dimecres, 12 d’agost del 2009

rectificar és de savis

el meu calendari anual té, assenyalades en el vermell més cridaner de tota la gama cromàtica, dues cites ineludibles per reunir-me amb mi mateix. són dos actes d’introspecció ascètico-mística en els que lluint una barba com la de carlos jesús (fiu-fiu!), vestit de túnica blanca i aïllat del mundanal soroll, prenc aquelles decisions transcendentals que tanta mandra fa prendre la resta d’any.

cada 31 de desembre faig el típic llistat (mental) de propòsits per l’any que entra. com he d’anar al mercadona a comprar els llagostins pel sopar, faig via decidint sempre sota l’empara de la paraula “miraré”: miraré de fumar menys, miraré d’incloure menys dolços a la dieta i miraré de sortir més sovint a córrer per la diagonal. pim-pam! m’afaito, substitueixo la túnica per roba de comprador-de-darrera-hora putejat i em deixo arrossegar per la massa de compradors-de-darrera-hora que, putejats com jo, es pregunten perquè no han anat uns dies abans a pels llagostins.

molt més feixuga i anguniosa que aquesta, la segona cita introspectiva m’obliga a escollir la meva cançó de l’estiu en curs. un tema que defensaré a capa i espassa dels atacs de nen i dona que, amb bel·ligerància sanguinària, intentaran ferir de mort sota l’excussa de legitimar les seves candidatures pel 2009.

tot un exercici de coneixement del competitiu medi musical familiar, ple de dubtes existencials i convulsions interiors, que procuro realitzar seguint dos únics paràmetres:
- no pot estar cantada en català ni espanyol ja que, quan defensi el seu lideratge des de la dutxa, sempre resultarà més simpàtica interpretada en l’inversemblant idioma guatximbari.
- que generi certa teatralitat. sigui agafant el pal d’una escombra com improvisat micròfon, una raqueta de tennis com a guitarra o, ja com a mesura desesperada, susceptible de ser coreografiada ridículament amb balls espasmòdics damunt del sofà.

aquest estiu he optat per l’im yours de jason mraz. la cançó, mal estar el dir-ho, la brodo cosa fina. m’acosto a la meva dona, mig ballant i inventat-me íntegrament la lletra, fins a xiuxiuejar-li l’im yours de la tornada tot obrint el braços. amb el peque, l’estratègia passa per treure el ben stiller que duc dins. faig ganyotes, em flipo gesticulant raqueta en mà i acabo, òbviament, llençant pel terra la raqueta i obrint els braços mentre li dic que im yours per tots els always dels always.

la decissió final la pren a finals d’agost el comptador de reproduccions del ipod: guanya la cançó que més vegades s’ha escoltat. i, la veritat, massa bé no va el pobre jason de cognom impronunciable. mentre jo faig el paiasso cada cop que la poso, ells es limiten a matxucar-me una vegada rera l’altre el summercat formenterenc i el hot&cold de la kate perry sense tanta parafernàlia, mandangues ni abraçades.

el 31 de desembre de 2009, quan faci la llista de propòsits pel 2010 vestit de carlos jesús, afegiré als tradicionals “miraré” de tabac, dolços i córrer un de nou: amagar l’ipod tot l’estiu i així, al menys, la meva proposta no quedarà, com sempre, en tercera posició.

44 comentaris:

Albert Lloreta ha dit...

Perquè no voteu la cançó de la casa entre els tres? Així t'estalvies infiltracions summercàtiques i podeu fer cànons i segones veus!

llegir "inventat-me íntegrament la lletra" és el meu punt àlgid d'avui.

_MeiA_ ha dit...

jajaja ja m'agradaria veure't per un foradet interpretant la cançoneta.
Sincerament la cançó és fantàstica, dona un bon rollo increible, és la típica que si te la poses a primera hora del matí, vas amb un somriure a la cara.

mar ha dit...

jejeje...
òscar m'has fet petar de riure imaginant-te fent la coreografia de la cançoneta en qüestió amb la lletra inventada per a cada ocasió...
jo votaria perquè aquesta fos la cançó de l'estiu blogaire...

escolta...
i si l'assages una mica més i inaugures el proper sopar blogaire amb la teva super actuació?
estic segura que tindries un gran èxit i el youtube n'aniria ben ple!!!
;)
petons!

(jo voto SÍIIIII...)

_MeiA_ ha dit...

Per cert, i el videoclip també val la pena... deixa constància d'això que et deia del bon rollo...

http://www.vimeo.com/4888840

ddriver ha dit...

Bona canço pero no sera la del estiu passat??
apa no molesto mes segueix ballant ;)

JJMiracle ha dit...

