dijous, 13 de novembre del 2008

les forces de la natura

la natura és sàvia i la seva força incontrolable. l’home, en general, lluita per derrocar la dictadura natural amb escamots de parallamps, dics de contenció o construccions preparades pels seismes guanyant petites batalles a un rival prepotentment superior.
és una guerra perduda, quan les forces de la natura despleguen tot el seu potencial bèlic ...

cada matí, davant del mirall del bany, blasfemo en arameu i recordo la santa mare que va matricular les forces de la natura que, mentre dormia, s’han entretingut dipositant a la meva cara una abundant gernació d’antipàtics pèls. no podrien dedicar el seu temps i esforços en altra afer que no sigui el creixement indiscriminat de capilars a la meva cara?

l’antídot per combatrel’s, pà per avui i gana per demà, és una pírrica maquineta d’afaitar i un trist pot d’escuma. igual que (intentar) matar dinosaures amb tiraxines!

carrego, des de fa molts anys, l’emprenyador pes de l’afaitat amb animadversió. descartades les maquines elèctriques, òptimes per oferir-te un agradable pessigolleig matinal però d’una inútil impotència rasuradora, els bàlsams suavitzants i les maquinetes lastgeneration sols amortigüen la carnisseria diària que em fa emular sweeney todd.

la meva dona diu que sóc un exagerat, que em queixo per vici i no n’hi ha per tant. que els homes som molt poc suferts i ens ofegeguem en un xupito d’aigua. que és rematadament més cruel fer-ho amb cera i, en canvi, ella no engega focs artificials de queixes cada cop que es depila.

segurament té raó. i també, segurament, l’home intenta ensinistrar en và la natura sàvia i incontrolable amb parallamps, dics i pírriques maquinetes d’afaitar.

literalment irritat per l’afaitat, pregunto al mirall tan dramàtica i sufertament com els homes per algunes collonades sabem fer, “perquè, mare natura, no em vas crear imberb?”.

una goteta, minúscula, de sang apareix a la meva cara. quan les forces de la natura ...

56 comentaris:

Ferran Porta ha dit...

Hehe, molt bò. Sí que és un pal, sí, haver-se d'afaitar cada dia. Però, francament, les forces de la natura han p*tejat més dels dones que els homes: aquella cosa que els passa un cop al mes, em sembla que és molt més dur que la nostra lluita diària contra la incontenció capilo-facial.

Qui no es consola... :-)

Lastienditas ha dit...

Hauriem de fer la prova i deixar-mos durant un llarg període de temps els pels llargs, els homos sense afeitar, les dones(i també alguns homos) sense depilar...A la merda l´estètica!

lisebe ha dit...

Bé jo estic d'acord amb el que diu la teva dona, si et sembla malament afeitar-te imaginat depilar-te amb cera, cejas,cames,axiles, bigoti (qui el té) ingles, o (l'altre), així que no et queixis, que encara no heu de parir, nomes afeitar-se home.

Petonets

Jordi ha dit...

Jo no sóc imberb, però quasi. La meva barba, per sort uniforme, triga bastants dies en crèixer. Per evitar irritacions diverses, utilitzo una màquina elèctrica que em retalla la barba al número 3. Amb això ho tinc tot enllestit. He de donar gràcies a la mare natura?

Montse ha dit...

Ostres!!! Tu també renegues en arameu???? Ualaaaaaa!!!!
Va, t'animo a llençar la maquineta-d'afeitar-de-la-señorita-pepis a la brossa i a deixar-te barba.

Saps que hi ha dones (com ara jo, jeje) que els encanta un paio amb barba de setmana? Ja sé que és paper de vidre del n.4, però mira la part positiva del tema... Jo ho trobo supersexy.

Deixa't barba, va!!! ;)

alas ha dit...

I és que som uns esclaus del nostre cos! És horrorós!
Quanta raó te la teva dona...
:)

Sergi ha dit...

En això he tingut sort, 30 anys i em puc afaitar un cop per setmana i si no ho faig tampoc no passa res. Porto una barba ridícula per la poca pelambrera que tinc, i només m'he de repassar una mica les galtes i la part del coll, i ja et dic, si ho faig és per estar més presentable, però tampoc es nota tant. I si a mi ja em fa pal fer-ho, no vull ni pensar els que ho feu cada dia. He de reconèixer que en aquest tema sóc afortunat, als matins ni ho penso.

neus ha dit...

