mestre ALEX no me'l perdo ni fart de cognac mascaró, seitons ni mel i mató. la colla de burkina faso l'he vista, aquests dies, practicant a les escales del metro fontana. molt pintorescs!

i la ràbia que fa, DERIC, aquell contorn dels ulls tot blanquinós mentre la resta de la cara megabronzejada està dient; "si, aquest finde he anat a esquiar".

és una pràctica masoquista, RITS, encoberta sota la capa d'un esport.

home SERGI, llençar boles de neu a la benemèrita sembla que sí té el seu què!!!

fa molta patxoca ELUR. jo ja li he enviat el full d'inscripció.

mandra és el més suau que se m'acut dir de l'esquí MIREIA.

Eva ha dit...

Jo soc exesquiadora i sincerament, prefereixo esquiar en sec. No es passa fred i si practiques molt no tens agulletes. :)

Petonets.

Assumpta ha dit...

Jejeje agafant-me a la resposta que dones a Cesc diré que negaré haver dit tot el que he dit, el dia que el Barça tingui equip d'esquí, per suposat :-)

Serà un plaer veure els blaugrana passant sempre per damunt del blanc (de la neu... vull dir!!)

No pateixis, els meus comentaris sempre seràn extended-mix :-) no els sé fer pas d'altre manera!! jajaja

kweilan ha dit...

Això de nomenar la pera llimonera com el summum d'alguna cosa, em sembla fantàstic...

Clidice ha dit...

òscar, tinc una amiga que diu que sóc una "ionqui de les vambes" :) o sigui que fer exercici m'encanta i si és a la muntanya millor. Ara agraeixo infinitament a tots els que esteu en contra i com més millor :D seria un descans anar trescant tota sola pels "puestus" ;P ànims! no defalliu! la muntanya per a qui la sua!

polaroid mental ha dit...

sembla que hagi entrat en el súper mega club antiesquí!
doncs, bé, per mi l'esquí es un dels esports més sensacionals que existeixen, i sí, s'ha envoltat de tota una àurea pijolandia però l'esport en sí, és fascinant. Jo haig d'agraïr d'haver pogut anar de petita amb el cole, i ens ho passàvem teta! i ara...amb aquesta temporada de neu! INCREIBLE! la sensació de velocitat, en pocs esports la pots viure de la mateixa manera, cua al telecadira? si pero si et menges una xocolatina molt millor. fred? avui en dia al decathlon hi han uns equips meravellosos per 4 duros. Moreno de pista? hi ha una cosa que es diu crema protectora... après esquí? uau el millor! treure't els esquis, les botes i els peus comencen a volar! i la natura, el paisatge...
ejem...podria continuar...pero crec que avui m'he allargat massa.

EQMEVD ha dit...

Vaig començar a esquiar amb tres anys...fins que un parell d'amics meus van tenir lesions força serioses a les pistes i vaig agafar por. Aleshores vaig descobrir l'esquí de fons. Tota una altra cosa. Molt més econòmic, menys massificat... perdre't al bosc i sentir algun picot i la teva respiració...això sí, les agulletes no te les perdona ningú. Aquests darrers mesos que he estat fora de circulació torno al salt d'esquí i l'eslàlom...amb la wii fit ;)

carina ha dit...

Hola òscar,
que vols que et digui, tinc tan avorrit l'esquí que ja fa prop de dos anys que no xafo una pista, de joveneta me'n vaig fer un fart, cada finde hi anàvem i el vaig acabar avorrint. A més a més tinc ànima caribenya, m'agrda la calor i no suporto la neu. Besets

Anònim ha dit...

Si ja caminant per el carrer tropese no vuic imaginar sobre neu. No no aixo de l'esqui no esta fet per a mi. Un bes d'un altra obceca

Eva ha dit...

Una vegada ho vaig intentar... però no vulguis saber lo malament que ho vaig passar... des d'aquell dia veig aquest esport d'una altra manera...
Una abraçada!!!

DANI ha dit...

A casa meva, un gran premi de Moto GP també aconsegueix reunir-nos. Fins i tot la gabriela ha aprés a dir Valentino quan veu un casc grog i "paiasso" quan surt cert illenc que es va rebregant a cada curva ;)

Un abraçada nano

Olenska ha dit...

Jo la veritat és que mai m'he animat a esquiar.. sempre he pensat que acabaria amb algo trencat... així que em quede amb la natació, que disfrute molt!!

Carlos ha dit...

estic totalment d’acord, jo també soc un obcecat, i mirant el comentaris de més amunt, potser hauríem de muntar un club.
;)
Salut

khalina ha dit...

Hi he anat dos cops (potser l'últim fa quasi 10 anys) i va ser divertit. No ho feia mal, vaig autoaprendre... Com de petita patinava sobre gel.
Però bé, hi ha moltes cues per anar-hi... A part no m'imagino als meus pares o la meva àvia lliscant muntanya avall. Clar que potser són els reis de l'snow board per descobrir

Ferran Porta ha dit...