Home, em pensava que posaries un vídeo caseru teu fent la coreografia (amb túnica i posat de Carlos Jesús)! :-D

Garbí24 ha dit...

La canço està molt be , però hem de reconèixer que el summercat esta fent molt de mal , sobretot a la tranquil.la formentera .

Ferran Porta ha dit...

Des de Raticulín, capital d'Alemanya, t'imagino, com altres, fent la coreografia d'aquesta cançó, i penso que la teva dona i el vostre nano deuen passar-s'ho bomba, amb un marit/pare que és la reencarnació catalana de Cal·lo Jesú, jiji...

Per cert, jo també voto per "I'm yours"!

khalina ha dit...

Ohh, recolzo les propostes d'un video mostrant la teva autèntica coreografia.

Ma-Poc ha dit...

Interessant... Sinó, sempre pots regalar Ipods per reis i així segur que a l'estiu la teva cançó queda la primera (al teu reproductor, és clar ;) )

Salvador Macip ha dit...

I el video de la coreografia què? A part de penjar-lo al blog (per a satisfer els lectors) posa'l a l'ipod i veuràs com, si és tan divertit com sona, fa que la cançó es reprodueixi més.

L'illa dels monstres ha dit...

Oh no! El Summercat no! Espero que acabi guanyant el Jason Mraz aquest, tot i que encara no he posat la seva cançó a escoltar

Gabriel ha dit...

La veritat, no sé perquè, jo et feia més de Summercat...Fins i tot, m'imaginava que per fer feliços als de casa teva farieu un video familiar col·lectiu coreografiant totes les cançons matxacables de l'estiu...Ja t'estava veient amb teu nano ballant l'On de Tv3...
La teva faceta mística-musical estiuenca m'ha sorprès.
La cançoneta del Jason Mraz dóna molt bon rotllo...Però,no sé, jo la veig com una canço atemporal, pot ser primaveral, estiuenca...
És una bona cançó.

rits ha dit...

m'agrada la teva tria!!!!
i segur que a casa teva tb!!!!

el summercat és horrorosa!!!!

Jesús M. Tibau ha dit...

Un spropòsits que et dignifiquen.
Des de l'altar dels comentaris al teu blog demano una recollida de signatures per exigir una foto teva amb la túnica blanca i barba.

neus ha dit...

Rè, ni escoltaé les altres dues cançons, em quedo amb el Mraz i tant!! sobretot amb aquesta versió:
http://www.youtube.com/watch?v=LYhrYHmUPn0&feature=related

ah! i deixa de fumar directament!! És més senzill del que et penses! (T'ho diu una que fa més d'un mes que no ho fa... i no ho troba a faltar)
There's no need to complicate, 'cause our time is short...

Sergi ha dit...

No sé si es podria catalogar aquesta cançó com la típica cançó d'estiu, però la teva tria supera en molt a qualsevol que sí que ho sigui. Ja veig que a cada teva teniu una mena de dinàmica que podrien fer una sit com de la vostra vida...

òscar ha dit...

no ens posariem mai d'acord en l'elecció ALBERT. i si, al damunt, hem de fer una coral; les veus familiars no hauria director que les controlés.

exacteeeeee MEIA! és d'aquelles que perfectament podrien substituir al micebrina: una píndola de bon rotllo.

sols hi ha dues opcions perquè això sigui possible MAR: o algú m'ha hipnotitzat o m'he fotut catorze xupitos d'orujo d'herbes d'alta gradació :)

és possible DRIVER. un estiu els hi vaig voler encolomar "tarzan boy" fingint que era d'aquell any. no va colar!

i esdevenir una mena de paris hilton de la xarxa, P-CFACSBC2V? ni hablar del peluquín! :)

és la favorita de la meva dona GARBI. i la noia morena que surt al clip; és la meva favorita.

doncs espera FERRAN. com a bon carlos jesús, a vegades, em transformo en christoper, el de ganímedes.

ull KHALINA que avui en dia els programes d'edició en video fan meravelles i, en vacances, a mi de temps per fer el txorra no me'n falta pas.

me'l fotrien també MA-POC: la qüestió és que quedi tercer ... sempre!

hi ha un funció que diu "llista de reproducció intel.ligent" SM. si té una mica d'intel.ligència, el que farà és eliminar per defecte el meu clip.

guanyarà el hot&cold ILLA ja que és la tria del nen i, el nen, quan es posa pesat es posa mooooooolt pesat.

un clip familiar GABRIEL? ni ens posem d'acord per una cançoneta de no res, per fer un clip hi hauria una veritable guerra civil!!!

m'enduré l'ipod d'amagatotis RITS i li donaré al repetir indefinidament.
el meu ipod? quí m'ha agafat el meu ipod? grrrrrrrrrrr .... tonight-tonight-tonight ....

faré pràctiques amb el photoshop JESÚS: al menys, ja que ha de ser un muntatge, que dóni el pego.

senzill ELUR? digue'm cóm i jo m'hi apunto!

a mi em recorda una sèrie de l'any de la xata anomenada "enredo" XEXU.

