dimarts, 27 de gener del 2009

fefaentment

no era plat de bon gust emprar amb ell aquell to txulopiscinesc ja que es tractava d’un treballador modèlic i millor persona. però les normes son les normes i ¡què collons! no es podia tolerar que ningú, per bon jan que fos, se les saltés a la brauera. així que al cap de recursos humans, fastiguejat d’excuses dignes d’un pàrvul, no li va tremolar gens la veu quan va dir-li a H que el proper cop que fes tard s’aniria a la puta calle. va semblar-li que l’ús del "a la puta" reflectiria més fefaentment la inestabilitat del seu lloc de treball que el "de patitas". tot son criteris.

H no és cap prototip de bellesa masculina digna de compartir llençols, i adopcions vietnamites, amb l’angelina jolie. tampoc presenta un coeficient intel•lectual superior a la mitjana ni és un admirat esportista d’elit emprat com esquer per vendre natilles a tuttiplén.

però, malgrat no ser una icona social, atresora un aura que el converteix en un ser dotat d’un magnetisme diguem-ne que peculiar. quan H trepitja el carrer, atrau inevitablement a qualsevol vianant desinformat i/o turistes capbussats dins d’un plànol de la ciutat. farmàcies properes i itineraris més idonis per visitar la magna obra de gaudí figuren entre les preguntes més plantejades.

és una força superior de la que no se’n sap escapolir i, el que és més greu, amb l’afegitó de recrear-se en mil i un detalls i explicacions addicionals. millor agafi el bus que el deixa al peu del parc güell enlloc d’anar en metro i pujar per unes escales mecàniques que gairebé mai funcionen, ... bla, bla, bla. inevitablement arriba tard a la feina.

el més xocant és que no atrau enquestadors ni profetes de pseudoreligions rossets, vestits amb camisa blanca i corbata negra. només se li atansen per esbrinar cóm arribar algun lloc, però mai per qüestionar-li sobre hàbits de compra ni ensenyar-li el camino cap a la veritat.

ho ha provat tot i més. posar-se passamuntanyes sols sortir de l’escala de casa o recórrer a la cirurgia estètica creient que el problema era facial. assistir a cursos d’oratòria zen quan pensava que el problema eren els seus excessos verbals. res.

mirant el sostre i veient l’espassa de damocles del a la puta calle damunt del seu cap, va respondre-li al responsable de recursos humans, sense tremolar-li la veu, que la millor manera per anar-hi era obrint la porta del despatx en que es trobaven ara mateix. girar tot seguit a ma dreta, seguir recte pel passadís i, quan aquest s’acaba, tombar a l’esquerra fins un vestíbul emmoquetat en el que llueixen dos ascensors de portes platejades.

a H va semblar-li que aquella resposta explicaria més fefaentment que, a partir d’ara, pensava ser taxista.

51 comentaris:

TORO SALVAJE ha dit...

No sé com ho fas pero quin nivell!!!

Pensa seriosament, sense conyes, en editar aquests posts. Mereixen una divulgació major.

De veritat que son divertits. Molt.

Bé per tú.

Jordi Casanovas ha dit...

tens res en contra del to xulopiscinesc?

http://www.blogger.com/profile/04183761237469432930

;)

assumpta ha dit...

Estaba escrit, havia d'esser taxista!
I si no li surt bé, sempre podrà també estar a la recepció d'un Hotel.
De ben segur triomfarà, serà l'enveja d'aquesta ara, la seva professió.
El que ja no sé, si serà d'aquells que es passa l'estona xerrant i sigui pitjor que com quan porten segons quina emissora de ràdio.
Je, je, com sempre genial ! ;)

Ferran Porta ha dit...

Deixa't estar: el que passa és que H és un crack, un figura que, en realitat, es posa el món per montera. Visca H!

Carlos ha dit...

digues que sí, el fons de la història és la vida mateixa, un ha de mantenir-se fidel a ell mateix, no cal lluitar ni emmascarar-se simplement acceptar-se i començar a ser feliç.
i al que no l'agradis " a la puta calle"

Anònim ha dit...

Boníssim, boníssim, H em cau bé :

Assumpta ha dit...

H és com és... i no vol canviar :-)

Un tipus simpàtic...

I guia turístic? Estic segura que ho faria molt bé :-))

rits ha dit...

desitjo que a H se li donin bé els idiomes!...encara que, de fet, moltes vegades no cal explicar-se amb masses paraules, ...les indicacions amb les mans també fa el seu què!

khalina ha dit...

Crec que tenir la llicència de taxista costa molts milions. ja els té l'H?. Ha fet els exàmens per poder portar el taxi? Ai, semblo la gafe esgarrahistòries.