Deixa't barba, home! tot això que t'estalviaràs!

rits ha dit...

mentre no et posis un troçet de paper o una tirita damunt la ferideta.... no passa res per les ferides de guerra.

i si t'afeites cada 3 o 4 dies? les barbetes també tenen el seu què..

La teva dona, quanta raó!!!! m'ha fet molta gràcia lo d'ofegar-se amb un chupito d'aigua!!!!!

_MeiA_ ha dit...

ufff.. jo tb estic fins els nassos de depilar-me... això té la culpa aquests anuncis de gent sense ni un pèl! grrr

a mi m'agraden els homes amb una mica de pèl.. i amb barba de dos dies... els que semblen culs de nens petits,, mmm... no.

un petonàs i llença la màquina d'afeitar!!!!

;)

Cesc Sales ha dit...

Solidaritat total amb tu....
Carai amb l'afaitat. No hi ha cosa pitjor...
El que em fot més és que al cap de poc d'afaitar-te ja notes com tornen a creixer.... Som com aliens que ens acompanyen nit i dia...

Salut

Cesc

Assumpta ha dit...

Jajajajaja va, home va, per "una coseta" que us molesta aquest numeret... escolta (llegeix, més aviat) en Ferran que és un home savi... que el que hem de passar nosaltres sí que és absolutament empipador...

A mi em fa molta gràcia quan arriba el vespre i em miro el meu marit d'aprop i passant-li suaument un dit a contrapel li dic "tu t'has afeitat avui?" juaaaaaaaassss la resposta, obviament, és "SÍ" i jo ja ho sé que és "SÍ", però m'encanta preguntar-ho :-)))))

De totes maneres a mi no em molesta gens que punxi una miqueta, eh? ;-)

khalina ha dit...

Les forces de la natura ens obliguen també a menjar i beure regularment, ens fan suar (uns amb més olors que altres), anar al bany... Què hi farem!Les dones ja saps... Deu ser emprenyador això de la barba cada dia. Però mira afaita't dia sí dia no jeje. O cada 3 dies. Ja has vist a varies defensores d'home que punxen ;)

Marta ha dit...

La teva dona té més raó que una santa... i si hi afegeixes el que diu el ferran, buffff! Si és que els homes sou de paper fi... un cop afeitats, clar xDDDD

Jordicine ha dit...

No ets un exagerat, ni molt menys! Jo abans de sortir per la tele només m'afeitava dos cops per setmana. Tinc poc pèl. Ho feia com tu amb escuma i maquineta. Ara he canviat d'estratègia. M'afeito el diumenge per la nit, amb escuma i maquineta, i els dimarts, dimecres, dijous i divendres, a la tele, amb l'elèctrica. Una abraçada.

Noctas ha dit...

Doncs ves per on que jo sóc bastant inberve i només m'afaito dos dies per setmana....amb això tinc sort tot i que no saps quant m'agradaria poder deixar-me unes bones patilles o deixar-me una mica de barba....saludus i ànims amb la màquineta d'afaitar.

bajoqueta ha dit...

Reconec que ha de ser un pal, però sempre podeu deixar-vos barba, socialment està ben vist. En canvi, les dones si no mos depilem no mos mirarien tant bé :)

Alicia. ha dit...

Molt bona la teva reflexió sobre l’afaitat XD
M’ha fet molta il•lusió el teu comentari :)

Déjà vie ha dit...

jajajajaja stic d'acord amb la teva dona. :P

òscar ha dit...

no hi ha comparació possible ni guerre de sexes que valgui FERRAN. està clar que la mare natura esclavitza força més les dones. era per queixar-me! :)

la rebelió contra l’estètica TIENDITAS haurà d’esperar, al menys, un temps. s’ha d’amortitzar el capital invertit en ceres depilatòries, escumes i maquinetes d’afaitar. què som catalans! :)

ho sé LISEBE; la cera s’acosta més a una tècnica de tortura que a una eina llevapèls! petons!

JORDI a la mare natura agraïm-li que no desplegui la seva força massa sovint. els malaïts pèls ja m’encarregarè jo d’escapçar-los matí rera matí rera matí rera ... bufff!

barbaaa MONTSE? i americana de pana? :)
què va, què va! barba de tres dies com a molt!

la meva dona ALAS sempre té raó. especialment quan em diu que a fer cuento no em guanya ningú! :)

XEXU sempre volem el que no tenim: fresca quan fa calor, vacances quan treballem i que torni mickymoto a tv3 quan ja no hi és!