Eva ha dit...

La veritat és que la teva descripció dels dos moments d'instrosoecció deuen ser dignes de veure...
La teva família deu estar d'allò més divertida amb aquesta interpretació teva de la cançó, que per cert jo també escolto sovint...
Una abraçada!!!

Les Coses són com Som ha dit...

Osti jo també ho faig (lo de cantar) i amb la mateixa cançó!!! no deu ser tant pecat home!! jejeje. Lo dels dies dedicats a una mateixa, no. Perquè primera que no miro mai un calendari, segona perquè no ho compliria, i és com si per obligació ho haguessis de fer.. no ho sé. Prefereixo fer neteja el dia que en tinc ganes. Però ho faig eh?jajajaa. Petonets guapo!!!

Trini González Francisco ha dit...

Home..., la cançoneta està bé..., i només per l'esforç que li poses en la coreografia bé valdria que et nominéssin pel primer lloc, però jo, si fos de la família, votaria pel summercat formenterenc com a cansión del verano, sens dubte txunait-txunait... :)

Cris (V/N) ha dit...

Òscar, m'has fet riure un munt!!! Un rànking estiuenc amb una balada per molt maca que sigui, permet que et digui que ho tens fatal, fatal.... No recordes al Georgie Dann y les barbacoes i demés? Eren la "canción del verano" i una balada dubto que ho sigui mai.... Un petó i sort, eh? :)

neus ha dit...

només ho has de voler Òscar, tan senzill com això, encara que estiguis convençut de que fumes perquè t'agrada. A mi m'agrada fumar, però vaig decidir que també m'agraden moltes altres coses i me n'he d'estar. I ara quan penso que faria fum una estoneta, em dic que JO trio no fer-ho i au a pensar en qualsevol altra cosa... i sense posar-me a picar ni engreixar-me ni enfilar-me per les parets. NOMÉS ho has de voler deixar, quan n'estiguis de tot segur serà més fàcil. Ah! i també hi fa molt no pressionar-se un mateix. Vaig decidir que no fumava més i que a veure quan durava i que si no podia no podia i no passava res, a povar-ho un altre dia ;)
I rè... ja callo que qualsevol diria que et vull menjar el tarro!!

porta'm una cullera!! jejeje

NuNa ha dit...

jajaja molt bona :-D

hay que reconocer que el **** hot&cold es pegadizo hasta la muerte... pero me quedo con marz
:-P

Aunque el éxito del verano es el rick astley's reloaded (a ritmo de nirvana)! jujuju... y ojo que se pega!

http://www.youtube.com/watch?v=NN75im_us4k&feature=fvst

Deric ha dit...

m'agrada més la teva cançó escollida que les altres, tot i que la formenterenca té pontència!

Carlos ha dit...

davant l'allau de peticions hauràs de fer alguna cosa, certament veure't ballant i "cantant" la cançoneta no tindria preu.

salut.

el paseante ha dit...

M'esperava d'un culé com tu que la cançó de l'estiu fos el "copa, lliga i champions". M'has decebut :-)

òscar ha dit...

per això, perquè són dignes de veure (a un programa d'humor, EVA) opto per un aïllament total i absolut en el que, en perfecte comunió amb mi mateix, pugui decidir els propòsits de l'any següent i la cançó de l'estiu. decissions de tan magna trascendència, no poden prendre's a la babalà :)

INSTINTS; hem d'exigir (si cal, recollim signatures i tal) als karaokes de tota catalunya que incloguin l'im yours a la seva llista de hits. estic fart del bailar pegados!

noooooooooooo TRINI! del poc anglès que sé he desterrat, sine die, el txunait dels nassos.

el dia que el grandíssim, i mai prou ben valorat georgie dann, canti en anglès CRIS; et puc garantir que serà la meva opció a cançó de l'estiu. la barbacoa, la barbacoa, como me gusta ... (ara vé el tros que més m'agrada) ... la barbacue!