La resposta que l'H fa de com anar a la "puta calle" és genial... També podria treballar al Bus turístic, o de vigilant de la Sagrada Família, o de guia (clar qu es necessita títol)

kweilan ha dit...

Ja ho portava a dins això de ser taxista. És un relat superdivertit i que m'ha fet riure molt. I la veritat a aquestes hores de la nit s'agraeix moltíiiiissim.

mar ha dit...

molt divertit i ocurrent!!!
jo crec que podria o hauria de fer-se venedor de congeladors al pol!!!

un petó!

Mireia ha dit...

Taxista?! així segur que mai no arribar tard a la feina. No cal que d'apatis al feina quan la feina es pot adaptar a tu. Un tio amb sort.

Grn història

Dani ha dit...

Taxista!!! ja ja ja ja

Dani ha dit...

Com diría algú que tu i jo sabem: "...y su puta madre..." ja ja ja

myself ha dit...

Quin tipus aquest H! Es mereix un monument per mantenir-se ferm de caràcter, amb perill de rebre una bufa de les de debò, davant el "jefe"!
Molt divertit el post.

Goculta ha dit...

Cal aprofitar els propis recursos i magnetismes!!! molt bo

Rita ha dit...

Això és ser fidel a un mateix! ;-)Molt i molt bó, òscar!

Sergi ha dit...

Quina anada de l'olla, està basat en fets reals? Però com sempre, el teu to resulta molt divertit i fàcil de llegir, has de fer relats més sovint!

Jordicine ha dit...

Jo també m'he quedat amb l'anècdota, això del xulopiscinesc. Tots en coneixem uns quants. Ja ja ja. El meu excunyat era taxista... a Roma!!! Una abraçada, ÒSCAR.

Alex. ha dit...

Amb un llapis Staedtler, mica en mica, vaig encabint en el meu Pompeu Fabra nous mots oscarinians: esmeuïsme, fefaentment...

La Núria F. calça un 35, té un caminar de porcellana, és molt seva. Jo, calço un 43, tinc un caminar més aerofàgic.

Gràcies per tornar!!!

Noctas ha dit...

Definitivament ets un crack., aquest conte sí que ha estat genial., el final ha sigut el millor., crec que hauries d'escriure un llibre per sant Jordi...saludus campió

Marta ha dit...

To xulopiscinesc, jejejeje. Es el que te quan algu vol fer us d'una autoritat que no te de manera natural... Un pas mes enlla seria to "arbitre de primera divisio"??? ;)

Núr ha dit...

Hem de saber aprofitar les nostres capacitats! :)

nadeia ha dit...

molt fefaent, sí senyor!

Kurmà ha dit...

Club de fans de H!
El feixisme laboral lamentablement està més extès del que voldríem. Llibertat pels oprimits a la feina!!

lisebe ha dit...

Uy !! ôscar com t'agrada la parauleta fafaent! la historia com sempre imprescindible...

I estic d'acord amb algú dels comentaristes que ha dit que hauries de plantejar-te editar el teu blog. Pensat-ho no es tonteria.

I per altre banda es que tens res amb algún taxista en concret??

Molts petonssss

Eva ha dit...

Com m´agraden els teus escrits...
Cadascú ha de treure el màxim de sí mateix... i "sempre millorar"...
oi?
Una abraçada....

nimue ha dit...

jajjaja! que bo! sort que jo no tinc aquesta capacitat per atraure gent perduda perquè amb el meu sentit de l'orientació encara es perdrien més! no, jo taxista no...

Lastienditas ha dit...

M´encanta el concepte txulopiscines. El faig servir sovint al meu vocabulari. Òscar, comparteixo opinió amb Torosalvaje. On hem de signar perquè t´he publiquin els texts?
Ets un crack. Com H! :DD

Montse ha dit...

... y la madre del topo...

Irene Pujadas ha dit...

al pobre H de petit van dir-li fes-te empresari i ell allà com un clau però ja se sap que les coses després cauen pel seu propi pes
molt molt bo :)

òscar ha dit...

gràcies TORO SALVAJE. pensar-ho ja ho faig però ... cóm? quí? ón? :) estem sols en aquesta galaxia? és fiable el carboni 14?

jajajaja JORDI. sembla que, inconscientment, ets una fon d'inspiració per mi. primer lo del casanova, ara xulopiscinesc, què serà el seguent? :) una abraçada!

i xerraire i amb emissora de ràdio a tot drap ASSUMPTA? petoons

estic segur, FERRAN, que a H li agrada més explicar, amb tot luxe de detalls, com posar-se el mon per montera que posar-se'l :) abraçada

a H, CARLOS, no li queda altre remei que ser fidel a si mateix. amotlla manera de ser a vida

tu a ell també CESC. a H li agrada la bona gent. abraçada

imagina la de cues que montaria H a l'entrada de l'estadi ASSUMPTA. ara giri a la dreta, passi la rampa i el camp de futbol de la masia que ara ja no s'utilitza .... jajajjaja. quín crack! petooons

amb el llenguatge indi dels signes i el guatxi-guatxi crec que se'n defén bé, RITS. petooons!