ELUR si em deixo voluntàriament barba no podré queixar-me de tenir-ne! :)

o deixar una miqueta d’escuma visible fins que es tanqui la ferideta RITS. jajaja

no puc llençar-la MEIA. quína etiqueta ens posarien als catalans si ens mostrem obertament poc garrepes? :) petonasso, que no costa euros enviar-lo!

no són com àliens CESC; són aliens! jo, quan els combato, no els reconec com a propis! abraçada!

ASSUMPTA, per acabar-lo d’empipar, li respons un “doncs no es nota” tot donant-li escuma i maquineta. :)

si-si KHALINA, s’està engendrant la gènesi d’un club de fans d’homes barbuts.

cuentistes MARTA, sóm una mica cuentistes!

l’elèctrica i jo, JORDICINE, estem en tràmits de separació. ho intentem però no hi ha manera d’entendren’s.

t’envejo NOCTAS. o no, ja no ho sé! després de respondre els comentaris ja no sé si sóc un ferm defensor d’una cosa o de l’altra.

BAJOQUETA crec que prefereixo passar pel suplici de l’afaitat que dur barba.

ALICIA gràcies per la visita i, més que il.lusió pel meu comentari, segueix escribint amb tanta il.lusió.

DEJA VIE la meva dona és una crack: em dribla, em defensa, ...

Lula ha dit...

A mi em resulta tremendament sensual veure un home afaitant-se amb fulla d'idem(no elèctrica vull dir).

Dit això, bé, Rasputín tb tenia el seu públic, no cal que portis la cara com el culet d'un bebé.

I evidentment concrepo amb la teva senyora...
El que passa és que és un pal haver de fer les coses caaadaaaa diaaaa (com fer el menjar, rentar els plats, endreçar la casa, preparar entrepans d'esmorzar....)

Guspira ha dit...

Que bo! Blasfema en arameu diu... quina gràcia! M'has fet pensar i m'he imaginat allà estirada mentre em depilen i blasfemant en arameu! Mare meva... aquella pobra xiqueta al·lucinaria si ho fes! No ho faré... més que res perquè no en sé d'arameu...
Pots provar de deixar-te la barbeta de setmana que diu la Montse. Jo trobo que fa als tios més interessants! Això sí... si l'has de besar...ja és "otro cantar"...

Assumpta ha dit...

Jajaja noooooo, pobret!! Si el faig afeitar dues vegades al dia, llavors potser sí que "s'irritaria", eh? :-))

A més, a mi no em molesta gens que punxi una miqueta... jejeje

Ester ha dit...

Ets un crak!

Anònim ha dit...

Doncs a mi no em passa això... dos cops o tres per setmana però no trobes que amb un pèl de barbeta fem més interessants? i més si portes un diari jeje... ara fora conyes i centrant-me, crec que sí, que la natura amb algun de naltros ens ha lliurat tot el pèl que no feia falta, però trobo que com més m'hi enfado, més me'n dona i encara, encara no fa falta mirar-me cada dia davant del mirall :) en arameu? ets un crack jeje

Lia ha dit...

jaja...primer gràcies per la visita, crec q una part del gran encant dels homes s´amaga en aquesta petita peculiaritat de q hos ofegueu en un got-xupito d´aigua...encara q per la mateixa raó hos ofegariem nosaltres mateixes, jaja...
Es tremendament sensual veure a un noi afeitanse y més si está empreñat, jaja ;)

Lia.

Sol Solet ha dit...

Els homes sou un cas, jo tinc una guerra SETMANAL amb el meu home per la cosa d'afeitar-se, ho fa només un cop per setmana i literalment se l'ha de guiar i acompanyar. Durant molts anys va portar barba (sense retocar), però ultimament li sortia tota blanca i semblava el seu iaio. Un bon dia va decidir afaitar-se i com a compensació es va deixar creixer els cabells i no se'ls ha tallat mai més, sort que els porta lligats amb cua.

mai ha dit...

Després de tants comentaris... dir-te res de nou .... Fa temps, de més joveneta , em tenia fascinada l'escena del Clint encenent un llumí a la barba d'uns quants dies. Ho trobava molt "varonil"

Unknown ha dit...

Bon post! M'ha agradat... així com descobrir el teu blog

Jesús M. Tibau ha dit...

per tot això, ja fa molts anys que vaig acceptar la derrota i em vaig deixar barba

òscar ha dit...

