dimarts, 7 de juny del 2011

crack de cracks


una piscina d’ambientació tropical, envoltada d’amplis para-sols de bruc pels escassament amants de l’astre rei i amb un solvent servei de bar -a càrrec del magnumià club kamehameha-, és l’escenari de l’edició 2011 del crack de cracks. un premi (personal, intransferible i que no s’ha de passar a ningú) en el que per tercer any consecutiu guardono blocs que “m’agraden molt i en els que m’hi sento tan còmode com repantingat al sofà de casa. més que llegir un blog, tinc la impressió d’estar petant-la plàcidament amb la persona que hi és darrera”.

així que preneu del fons de l’armari els banyadors de waterpolista marcabdomen, els biquinis de portada de l’sport ilustrated i les tovalloles furtades a la darrera estança a un hotel de la cadena husa i passeu a gaudir, entre capbussada i pinya colada, dels meu set crack de cracks 2011:

COL•LECCIÓ DE MOMENTS / CARME
http://carmerosanas.blogspot.com/
la por i la necessitat de cuirasses protectores aboca a molta gent a ocultar sentiments a l’exterior. la carme regira aquesta tendència aconseguint que la màscara de cada moment que dibuixa, i cada lletra que l’acompanya, ofereixi un veritable esclat de vida a tots els seus seguidors. la seva col•lecció de moments acolorits són la única màscara que conec que, lluny d’amagar, ensenya.

EL MERCAT DE SANT ANTONI / ARIS
http://elmercatdesantantoni.blogspot.com/
a la meva memòria el mercat de sant antoni és un mosaic de cromos de l’argentina de kempes i llibres esgrogueïts, de fotos sípia de la postguerra i diumenges al matí. l’aris trasllada al bloc el regust d’aquell indret amb un mosaic format per peces d’anecdotari personal, d’història de la ciutat i el món, d’actualitat, personatges, il•lustració o cinema; fent, de cada actualització seva, el meu millor matí de diumenge.

EL MEU RACONET / AINA
http://ainarotgervives.blogspot.com/
la frontera entre realitat i ficció, entre històries viscudes i imaginades, és gairebé invisible als escrits de l’aina i captiva, sense cap tipus d’oposició, el lector tafaner que portem dins. un cop claudiques a la dolça mescla d’espontaneïtat descarada i sensibilitat amb segell propi, que sigui real o fictici t’és del tot indiferent. només vols seguir rendit a una realitat: que llegir-la és un plaer gens fictici.

GINO-ART / MAIJO
http://maijo-gino-art.blogspot.com/
si contemplant una immensa vall responc perfectament a l’estereotip del pixa pins limitant-me al camaca de marres, davant qualsevol mostra artística només tinc coneixements per mourem entre el m’agrada i el no m’agrada. que jo sàpiga dibuixar poc més que un sol somrient no treu perquè els dibuixos de la maijo em semblin d’una frescor i vitalitat encomanadissa. i, què carai!, a més d’agradar-me molt, els trobo més camacos que qualsevol vall immensa.

KIRA PERMANYER / KIRA
http://kirapermanyer.blogspot.com/
fresc, tendre i desenfadat. per molt bo que resulti, el donut no té el monopoli d’aquests tres adjectius i al blog de la kira en els hi trobem, sempre, amanint uns posts deliciosos que aborden des de la ironia quotidianitats d’una mare que pal planta la seva divertida mirada a tot el que fa i l’envolta. de bon matí, berenant i a qualsevol hora; els apunts de la kira són el millor donut pel meu cafè de la catosfera.

TENS UN RACÓ DALT DEL MÓN / JESÚS
http://jmtibau.blogspot.com/
l’arbre dels jocs literaris que proposa, de les cares del món que els blocaires li enviem, de l’alliberament de llibres que fa en diversos indrets de la geografia catalana o de les enginyoses desdeficinicions i nanocontes que ofereix, entre moltes d’altres coses, no obstaculitza la vista del bosc. al contrari, ens mostra la panoràmica general d’un vegetació literària molt fèrtil. un bosc que explica que en jesús és un senyor escriptor. com la copa d’un pi.

