dimarts, 17 de març del 2009

crack de cracks (i II)


el premi crack de cracks, inventat un ociós matí de febrer en el que contemplava absort les musaranyes i atorgat a catorze blocaires, va patir una entregatio interruptus en arrivar al setè guardonat. l’aturada responia al desig de no cansar la vista dels lectors amb un post més llarg que l’amazonas.

aprofitant la metàfora hidrològica, ara el premi torna a eixir com un guadiana blocaire amb els altres set crack de cracks. i ho fa repetint, com el botifarró de ceba al sopar, que “no avalua subjectivament talents de cap mena. valora que m’agraden molt i m’hi sento tan còmode com repantingat al sofá de casa. premia que, més que llegir un bloc, tinc la impressió d’estar-la petant plàcidament amb la persona que hi és darrera”.

doncs això, citant-me a mi mateix com ho fan els tocats de l'ala, els set premiats que complerten la llista són:

http://sonsolopalabrasdeeva.blogspot.com/
l’eva titula el seu bloc de forma massa modesta. no regala sols paraules; regala petites perles escrites al ritme d’un cor que, com el de totes les persones, batega a diferents cadències. els caramels del meu cumple em van venir al cap llegint com deia hoy me siento sugus. un sugus de bloc: una crack!

http://pedrafoguera.blogspot.com/
veig l’esther com una versió autòctona d’un ianqui a la cort del rei artur. alça la bandera de valls estudiant i vivint a fuenlabrada. plau llegir-la perquè és lúcida i àgil. plau llegir-la perquè no és una estudiant de periodisme: és una periodista. una delícia com la salsa dels calçots!

http://invarietateferran.blogspot.com/
en ferran alterna grans temes amb quotidianietats, afers de la societat alemanya amb d’altres de la catalana, i ho fa de la manera viva i entenidora que sols el talent possibilita. en ferran n’ofereix a quilos al in varietate concordia. més que un crack, un PERIODISTA en majúscules.

http://quenosabiariure.blogspot.com/
a mi, que soc incapaç de veure rec, en jeroni em captiva a còpia de relats de terror. ahir li vaig escriure: ets un mestre, un punyetero mestre. ens fas passar, en quatre línies mal comptades, per un grapat de sensacions. tio, ets un crack. cal, premi a banda, que recomani llegir-lo?

http://lisebe-lisebe.blogspot.com/
la simpatia per la lisebe va ser a primera vista. després hi he anat descobrint posts amb vivències diàries, curiositats històriques, sensibilitat, actitut reivindicativa, color, poesia, proximitat o cultura. els primers cops d’ull poques vegades enganyen: una crack de dona!

http://riboru.blogspot.com/
la rits és aquell sol amb cara i ulls que dibuixàvem de petits damunt d’una casa. des del seu vuit8ena, comparteix incertesses i alegries de manera molt propera. parla de persones i sentiments amb una senzillessa envejable. el sol de la rits somriu, tot i que no sempre hi ha motius per riure.

http://carlosalbiol.blogspot.com/
per definir el bloc d’en txarli em vé al cap un barbarisme d’aquests que fan mal als ulls: campetxano. però no un campetxanisme borbònic, sino un campetxanisme solidari, vital i divertit. amb ganes de cruspir-se el dia a dia. a més, la seva xicota va estudiar a la mateixa escola que jo i, això, puntua!

ps: avui tecnologia i òscar estem enfadats. no he trobat manera d'afegir els links directes als blocs. ho sento!!!

28 comentaris:

Assumpta ha dit...

Holaaaaa!!!

Ara mateix preguntava per tu a cal Jordi :-))

Ja estava jo esperant la segona entrega del Crack de cracks :-))

Gràcies a la primera vaig conèixer a l'Àlex jeje... així que hauré de mirar bé aquesta segona:

De moment ja conec en Ferran en Jeroni i la Rits i són tres dels meus IMPRESCINDIBLES :-))

Els felicito molt especialment a ells i també a tots els demés :-))

Ferran Porta ha dit...

Òscar, sóc més aviat tímid, jo, així que, gustosament i discreta, t'agraeixo molt la consideració. M'has posat (una mica) vermell :)

Gràcies a tots els qui fan/feu/fem possible una catosfera tan variada i interessant.

Jordi ha dit...

Gràcies per aquesta segona entrega. Figurar a la primera va ser tot un honor. Aniré viatjant per la catosfera del crack de cracks per anar fent un tastet de tots.

rits ha dit...

