dilluns, 15 de febrer del 2010

catalunya des del cel

a l’eteri mercat bursatil de les aus fa anys que coloms i gavines cotitzen molt a la baixa. en franca davallada.

l’era de les metàfores que havia consolidat els coloms com símbols de la pau i les gavines com tarja de presentació de la llibertat, ha estat definitivament derrocada per una de nova en la que aquests animalons voladors generen un sola cosa: oberta animadversió.

fa temps que no m’atanso a plaça catalunya però, sospito, que ben poques famílies practiquen l’exercici dominical d’alimentar coloms en aquest indret sense el risc que algun vianant, amb una mica de senderi, els hi retregui si també pensen baixar els nens al clavegueram per donar formatge a maleïts rosegadors.

també han desaparegut de les cerimònies de inauguració de campionats de futbol, o jocs olímpics, com a simbòlica mostra de confraternització i amistat entre els països participants. potser feia patxoca contemplar milers de coloms volant per l’estadi, però com el segell a aquesta pau mundial eren el grapat de cagarades amb les que esquitxaven la graderia; el món va decidir que preferia continuar enemistat enlloc de tornar a casa amb samarretes i pantalons tacats. normal.

les gavines, altre temps utilitzades en una de cada dues estrofes d’en perales com a sinònim de llibertat, tampoc gaudeixen a hores d’ara del favor dels humans. els atacs indiscriminats a altres aus, els estridents sons que emeten i l’okupació il·legal de molts terrats en els que la gent desitja pujar a estendre la roba enlloc d’acollonir-se per la presència d’aquests bitxos han acabat, a més de despertant l’antipatia del personal, amb la carrera del cantant de cuenca o de la mateixa marina rosell.

resulta curiós i simptomàtic recordar, llegida la descripció d’algun dels modus operandi de les gavines, que el símbol d’un partit polític d’àmbit estatal sigui precisament aquesta au.

a l’eteri mercat bursàtil del pensament polític les gavines tornen a cotitzar molt a l’alça. malauradament pel cel de catalunya.

26 comentaris:

Sergi ha dit...

Tanta història per dir que el PP té les de guanyar, i que les gavines se'n podrien anar a pastar una estona? Bé, si n'hi ha massa de gavines o cuidadors de gavines, ja saps que toca fer, a caçar-les. Si els caçadors són massa ineptes per fer-ho, potser hi haurem de posar les eines nosaltres. Què tal una falç?

Sergi ha dit...

Ostres, he estat el primer a comentar... quina emoció... me'n vaig a plorar una estona.

Bargalloneta ha dit...

Sempre m'he preguntat per què el pp té un símbol tan bonic... de fet però a mi les gavines no m'han agradat mai, i no és pel partit sinó perquè quan era petita em va traumatitzar Los pájaros....

Marta Contreras ha dit...

Jo crec que aviat seran les cotorres les que inundaran el cel català. I, sinó, res, era per dir alguna cosa :)

Pepi Toria ha dit...

"a l’eteri mercat bursàtil del pensament polític les gavines tornen a cotitzar molt a l’alça..."

I el pitjor, és que sigui colom, gavina, cotorra o canari, tots ho acaben deixant tot ben empastifat...

rits ha dit...

et deixes com algunes gavines es mengen els entrepans dels nens als patis d'algunes escoles de Barcelona. Mobing gaví!

les taques de les cagades de les gavines costen tan de fer desaparèixer!!! de les gavines de tot tipus, esclar!

Garbí24 ha dit...

La llàtima es que les gavines s'estan tornan omnivores i s'ho mengen tot, no deixen res per els altres...millor eliminarles, no?

Carlos ha dit...

És curiós com som capaços de corrompre ideals, símbols, ...
Per cert això del pensament polític ... ja voldriem poder tenir polítics amb capacitat de pensar.
Salut ;-)

kweilan ha dit...

Ami ni les palomes ni les gavines m'han agradat mai. Més aviat em fan por i miro de no tenir res amb elles.

Carme Rosanas ha dit...

Les gavines, són bastant agressives ... realment fan una mica de por.

Striper ha dit...

Les gavines son las rates del cel.