PEQUEÑAS MIRADAS / DANI*
http://mellowdoubtmiradas.blogspot.com/
un dels protes de la peli smoke fa un projecte fascinadament poètic: fotografiar durant anys, cada matí i la mateixa hora, una mateixa cantonada. en dani, autor de pequeñas miradas, dirà sense falsa modèstia que ell escassament sap escriure i que fa fotos per instint. té un alter ego, el pequeño viajero, que acompanyat de maleta, abric, barret i paraigües es dedica a un projecte d’imatges i texts encara més inspirat que el del prota d’smoke. tot poesia.

*(en dani és un dels meus millors amics: un orgull, i no pas un motiu per estar entre els crack de cracks de enguany)



PS: com sóc un inepte -amb totes les vocals i consonants- enllaçant blogs, teniu el link directe als crack de cracks de enguany i de les anteriors edicions a l’esquerra de la pàgina.

37 comentaris:

Salvador Macip ha dit...

Una bona tria, sí senyor!

kira permanyer ha dit...

gràcies per la menció. Venint del teu blog es un honor i superar al mític Donut per mi es lo més.... que fort! Kira contra Donut! juhu! Amb el teu permís me'l porto a casa, la foto mola i la resta de blogs crec que m'agradarà molt visitar-los!

Mr. Aris ha dit...

home, moltes gràcies, hi ha copa virtual? es per enganxar-la al blog!

Carme Rosanas ha dit...

Apa! Quina ilu que em fa, Òscar!

M'enduc ara mateix el teu premi, cap a casa i miraré de conèixer els altres blogs que no conec, bé alguns sí, però no tots.

Moltíssimes gràcies i una bona abraçada.

Aris, el distintiu del premi no és una copa virtual, és la foto de dalt! la que posa Premi al crack d els cracks!

Assumpta ha dit...

Eeeei, una nova edició del CRACK DE CRACKS!! un dels premis més simpàtics de la Catosfera i que fa una il·lusió molt gran quan el reps (potser més gran que la que tu mateix imagines) :-DD

Conec la CARME, i en JESÚS, i tant!! i els demés, poc a poc, els aniré visitant (és que ara no hauria de ser aquí, que hauria d'estar fent feina... de casa, eh, vull dir haha) ;-))

Sergi ha dit...

Els guanyadors d'aquest any m'agafen una mica més 'en bragues', veig que n'hi ha alguns que escriuen en castellà, i generalment no llegeixo en aquesta llengua. Ja sé que em perdo coses, ja ho sé, però ja prou feina tinc.

El que sí que vull destacar és que dónes premi a algú a qui dir-li crack de cracks es queda curt, per qui hauríem d'inventar un premi únic que només pogués guanyar ella. La Carme és una estrella del nostre firmament, d'aquelles que brillen fins i tot quan hi ha un cel ennuvolat. Merescut, merescudíssim, i que per molts anys en puguem gaudir.

starbase ha dit...

'Repoquer i més enllà'
:)

Jesús M. Tibau ha dit...

moltes gràcies, tot un honor, sobretot en tan bona companyia

Clidice ha dit...

Caram, més d'un que no tinc "controlat", nyam! :)

Una ha dit...

Aniré, un a un, a coneixer-los. Gràcies.

Garbí24 ha dit...

molt bona tria si senyor....pots començar la quarta temporada...que ho fas molt bé

McAbeu ha dit...

Una gran tria. També en destaco els blogs de la Carme i en Jesús que sóc els que més conec però sens dubte aniré a donar més d'una ullada als altres.
Bona feina!

Anònim ha dit...

Bona tria! Aris, Tibau, felicitats!

El Cor del Bloc ha dit...

Feu un cop d'ull a http://el-cor-del-bloc.blogspot.com/

Barbollaire ha dit...

Company, una tria magnifica!!

Però és que ja ho diuen: cada un tria com el que és (o es mereix!!)

;¬)

Cèlia ha dit...

Passo des de ca la Carme per curiositat, per saber a qui li has donat els premis. No conec tots els blocs, el del Jesús és molt merescut però el de les col·leccions de la Carme (i ella mateixa que vaig tenir el plaer de conéixer) és l'estrella! Totes les iniciatives són engrescadores, els teus premis escollits!

Maijo Ginovart ha dit...

Només donar-te les gràcies. Ara aprofitaré per conèixer als demés premiats. I m'encanta la imatge del premi. Ets un sol.