Visca la comunió familiar... a la platja, doncs! (ep, això malgrat els "Ceeerveza! Coooca-cola fresquita!", jiji...

Hehe... m'han fet gràcia els comentaris "extended-mix" de l'Assumpta :-)

òscar ha dit...

l'esquí en sec EVA, segons les eminències mèdiques d'arreu del mon, és una de les modalitats esportives més saludables que existeixen. recomanat per l'oms i tot. :) petooons!

els teus comentaris extended-mix ASSUMPTA són la vitamina de molts dels blocs que visites. preparada per avui nit? bones vibracions? engabiare'm als lleons? petooons!

soc de pera llimonera KWEILAN, sense renunciar mai a l'hòstia en vinagre que també m'ha donat moltes satisfaccions :)

sense arribar al teu nivell de esportodependència CLIDICE, jo també soc força malalt. però no puc amb, òbviament, l'esquí i el windsurf. tot el que em faci dependre d'un estri per fer-ne ... malament! :)

club de hooligans contra l'esquí POLAROID :) la realitat diu que aquest esport el practica un grapat de gent cada cap de setmana (com ja he dit gairebé tots els meus amics) amb un grapat d'arguments i sense etiquetes (al menys majoritàries) de pijotorros, etc, etc. la meva realitat diu que, tot i que ja fa més de deu anys que no trepitjo una pista, no tardaré en fer-ho de nou perquè ... el nen vol anar-hi! :)

la wii ens converteix en uns agoserats decatletes dels esports ELQUEMAI. jo he jugat a voley platja el mes de desembre i a tennis en un gespa virtual. :)

la meva ànima també és cent per cent caribenya CARINA. tant que el gel de bany de casa és fa, el de les llimones del carib :)

tens el carnet d'obcecada número 24 LANSBURY. si en som 30 haurem de constituir-nos com a societat i, evidentment, demanar una subvenció. :)

sempre al terra? esquís creuats? vas caure a mig trajecte del telecadira? vas sortir la nit abans (fins tard) i et van fer llevar superdora per anar a esquiar? suposo que algun d'aquests danys colaterals els vas patir, oi EVA?

epppps ... ull DANI, que ara el del xupa xup diu que es pintarà la moto dels colors del barça. sap escollir la gabriela: valentino i uns papis com cal! abraçada xato!

ostra OLENSKA. la natació és una altra de les meves bitxes particulars: serà lo més millor del mon però m'avorreixo moltíssim nadant.

número 25 per tu CARLOS. crec que ja queda constituit formalment. podem fer un subgrup encarregat de posar esquís a les fogueres de sant joan. :)

KHALINA, doncs fa cosa de dues setmanes van estar-me explicant d'una gent gran (70 llargs) que cada cap de setmana esquien. ho vaig trobar tendre i, per uns breus minuts, vaig mirar-me l'esport blanc amb altres ulls. per uns minuts, eh!

ohhhh que gran és anar a la platja FERRAN. les pales, un matalàs, el ipod, la coca-cola xiringuera, ... la platja si que dona per un post extended mix.

lisebe ha dit...

Jooooo! quan de psts fa que no puc ni passar i això que ara estic amb el genoll fet papilla però noi de feina igual.. es això el que té tenir un treball de escriure només.. que no ho fas amb les cames, que per cert.. del que expliques d'esquiar, jo fa així com tropocientos anys que no hi vaig i no m'agradat gaire tanpoc, per això crec que he deixat d'anar.

No se trobo més gratificant altres esports, com el futbol, basket, tenis, i d'aquests solsament he practicat el tenis quan tenía temps jajaj.

Ara em conformo a veure un partit de futbol per la tele ,o el tenis o las motos, ja veus cada vegada més limitats..

Bé doncs després de deixar tota aquesta retahila (com diria el meu profe)de paraules, et deixo per no cansar-te.

Petonets guapo

Susanna ha dit...

Doncs a mi el fred no m'agrada gens ni mica, però no paro de demanar que algú m'acompanyi a esquiar i no hi ha manera... :-(

Tampoc no sé si m'agrada o no, m'ho vaig passar molt bé a l'excursió de 2n de BUP (que encara era BUP i no ESO) i vaig tornar encantada...

Només vull saber si després de 15 anys em continuaria fent la mateixa gràcia o no.

Assumpta ha dit...

D'aquest vespre, a part de guanyar, una de les meves preocupacions principals és que no ens trenquin cap cama!! No em refio ni un pel... Que jo encara recordo fa 25 anys... encara recordo les lesions a Schuster i Maradona... i la impotència fa sortir la violència...

Si podem jugar, guanyem segur!! :-))

Confiem que l'arbitre talli el joc dur

Assumpta ha dit...

Oeeeeeeeeeeeeeeeeee oeeeeeeeee oeeeeee

OEEEEEEEEEE OEEEEE OEEEEEEEEE :-)))

neus ha dit...