buffff ELUR, et llegeixo i penso que soc un cantamanyanes ja que sembla una de les coses més senzilles del món. després, quan miro de portar-ho a la pràctica amb una total manca de voluntat i paciència, veig que jo, de moment, no en sóc capaç. miraré d'intentar-ho! :(

bufff NUNA: tremendo este bootleg con el inocente rick destrozando el smells like teen spirit. ojo que courtney love pedirá derechos de autor :)

té tanta potència, DERIC, que deixarà la meva al lloc més baix del pòdium. com cada estiu!

esteu temptant al dimoni, CARLOS. si em poso a fer un clip, que tremoli el paco-paco-paco cantat per la beyoncé :)

un cop es paga l'abonament de temporada, PASEANTE, miro d'oblidar tot el succeït l'exercici anterior. i a mi, com cada juliol, ja me l'han cobraaaaaat! estic menjant cigrons i sopa de sobre per culpa de l'abono!!! :)

bajoqueta ha dit...

M'agrada això dels propòsits de final d'any... "miraré de..." jajaja.

Esta cançó l'he descobert fa poc i també ha sonat bastant aquí.

Lo que estaria molt i molt bé és que gravessis un video per vore qui ho fa millor, si tu o ell ;)

Unknown ha dit...

La canço de l'estiu ha de ser : senzilleta, optimista i que enganxi. I la veritat és que el sumemrcat té tots els ingredients. I'm yours també, però potser és massa lenta... I Hot & cold la trobo massa "mactxacona".
Tot i que totes 3 són fantàstiques candidates. Mmmmm... Crec que et faig costat amb l'I'm yours...

En tot cas, m'apunto a les múltiples i diverses peticions per una actuació estelar amb la coreografia que descrius. Però em temo que ho tenim magre.

òscar ha dit...

si entenem "fer millor", BAJOQUETA, l'acompanyar amb moviments la cançó; ho fa millor en jason. ara, a "fer millor el ridícul", sens dubte el guanyo jo. :)

m'agraden les cançons optimistes EULÀLIA. potser per això m'agrada tant l'estiu.

Lula ha dit...

Hu sentu molt però


tunait, tunait, tunaaaaaiiiiit...

Besootes

òscar ha dit...

noooooooooooooooo LULA! :) val però ... ja que em toca, per enèsima volta, el tunait-tunait no s'hi podria incloure, també, l'enfangada a s'espalmador, la farreta platgera i el descapotable de l'anunci?

Carme Fortià ha dit...

Bona aquesta de triar la cançó de l'estiu en família!!!! I si estigués voltant per casa teva, ja sonaria més la teva cançó ja!!!!

Molta sort!

Sílvia ha dit...

Hola Òscar!
Home! aquest any tocava "Viva la vida" de Coldplay.
ja,ja, la teva família déu està ben distreta.
salutacions
sílvia

zel ha dit...

I no podries cantar-la i deixar-nos-la sentir?

Jo també sóc de les de "miraré de..." i poc cas que en faig, desgraciadament...

Jordi Casanovas ha dit...

tenint em compte que vaig anar al concert i la decepció que això va suposar, en el meu cas, tot i que la cançó m'agrada, queda exclosa de qualsevol llista com a càstig.

òscar ha dit...

no sé si el parell de fieres que defensen les altres dues, CARME, t'hi diexarien pas :)

noooooooooooo SÍLVIA: aquest és l'unic dany col.lateral :) del triplet.

saps que ZEL ... "miraré" :) de fer-ho!

t'alies amb l'enemic, JORDI, sota l'excussa d'un concert poc afortunat. pobret jason!!! :)

Ada ha dit...

Hola! encantada Òscar, que sàpigues que em sembla una cançó molt xula perquè inspira "bon rotllo", jeje, continua cantant-la!
Un saludet

Assumpta ha dit...

Nooooooooo summercat no!! jajaja voto per la teva, voto per la teva!! :-))

Eva ha dit...

Entre tú i jo, prefereixo "1000 things". I'm yours estava en les primeres posicions del meu top ten fa molts mesos pero quan matxaquen tant una cancó a tot arreu de cop baixa uns punts a la meva llista.

I jo també soc de les que s'emporta l'última capsa de llagostins del mercadona.

Petons.

òscar ha dit...

tan de gust ADA. això farem: persistir amb en jason tot i saber quín és el seu destí :)

ja n'has acabat farta, oi ASSUMPTA?

vas ser tu, llavors EVA, qui ens va deixar menjant chopped un 31 de desembre? :)

Eva ha dit...

No, jo soc la que estava agafant chopped al costat teu perque aquest any no havien deixat ni els bigotis de les gambes. :)

òscar ha dit...

per el cap d'any vinent proposo, EVA, que la marca hacendado faci un choped amb gust a llagostins. faria més nadal al nostre nadal! :)