Montse ha dit...

Molt bé, Oscar, ho has fet molt bé! A la Carme ja la conec, però els altres no i a fe dels déus que val la pena conèixer-los! Gràcies!

Mr. Aris ha dit...

ja m'he posat el premi al blog

El veí de dalt ha dit...

Doncs mirarem els que no conec! Bona tria per la Carme i el Tibau

Anònim ha dit...

L'enhorabona als premiats, personalment només en coneixia un. Si el poc temps lliure m'ho permet, aniré descobrint els altres!

Salut!

Joana ha dit...

Així coneixerem més blogs! Una bona iniciativa i un "subidón" pels guardonats.!
visca!!!!!

òscar ha dit...

Quan fa més de tres anys em vaig empescar el CRACK DE CRACKS, com a reconeixement als blogs que més m’atrauen i en els que més bé m’ho passo, no sospitava ni de bon tros la corrent d’alegria i emoció que aquests guardons acabarien generar amb els premiats.
Cada any, sense excepció, l’entrega ha acabat esdevenint el primer pas d’uns correus electrònics d’agraïment que són, de veritat, una autèntica injecció d’optimisme que traspassa la barrera de la virtualitat.
Moltes gràcies a totes i tots els premiats pels vostres mails. Moltes gràcies per uns correus que confirmen allò que no em cansaré mai de dir: que rere un blog collonut sempre hi ha una persona encara més collonuda.

-----------------------------------------------

de matèria primera n’hi ha molta i de força bona per la catosfera, SALVADOR. moltes gràcies per avisar l’aris :)

epppp KIRA ... que guanyar al donut és tota una fita que mereix ser escrita als llibres d’història. pensa que és, junt amb el croissant, el millor company de viatge del cafè. i poques coses hi ha més quotidianes, fresques i saboroses que un o dos donuts. un petonasso!!!

moltes gràcies a tu ARIS. ja he llegit (més endavant en els comentaris) que ja t’has enganxat el guardó al teu Mercat de Sant Antoni. tot un honor, de veritat, i tot un plaer llegir cada dia les teves actualitzacions ... tros de crack!!!

gràcies a tu, CARME, per la teva Col•lecció de moments vitals i tranquil•litzadors. ahir et vaig dir que no sóc gens d’herbes :) i, pensant-ho bé, potser no ho sóc perquè casa teva és la infusió que em prenc cada dia. un petonasso!!!

la llista de crack de cracks es va fent cada cop més gran i enriquidora, ASSUMPTA. sé que fa il•lusió rebre’l i tu també saps, perfectament, que llegir alguns dels correus dels premiats m’acaba emocionant com un tontorró. què t’he d’explicar a tu que ja no sàpigues! :)

la carme és una crack en majúscules i cos 74 de lletra, XEXU. els altres sis valen també moltíssim la pena, de veritat. ja sé que, molts cops, amb prou feines podem anar llegint les persones que seguim habitualment però, de veritat, fes l’esforç de fer una passejada pels seus blogs que són veritables delícies. una abraçada crack!

òscar ha dit...

el pòquer se’m quedava curt STARBASE. m’han calgut, fent una mica de trampes, un parell més de comodins per completar la tria.

l’honor és anar llegint-te JESÚS. ets una de les bèsties de la catosfera i un engrescador nat. però això no ha d’amagar que ets un escriptor dels que valen la pena. molt.

te’n faràs un bon fart CLÍDICE: n’hi ha molts i de molt bons. un bufet lliure de grans menges.

moltíssímes gràcies a tu AINA, ja t’ho he dit uns quants cops. tots els teus lectors flipem amb els teus escrits, els teus comentaris i la teva manera de fer. el teu raconet és tan i tan bo perquè té cura de ell una autèntica crack de lletres i idees. un petonasso gegant de camí a palma, bunika!!!

anem fent anyets també al bloc JOAN. anyets que ens donen moltes satisfaccions, noves lectures i una bona colla de cracks. alguns d’ells, com bé saps, amagats enmig d’un vent de garbí que és una delícia.

en gaudiràs molt de tots McABEU. diferents estils, sensibilitats diverses però un factor comú en tots ells: bona gent parint un molt bon blog.

la tria, malgrat que personal, és bona ENRIC. i també molt agraït per la menció del premi que has fet a El cor del bloc. una bona iniciativa per donar una mica més de ressò a tot el que es cou per la catosfera.