posant pals a les rodes del futur laboral d'H, KHALINA? :) tot i exàmens i llicències, té tot un ventall de possibilitats per desenvolupar el seu enorme talent!!! :) petonet

gràcies KWEILAN. mèrit d'H i la seva vocació informadora :)

però al pol, MAR, hi ha molt poca gent. què faria H sense interlocutors despistats? informar als pingüins? :) petoons

aquesta és la clau MIREIA. adaptar talent/capacitat a feina. i H sembla que ho vol intentar. petoons

nacho no serviria com taxista, oi DANI? jajajaja tinc el video del seu trata-de-arrancarlo però no puc passar-lo pel pes. cóm ho puc comprimir? una abraçada xato!

el paperàs del cap d recursos humans també té el seu què MYSELF. què fa? segueix fent veure que no passa res? H, per la llargaria de les seves explicacions, fa tota la pinta de presentar-se a la feina entre una i dos hores més tard de l'hora d'entrada :)

merci GOCULTA. el d'H és un magnetisme clar però no sempre és senzill saber quín tenim cadascú. petó

fidelíssim RITA. espero que a H li vagi bé en la seva nova carrera :) petóooo

gràcies XEXU. a veure si "les muses" em visiten més sovint. no està basat en fets reals, sols la verborrea d'H té algo de real.

taxista a roma JORDI? no serà ... roberto benigni a night on earth oi? : abraçada de teletubbie!!!

no havia marxat ALEX. és final de mes i s'ha de justificar la nòmina fingint treballar una mica. :) abraçadaaaa!

vols que li escrigui un llibre a aquell homenot que maltracta dracs, NOCTAS? vols, en definitiva, que els de la protectora d'animals se'm llençin al damunt com hienes? :) abraçada crack!!!

això sempre MARTA. el to d'un àrbitre sempre és i serà més txulopiscinesc que el del propi txulopiscines. crec que és una asignatura de primer de l'escola nacional d'àrbitres. petooons

Jordi ha dit...

Aquest post és dedicat al ddriver?? Bé, genial, com sempre. Espero que l'H tingui tota la sort del món... i pugui fer-se amb una llicència!!

òscar ha dit...

i tant NÚR. i més amb el que costa identificar-les :) petoons

tot neix d'aquest gloriós mot, NADEIA

H, a més de tenir un fefaent cara de mapa KURMÀ, ha sabut deslligar-se dels opresors tentacles de la patronal amb estil i sentit de l'humor.

gràcies LISEBE. no és que no ho vulgui pensar: és que no sé pas com fer-ho!!! què faig? envio l'adreça del bloc? ho imprimeixo junt amb un currículum? grrrrrr :) petooons i moltes gràcies pel suport!

d'això es deu tractar EVA. mirar d'explotar les tres o quatre cosetes que sabem fer. m'agrada que t'agradin :) una abraçadaaa!!

es podria mirar, NIMUE, d'explotar el sentit de la desorientació. com a esport d'aventura pot tenir el seu mercat! :) petooons!

ostres TIENDITAS, avui m'esteu pujant l'ego a tuttiplén. prometo que si publico quelcom algun dia no em convertiré en un ... txulopiscines!!! gràaaacies!

MONTSE ... la mare del topo? no era la del tano quan era gitano? :) petooons!

IRENE, crec que l'H no ha contemplat que fer-se autònom, a banda del pagament mensual, comporta ives trimestrals, resums anuals, etc-etc. oju que no acabi tornant a pujar a demanar perdó al cap de recursos humans! :) una abraçada!

aiiii JORDI, en H s'ha deixat anar pel seu caràcter i se li vé al damunt tot un seguit de mal de caps. com li he dit a la irene, em temo que no acabi fent marxa enrera. :) espero resultats del 3 contra 3!!!

alas ha dit...

G-E-N-I-A-L!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

cara meva després de llegirt-te O_O

un petó

Guspira ha dit...

M'agrada la resposta de H. En aquest cas, és la més encertada.
Una història molt ben explicada, amb aquest to que et caracteritza. Fantàstic!

khalina ha dit...

T'agraden els memes??... De fet ja t'he passat un . Clar que ets lliure de fer-lo... Si vols, al meu blog, les instruccions

Lula ha dit...

JAJAJAJAAA


GENIAL!!!

Ei: paraula de verificació : nonemb, sí, exacte! no nem bé!
JAjajajajajja

M'has alegrat el dia :-))

bajoqueta ha dit...