☼ ☼ ☼

ooooooh!!!! tú si que ets un solete!!!! i un autèntic crack de cracks!!!!!

moltes gràcies per la part que em toca. M'afalaguen molt les teves paraules, doncs simplement escric el que em passa pel cap, xò sense pensar-hi massa. i ja se sap, de vegades hi surt el sol i de vegades està emboirat.

quan pugui m'escapo a conèixer la resta. Compartir el teu premi amb el Ferran i el Jeroni que ja els connec, i ells sí que són autèntics cracks doncs esriuren de meravella i ens sorprenen, també és un premi.

Un petó ben gran!!!!


un petó ben gran

Cristina ha dit...

Felicitats a tots els premiats!
Jo conec a en Ferran i dono fe que és un crack, tímid però crack :-)

khalina ha dit...

moltes felicitats a tots!

I un semàfor vermell per la tecnologia, que no et deixa posar els enllaços directes

Jordicine ha dit...

Felicitats als premiats!!! Ara mateix t'envio un exemple de linkejament de la pradera. Abraçada.

Txarli ha dit...

aquesta no me l'esperava Òscar! Moltes, moltes gràcies!

Els altres cracks no els conec així que ara mateix me'n vaig a fer una passejada que si els recomanes tú segur que són uns cracks!

Una abraçada!

Silvia_D ha dit...

Felicidades a todos :) y a ti besos y buenas noches, niño.

Eva ha dit...

Uuuupsssssss!!!! Crack de cracks??? Osti tu!! Noi, és que no se que dir... (on és la el símbol de la cara amb galtes vermelles?) Gràcies, Oscar, de tot cor. M'has fet treure un dels millors somriures que tenia guardat a la butxaca. Ets un solet, o millor dit, ets un SUGUS. M'ha fet molta il.lu, en serio. Moltíssimes gràcies. I ara passaré a visitar a la resta que segur que ells sí que son uns cracks de veritat.
Un petonet a la punta del nas.

Eva ha dit...

Felicitats a tots!!!
Es molt gratificant poder gaudir de tants espais...
Una abraçada!!!

mai ha dit...

Aplegar-se en algun lloc t'obre la possibilitat de conèixer altres maneres de fer, ser i pensar. Sense cap mena de dubte ets l'aglutinador que ho fa possible. Enhorabona a tu també.

Esther del Campo ha dit...

ooooooooooooh!!!!!!!!!!
moltes gràcies òscar!!!!! ara que he pogut fer-me amb un ordinador (el meu està a pc city fins a nova ordre) m'ha fet molta il·lusió veure això!!!! tu sí que ets un crack de cracks!
aniré mirant tots els altres, a veure què tal, que la "catosfera" mola molt!!!!!!
petons des de fuenlabrada! :D

el paseante ha dit...

Coi, no conec cap d'aquests blocs. Entraré a posar-hi el nas si els recomanes. Felicitats a tothom.

lisebe ha dit...

Acabo de posar-me a treballar i em trobo amb això!!!!

Moltes gracies Òscar t'agraeixo el premi i em fa molta IL.LU !!!!!!!!!!!!!!!!!SIO.

Tu si que ets un crac noi dels de primera!!!

Me'l emporto cap a casa.

Graxies, gracies !!

Petons sempre rei

nimue ha dit...

segur que són premis ben merescuts! tu si que eres un crack!

Noctas ha dit...

Fantàstic post per descobrir nous blocs en aquest mon tan meravellós de la blogosfera., l'esther ja la conec i la teva crítica és exacte., els altres els aniré llegint a partir d'avui mateix...saludus crcak

Alex. ha dit...

No tothom pot donar premis, perquè no tothom sap que els teus premis "no avalua subjectivament talents de cap mena. valora que m’agraden molt i m’hi sento tan còmode com repantingat al sofà de casa. premia que, més que llegir un bloc, tinc la impressió d’estar-la petant plàcidament amb la persona que hi és darrera”.

Felicitats als 7 premiats per ser tal com sou... únics!!!

Felicitats Òscar, perquè ets... dels pocs Selenites que conec!!!