LULA ... vols que vagi com rasputin? però si és una de les barbes més poc arreglades que he vist (en foto) a la meva vida!

fa el pes aquesta expressió, oi GUSPIRA? vaig estudiar arameu :) des de la més tendra infància junt amb l'esperanto. en no tenir massa interlocutors; m'he de limitar a blasfemar en aquest idioma 5-6 cops l'any mentre m'afaito.

ASSUMPTA ja que a les barbes els hi trobes cert atractiu; recomanaré a pep que els onze que surten al camp ho facin sense afaitar. o millor, potser, no canviar res ara que tot va tan bé, oi?

gràcieeeeeees BOLERO!

en alguna època CESC m'he conformat amb la barba curta de tres dies. ara, quan em pot la mandra, també opto per aquesta "interessant" opció.

LIA moltes gràcies per la visita i un secret: tampoc es que m'emprenyi tant mentre m'afaito però tenia que donar-li una mica de sal i pebre al post, no?

si, al damunt d'afaitar-me la barba SOL SOLET, he de cuidar-me uns cabells llargs llavors si que em dona un patatús!

ho he intentat MAI però res! en el meu cas el misto sols hi deixa tot un seguit de marques vermelles i poc més.

TONDO ROTONDO agraïr-te la visita i que t'hagi distret una mica el post.

Rita ha dit...

Molt bno post i diver.

De tota manera penso que les dones us guanyem: amb la depilació amb cera i amb la regla, que això sí que és un rotllo.

Va rondinaire! hehehehe

Els dijous nous ha dit...

Jejejeje!! Home vols dir que n'hi ha per tant??
jo amb la meva barba ja casi ni me'n recordo d'aquest viacrucis matinal!

Assumpta ha dit...

Jajajaja mantinguem-ho tot exactament igual :-))

Ostres, ara que hi penso... en Pep va ben afaitat?

Ara no tinc aqui la "xuleta" per posar els links directament als comentaris jeje... però...

http://www.xabierpita.es/Pep_Guardiola.jpg

Ho veieu com no cal afaitar-se cada dia?? :-)))

sky walkyria ha dit...

barba de dos dias, mmmmmmmmmm

bimbonocilla ha dit...

Jajaja!
Jo sempre havia pensat q les dones ho tenim moooolt pitjor... però vaja... ho pintes fatal
;P
Muuuuak

òscar ha dit...

no em sé veure barbut JESUS i DIJOUS NOUS. ni tampoc vull rendir-me a l'atac furibund dels capil.lars nocturns! :)

s'ha de rondinar RITA. queixar-se al servei d'atenció al client de la mare natura, tot i que sàpigues que no farà cas!

SKY WALKYRIA la única satisfacció de la barba de dos dies és tot just que ... dura dos dies! :) i si, algo de ummmmmmmm si que faig mentre no m'afaito!

benvinguda a casa BIMBONCILLA. i, tot i el post, li estic posant més pà que formatge. definitivament ho teniu força pitjor vosaltres!

en pep ASSUMPTA té una cuidada barba de dos dies. que és tot just el màxim que faria jo: mantenir-ne una de curta.

Les Coses són com Som ha dit...

aix, no saps les vegades que les dones diem que en aquells moments ens agradaria ser homes. Les forces de la natura a vegades no és justa jejejee. però bueno, això toca i uns pateixen per unes coses i uns altres per altres no? jejeje.

rosseta ha dit...

Ostres doncs si que ho pites mal lo d'afaitar-se, sabia que era quelcom que no agrada però quina exageració! Té raó la teva dona quan et diu que els homes us ofegueu amb un xic d'aigua, ui si tinguessiu la menstruació i us depilessiu amb cera, tremolaria la terra amb els crits, segur! Només cal veure com agonitzeu quan esteu encostipats... I sinó busqueu l'episodi de "lalola" en què es depila amb cera... segur que us dóna que pensar jeje.

Deric ha dit...

el germà d'una amiga meva es va fer la depilació en làser per no haver-se d'afeitar mai més!!!
jo no ho faria mai de la vida!

Assumpta ha dit...

Ara un article sobre els "metrosexuals"... ens agraden a les dones els homes que es depilen?

Jo ja avanço que NOOOOOOOO!!!! :-))

òscar ha dit...

INSTINTS les forces de la natura són com són però, al menys en el cas dels pèls facials masculins, la queixa sobre ells és sols una excussa per amanir un post.

ROSSETA si que m'ofego un pèl. sort que vaig amb l'ampolla d'oxígen per submergir-me al vas de xupito :)

DERIC el làsser sols el vull veure a les espasses de la guerra de les galaxies. com a molt!