Quant d'amor avui també!!!!!!!!!!!!

Campeolones! campeolones! oe oe oe!!!!

VISCA EL BARÇA!!!!!!!!

Noctas ha dit...

Molt bo i mira que a mi m'agrada molt esquiar., poster és que vaig aprendre de molt petit i sé esquiar bastant bé., a mi m'agrada anar tranquilament a pistes a partir de les once del migdia i a una estació que no sol haver-hi molta gent (Formigueres), però en fi tot són gustos i només faltaria que esquiar fos una afició que hagués d'agradar per força....saludus playeros!!!!

òscar ha dit...

com deu dir-se "retahila" en català, LISEBE? és d'aquelles paraules que ve de gust dir de tant en tant. em ve al cap reguitzell però no crec que sigui ben bé el mateix. petooons!

ja saps SUSANNA ... toca seguir insistint que quinze anys d'insistència, ben mirat, tampoc és pas tant :) una abraçada!

ole que si ASSUMPTA. amb la copa i sense cap cama trencada. jo ja veig, a tocar, un horitzó d'allò més montserratí. :)

amor a cascoporro ELUR! campeleones, campeleones com encertadament cridava el gloriós amunike al que, avui, jo també estimo. no seria nascut a burkina faso, oi?

contra gustos, colors amic NOCTAS. excepte en el cas del barça que no admet avui altre color que el verd esperançaaaaaaaaaa! :)

rits ha dit...

esport és el que vam viure ahir! tan veient-lo per la tele, com pels bots i balls que vam fer tots!!!

mooooltes felicitats, super-culé!!!!

el paseante ha dit...

Les poquetes vegades que vaig anar a esquiar, a la segona caiguda em tancava a la cafeteria i em quedava allí la resta del dia.

Irene Pujadas ha dit...

Jo no hi vaig quasi mai.. però he de dir que quan hi vaig disfruto com una campeona! I mira que també sóc fredolica fredolica! :)

òscar ha dit...

gràcies RITS me'n sento partícep ja que, tot i que bona part de la població no en sap res, el tercer gol, el de la tranquilitat, el vaig marcar jo saltant del sofà, fent el gest amb la cama dreta per colocar la bimba al pal obert, ben ajustadeta, de la porteria d'en gorka. em va sortir un golarro! :)

és, en la meva profana opinió, el millor de les estacions d'esquí. aquelles cafeteries ben escalfadetes que tenen NADADOR. bé, i les bordes per anar-hi a dinar!

IRENE, el fred condiciona el meu talent :) innat pels esports de muntanya. l'esquí, en cas de desenvolupar-se en pirates i samarreta de màniga curta, és un clar exemple del tipus d'esport en el que jo, també, seria un campió i/o una as. :)

J.M. ha dit...

La veritat: no he esquiat mai.

òscar ha dit...

JERONI; la veritat: no et perds massa cosa.

Albert Lloreta ha dit...

això de parlar d'esquiar entre victòries del barça només pot ser llegit amb segones...

òscar ha dit...

i, rinxolant el rínxol encara més: amb terceres, ALBERT.

Jordicine ha dit...

Jo no he anat mai a esquiar. A la neu sí, però no a fer esport. Sóc molt patós. M'agrada més nadar. Em relaxa molt.

Estic una mica desaparegut pel bon moment del Barça. Ja m'entens, crac. Una abraçada.

òscar ha dit...

t'entenc perfectament JORDI. jo sumo a l'eufòria blaugrana uns petits canvis laborals que fa pateixi una dieta blocaire que ni la de la carxofa.
suposo que puc comptar amb tu :) per la pujada a montserrat en cas de triplet, oi?

Joana ha dit...

De l'esquí el millor ve després de l'esquiada. El relax, la sauna i el toc. El sol a la terrassa i l'entrepà.
Prefereixo nedar i fer sederisme. Cames a tope i el cor en marxa!

assumpta ha dit...

No en sé d'esquiar i no em fa res de dir-ho. Ho he provat un parell de cops i no m'agrada.
M'apunto en tot cas a passar l'estona directament a la terrasseta del bar en qüestió, si fa bó, o fer-la petar amb una colla gent mentre prenc un cacao ben calentó dins.
Potser la natació hi ha gent que pensa és aborrida, però justament et permet "anar fent" i pensant en d'altres coses. Una ex-àrbitre de natació i aux. waterpolo.

òscar ha dit...

ostra ASSUMPTA, vaig practicar unes setmanes waterpolo i em va semblar, directament, l'esport més dur de tots els que es fan i es desfan.

neus ha dit...

d'això... tu estàs en plan jugador titular del Barça, no? reservant-te pel gran dia. Si és que és normal... hauràs de repartir taaaaaaaaaaaaaant d'amor!!!!

òscar ha dit...

jajajajaja ELUR. no-no ... molt i molt enfeinat! ara mateix vaig a penjar una historieta palleril.

petoooooooooons ... tot esperant el dia d i l'hora h! :)