òscar ha dit...

moltes gràcies BARBO, de veritat. el soparet plegats que varem fer va demostrar el munt de gent extraordinària que voltem per aquí.

gràcies per la visita CÈLIA. en no res m’atanso a casa teva a saber de tu una miqueta més. carme, jesús i tots els altres ... uns fenòmens!

moltíssimes gràcies a tu, MAIJO. has estat una de les descobertes més plaents de l’any. m’ha fet moltíssima il•lusió, també, comprovar com tu i la kira us visitàveu als blocs respectius. un petonasso crack!!!

t’agradaran MONTSE. la tria, i no pas perquè l’hagi feta jo, és molt i molt bona i talentosa.

són tots molt bons VEÍ. en gaudiràs segur!

el temps ens limita, ILLA, però el temps visitant-los és temps, de totes totes, guanyat.

i oju amb el subidon que jo també rebo, JOANA. alguns dels correus enviats pel premiats m’ha deixat (gairebé) deshidratat. petoneeeeeeeet guapíssima!

rits ha dit...

I tant que fa molta il·lusió!!! xq els dones amb molt de cor!!!! mooltes felicitats a tots, cracks!!!! i els que no conec, doncs ja m'hi passo!!!!

moltes felicitats a tu tb, crack!!

ah, i per cert, si que devia ser jo!!!! sortida línia 5? A mi tb em va semblar veure't! xò quan vaig caure en qui eres, tb havies desaparegut!!!jejeje Sants pot ser moooolt petit!!!

TORO SALVAJE ha dit...

Només conec el d'Aina i realment val la pena visitar-lo.

Felicitats per tots aquests cracks.

òscar ha dit...

una de les noves crack de cracks em deia, RITS, que el premi era com una mena d’abraçada virtual. penso que no es pot explicar millor la “filosofia” (ara a tot se li pot dir filosofia) :) dels guardons. sóc molt despistat :( ho sento; va ser com un flaix el pensar que erets tu i en aquell impàs del ho és o no ho és ja t’havies escapolit de l’escomesa. sorry!

ojupeligru amb el talent de l’aina, TORO. i ojupeligru amb el talent de la resta de crack de cracks.

el paseante ha dit...

Per les teves descripcions, aquests blogs són tan interessants com les senyoretes del clip final. Els aniré visitant (els blogs, que elles no sé on trobar-les).

òscar ha dit...

tot i així, amic PASEANTE, si et topessis per casualitat amb alguna d'aquestes simpàtiques senyoretes; et demanaria m'ho fessis saber. i si són les brillants autores d'algun blog; també :)

Jordicine ha dit...

Felicitats als premiats i a la iniciativa, ÒSCAR. ;P Conec alsguns dels blogs. Els altres els visitaré aviat. Una abraçada.

òscar ha dit...

els que encara no coneixes t'agradaran, JORDI. la llista de crack de cracks comença a ser grandeta. abraçadaaa!

Cesc Sales ha dit...

Boníssima selecció Òscar. El crack ets TU!

taio ha dit...

excelente post

òscar ha dit...

una selecció d'estrelles CESC. una selecció de cracks. crec que a tu no et falta pas :) el crack de cracks.

gracias TAIO.

Sergi ha dit...

Ara m'has fet sentir molt ranci! Jo no et vaig enviar cap mail d'agraïment quan em vas menciona... ostres, quina vergonya. Però què vols, si és que sóc un ranci de veritat! Ei, però el tinc a la barra lateral des de llavors, eh, que el sentiment és el mateix que tenen els altres. Però més que el premi, com ja et vaig dir en el seu moment, i et diuen també ara, el més important és que ve de tu.

òscar ha dit...

doncs no recordo si vas o no enviar-me correu, apreciat XEXU, però si recordo que la teva resposta era igual o més emotiva que molts dels correus que he esmentat. i això, per algú que fa això (i ho dic, de veritat, sense cap falsa modèstia) com agraïment a la gent que va llegint gairebé cada dia, és una satisfacció gegant. el crack de cracks és un premi d'amics, per molt virtuals que siguin.