ASSUMPTA, tal com li he dit al deric, la depilació íntegra em fa una mica de cosa. metrosexualiré amb after shave i poca cosa més!

Siberieee εïз... ha dit...

Jajajajaaa!! La teva dona té raó, si els homes hagèssiu de fer servir la cera moriríeu a l'instant. El meu parell ho té clar... afaitar-se: poc-poquet, lo just per no semblar un home del Neanderthal :o).

indeseada ha dit...

molt bó...Pensa que per nosaltres és molt pitjor a part de depiar-nos tot...amb nosaltres la natura es va cebar més, pq un cop al mes ja sabem el que ens toca...i vosaltres us queixeu per un puntet de sang a la cara quan us afaiteu, quan al cap i a la fí la majoria de vosaltres només ho feu un cop per setmana...jijjij

Silvia_D ha dit...

Cari, no te quejes, yo me depilo enterita , desde hace mil años y estoy de suavecita... merece la pena el esfuerzo... después... no hay que escupir jajajajjaaja

Petonet i bon dia

òscar ha dit...

SIBEREE jo, quan veig la cera escalfant al microones, marxo de immediat fingint que cal provissionar la nevera amb més llet. m'espanta fins i tot la cera de pintar!

sóc un ferm defensor INDESEADA del queixar-se per queixar-se. es nota, no? :)

jajajaja DIANNA. és cert: ni s'ha d'escopir ni passar-se la mà per la boca :)

Siberieee εïз... ha dit...

Ja sé que aquí no ve al cas però, en refèrencia al teu comment sobre l'cudit del dia i l'esmentat Michael Jackson...
"Jajajajaaaa, nooo. Ho dic perquè a Londres me'j vaig trobar de cara (a ell i a tota l'escorta que duu) i gairebé em donà un infaaaart. Quin ensurt, la seva cara és talment la d'un fantasma, jajaja. I d'això ja fa un bon grapat d'aaanys"

;p

Vintage ha dit...

No te quejes, no seas injusto
1.- no tienes la regla cada puto mes durante años ( val enos alarga la vida)
2.-No tienes q depilarte enterito ( si no quieres claro)
3.-No tienes q depilarte a lo brasileño tus partes intimas ( esgto no se lo deseo a nadie, y nos quejamos de las torturas9
4.- Por el mismo trabajo cobras más
5.- Si te cuestas con 2000 eres un maxo, ( si lo hago yo, ya sabes...)
5.-No tienes q bajar la tapa del wc, lo hacen por tí.
6.-No tienes mayor problema en combinar colores, sólo tenéis 4 y básicos ( quién coño invento el rosa chicle, el rosa palo, el azul cobalto y el azul petróleo???)
7.- No tienes q desmaquillarte el careto todas las noches.
8.- No tienes q tomar hormonas pa no quedarte preñado

9. NO PARES

sigo??....

ainssss oscar no te quejes XD, no te quejes

10.- cuando te enamoras te enamoras, no haces una tesis sobre el sentimiento
jejjeje
un muakkkkkkkkkkkkkk

òscar ha dit...

si es sabia que havies de ser tu BOLERO! per fi algú que em convenç! :) des d'ara mateix proclamo solemnement que l'afaitat matinal és tan o més divertit que un gag dels morancos. vaja ... massa-massa no magraden els morancos!
petoooonet!

polaroid mental ha dit...

Com sempre les feines rutinaries són les que pitjor es porten. En aquest cas, per sortir de la monotonia, recomano veure "El marido de la peluquera" desde que la vaig veure, sempre he volgut afaitar un home.

òscar ha dit...

bona peli POLAROID i espectacular peluquera l'anna galiena. sortiré de la monotonia afaitadora veient-la de nou i prenent-me l'afaitat amb més alegria

Hugo Rebelo ha dit...

muito bom este espaço.
Voltarei com mais tempo.

saudações



http:\\coresemtonsdecinza.blogspot.com

Deric ha dit...

Que la Força t'acompanyi!

òscar ha dit...

jajajajaja ... molt ben trobat DERIC. i, especialment, si un acaba de llegir el teu post d'star o trash wars! :) una abraçadaaaa!

indeseada ha dit...

jijij...no havia vist la teva resposta, m' encantes!
(era aquí, glups!)

òscar ha dit...

:) gràcies INDESEADA; per seguir-me sovint i per deixar els "desitjats" comentaris :)