òscar ha dit...

t'agradaran ASSUMPTA. l'eva, l'esther, en txarli i la lisebe són, també, uns c-r-a-c-k-s amb totes les lletres

gràcies a tu FERRAN. cadascú som com som però el respecte per les opinions i la documentació que hi ha rera el teu bloc són de crack i, d'això, tu n'ets el únic responsable. una abraçada!

a la primera part, JORDI, hi vas figurar ben merescudament. el rotllet que ens marquem a la teva banyera, a ca l'assumpta i al tatano de l'àlex marca un abans i un després a la catosfera!

un petó ben gegant per tu RITS. tens un bloc que, penso, és com tu: molt espontani i molt humà. d'alegries i maldecaps. de megacrack amb una llum que no te l'acabes!!!

crec que molts així el veiem CRISTINA. a veure si poso les cames a to i miro les muntanyes una mica més prop que a les fotos! :)

KHALINA jo soc un mica fècula. per tant, no descarti's la possibilitat que el semàfor vermell (i multa posterior) me'l mereixi jo mateix :)

ahir nit m'ho vaig mirar JORDI però nothing de nothing. el que li he dit a la khalina: soc una mica patata perquè ni utilitzant el model que em vas passar apareix el link. grrrrrr. crec que vaig fer quelcom malament amb el html aquest.

doncs és ben merescuda TXARLI. el campetxanisme amb crackisme és paga i tu, d'una i altra cosa, en tens a cabassos!

gràcies DIANNA. t'agradaran; fés-li's una ullada!

t'agafo el petó nasal EVA :) i si ... ets tota una crack de cracks et posis vermella, blava com un sugus o et treguis els somriures de la butxaca o la txistera!!!

el que és gratificant és tenir una comentadora tan habitual i simpàtica com tu EVA. ull que no aprengui a dibuixar millor i a fer anar les agulles per tal de poder posar encara més cullerada al teu bloc. :)

tots són unes persones guais que, a més, ténen un bloc. el que més em sorprén de la catosfera, MAI, és que poquíssima gent rància hi he trobat. abraçada i gràaacies!

gràcies a tu ESTHER. te l'he donat de tot cor i també et dic de tot cor (crec que en noctas i jo som els més pessats) que estàs feta tota una periodista. una abraçada ben gran!!!

merci NADADOR. segur que hi trobes gent que val la pena. per cert, l'altre dia vas fer un post en el que apareixia l'entorn més proper de casa meva de tota la vida. em va fotre una il.lussió que ni t'imagines! una abraçaaada!

et llegeixo des que vaig encetar això del bloc LISEBE. i et garanteixo que de bon començament em vas acollir estupendament i els teus comentaris sempre són molt esperonadors. una crack amb un bloc de crack!

gràcies NIMUE. tots plegats som una veritable colla de cracks. i a més a més, ara, ... :) per fi tenim el sol !!!

saludus per tu crack! crec que hi trobaras coses que valen molt la pena. ara passo a fer ronda d'actualizacions i, segur, que per casa teva NOCTAS

jo ÁLEX, parlant de selenites, en recordo una d'una exhuberància exagerada, gairebé abrupta, que va donar cops de martell a les nostres oides fa uns quants estius. cantava el "yo quiero bailar" i es deien, com segur has recordat, sonia i ... selena! abraçada anginesca amb intensitat tletubbera!!!

Sílvia ha dit...

Hola Òscar!
Felicitats als premiats i á l´autor de l´iniciativa :)
Salutacions
sílvia

Max ha dit...

Bones,
hi hauria d'haver més gent com tu, aquest post és interessant pel fet de descobrir-nos blocaires talentosos. Felicitats als premiats i a tu per la iniciativa. Hi faré un tomb... si tu els recomanes segur que valen la pena

òscar ha dit...

fetes les felicitacions SILVIA, ara toca seguir llegint-nos i seguir descobrint blocs interessants. nous cracks per l'any vinent!

espero t'agradin MAX. són, pel meu gust, molt bons racons

Naida ha dit...

Moltes felicitats pel premi!! Quan tingui un moment em poso a xafardejar tots aquets blogs que segur que tenen el premi molt merescut...

Em sento una mica robotica escrivint en català, pero l'esforç es l'esforç

òscar ha dit...

jajajaja NAIDA ... no sembles tenir res de c3po ni de r2d2. a més, els robots no són gens curiosos pels blocs i tu ho ets.

Anònim ha dit...

Conec alguns dels blogs seleccionats i realment valen molt la pena ja que tots fan una petita gran aportació a aquest món de la catosfera.
Ah! I quan l'ordenador o el blog no vol obeïr, he après que molts cops és millor deixar-ho estar i tornar-ho a intentar més endavant :)

òscar ha dit...

tens raó CATERINA. una mica de paciència no va gens malament. són bons blocs: t'agradaran

J.M. ha dit...

Moltes gràcies!

òscar ha dit...

gràcies a tu pels teus texts tan brillants JERONI. molt merescut segons el meu criteri que és, al final, el únic que decideix. abraçada company!!!