Segur que de taxista li anirà millor :)

òscar ha dit...

la teoria és una CRISTINA, però a la pràctica també hi valdria allò de "si ens deixen", no? benvingudaaa!

cara meva després de llegir el teu comentari ALAS ... :) :) :) :)
el gràcieeeeeees no té cara, veritat? petooons!

H va respondre GUSPIRA de la millor manera que ho sap fer: indicant. en aquest cas, l'inequívoc camí de la "puta calle" :) petooons!

si-si ... avui o demà penjo el meme KHALINA. ets la segona persona que em convida. faré el post 7 del mes de gener! petooons!

bon divendres LULA!!! mola alegrar i molen també força alguna de les parauletes de marres que em recorden allò de les galetes de la sort :)

no sé si H contempla, BAJOQUETA, tot el tema de llicències, autònoms, etc-etc que s'ha comentat per aquí. potser en un punt de informació turística tindria menys mal de caps. ara, això si, muntaria unes cues d'aquí t'espero. petooons!

Àlex ha dit...

Bo, molt bo!
Però més que taxista, trobo que s'hagués pogut fer guàrdia urbano. La ciutadania agraïria molt més un guàrdia urbano informat i amable que un taxista que sap on va i no et fa donar voltes. Els GPS i la COPE han desprestigiat els taxistes, mentre que la guàrdia urbana....
Per cert, i recordant un post antic teu, em vaig deixar una cosa de Suècia imprescindible: el Ljundberg en calçotets per a Calvin Klein! Ni l'Ikea ho supera!

Anònim ha dit...

Com sempre arribo tard, em fa pal llegir els 40 o 60 comentaris abans de comentar sense repetir-me. Però aquesta vegada he fet els deures i vull dir la meua: Tots dos són fefaents i H és encantador, d'acord. No obstant, hi ha molta més profunditat psicològica en aquest cap de personal que vol ser modèlicament malparit. Té molta tela. És que el veig. Diria que sense ell, H no seria el mateix, ni encantador, ni simpàtic. Necessitava que un cap de personal així per reubicar-se professionalment parlant.

Mira, m'has fet pensar en alguns H que la van encertar. Els caps aquest inciten als bons jans a viure en absoluta llibertat i coherència personal.

Shalheira ha dit...

Cosa lletja, el món del treball capitalista.

khalina ha dit...

Sento repetir-me en la convidada al meme.
Ja el faràs amb calma

Dani ha dit...

Oscar, si el tens en mpg, prova de pasarlo a mp4 hi ha un convertidor gratis que es diu "Yasa" y et redueix la capacita unes 10 vegades.

Abraçada

polaroid mental ha dit...

m'encanten aquestes rondalles tragicòmiques que t'inventes....jajaja, el detalls de les descripcións, lo millor!

"ni és un admirat esportista d’elit emprat com esquer per vendre natilles a tuttiplén." molt bo

an | na ha dit...

Em recordes a en certa manera al Quim Monzó i al Joan Miquel Oliver :)

Joana ha dit...

I el llibre per quan?
M'encanta el teu sentit de l'humor
boncap de!

Albert ha dit...

Bon post!

Aquest H segur que només podia ser taxista. N'hi ha cada un...

neus ha dit...

No deus pas saber on el podria trobar ara? és que m'he perdut una mica :P a mi em deixen en un carrer que no conec de Girona i sóc capaç de perdre'm del tot!! com l'envejo a l'H!!

òscar ha dit...

així que en ljundberg, ÀLEX? potser acceptaries, si el futbolista suec fes de taxista, :)que la cope sonés a la ràdia tot el trajecte?

jajajajaja. boníssim el modèlicament malparit BRUIXADESOL. me'l apunto per futurs posts! :) petooons

lletja SHALHEIRA. i ens toca malconviure-hi com puguem. petoons

res, res. penjat queda avui mateix KHALINA. petooons. sols repeteix l'all però ... és tant bo! :)

ets un crack DANI: gràcies! a la tarda busco el programet i intento enviar el trata de arrancarlo nacho. una abraçada xato!

gràcies POLAROID. m'agrada molt la paraula tuttiplén i les natilles, clar :)

ostra ANNA, ja m'agradaria! estic disposat a aprendre els tics d'en monzó si cal :) petoons

gràcies JOANA. si trobeu algun inconscient que m'ho vulgui publicar, ja sabeu! petooons

en H seria, ALBERT, un taxista exemplar. jo, de fet, no he tingut massa males experiències amb aquest gremi. ara, amb el rotllo que té en H no sé si acabaria necessitant un gelocatil :) abraçada

ELUR, segur amb el que li agrada a H l'obra d'en gaudí, deu ser ara mateix visitant la sagrada família. :) petooons!