òscar ha dit...

no ploris XEXU, al menys per ser el primer en comentar. si ho fas per les gavines ... t'acompanyo en el plor :)

hi ha façanes boniques que amaguen fonaments fets puré MÒNICA. hi ha símbols que recorden una cosa per acabar practicant d'altres.

jajajaja MARTA. també n'hi ha unes quantes i, pel que sembla, força beligerants amb els altres ocells. el cel català ja no és el que era.

i sense previsions, PEPI TORIA, que tot aquest merder pugui millorar.

a veure si els nens RITS, empipats per aquest mobing gaví, començen a buscar solucions per les taques de ... tot tipus de gavines :)

buscar un antídot JOAN: el cel català (ens agradi o no) ha de tenir força varietat.

no et pensis que no vaig estar rumiant CARLOS, i una bona estona, abans de unir les paraules pensament i polític.

llunyet KWEILAN. cadascú al seu espai i mirant de no destorbar. :)

pobre perales CARME: amb la bona publicitat que sempre els hi ha fet.

Cesc Sales ha dit...

Això de relacionar els coloms amb la pau no m'ha acabat de convèncer mai. Li tinc molta mania a aquestes bestioles, més des que una vegada vaig tenir una plaga de puces de colom a casa...
I de les gavines. Què dir-ne? Suposo que igual que mai em dutxo d'esquena a la porta tampoc m'agraden les gavines per culpa d'un tal Hitchcock (o és per un senyor baixat i amb bigoti?)

TORO SALVAJE ha dit...

Els coloms de la Plaça Catalunya son funcionaris.
Tenen feina de per vida.

Jordi ha dit...

Dius bé, la Plaça Catalunya ja no és el que era. Les famílies catalanes ja no van a donar de menjar als coloms, sinó que ho han canviat per l'exercici ja habitual d'anar a IKEA a donar una volta.

Si vols veure coloms, vine al despatx on treballo que han trobat un forat per entrar des de fora i es posen al fals sostre. Les sentim caminar, parrupar i fins i tot, com gemegen quan quan l'acte... uff!!

Tinc un dubte: els ocells que surten al lema del PP, són gavines, voltors o dinosauris??

neus ha dit...

bé, doncs jo trencaré una llança a favor de les gavines. Dels coloms no, ni pensar-ho!. Però les gavines? i tant!
El que volta per les ciutats no són gavines, són gavians argentats. I, igual que qualsevol animal que prolifera en excés, és culpa nostra de que sigui així. Busquen aliment fàcil i nosaltres som generadors compulsius de desperdicis.
Que els peperus hagin tingut el mal cap de posar una gavina alseu logo, és una cosa imperdonable, perquè no els hi escau gens. Hi haurien de tenir una hiena, no fotem.
I sí, la cosa va prenent un to blau molt lleig... i si ara estem en crisi, no vull pensar com estarem amb una colla de fatxes al poder. (clar que... de fet, ja hi són... no?).

neus ha dit...

ah! me n'oblidava...
pensa que les gavines ja han patit poru per culpa de la Rossell, tu. Quina creu!

Clidice ha dit...

com diu l'Elur, quina culpa en tenen les gavines de la Rossell! pobres bestioles! si no fossim tan bruts no n'hi haurien tantes. M'ha encantat quan dius que ningú no duria un nen a donar formatge a les rates de claveguera :) del tot encertat :) i la gavina pepera, què vols que et digui, amb lo rucs que arribem a ser tots plegats, a vegades ens va millor tenir a dalt algú a qui odiar de debò. Perquè sembla que no sabem viure sense anar a la contra. Què en som de sòmines!

Lisebe ha dit...

Doncs ara que penso a mi m'agradava molt el llibre Juan Salvador Gaviota per la reflexió de llibertat però quan penso que es l'emblema del PP grrrrr en dona repel-ús...

Anònim ha dit...

Ni la plaça Catalunya ni Barcelona és el que era. Ara tot és negoci i turisme barat desenfrenat. I el mateix amb els cerimònies dels Jocs i tot. Tot pelgat s'ha tornat molt boig.

Nits ha dit...

M'ha portat records això de pensar en quan baixava a barcelona i que amb la iaia i la mare els donàvem de menjar. Ben mirat, ja no sé si es fa, quan torni a baixar m'hi fixaré, m'ha fet gràcia pensar-hi.

I les gavines, què dir-ne?! que no t'hagin dit. Hi ha hagut algun any que no em deixaven anar a estendre la roba perquè les senyores mames gavines havien fet el seu niu al meu terrat i són unes mares ferotges que si t'hi apropes t'ataquen grrrrr

òscar ha dit...

molta gent també dona aquesta dubtosa consideració als coloms, JOAN.

sigui per motius hitchconians o pepers, sembla CESC que no gaudeixen del carinyo de la comunitat blocaire.

però espero que amb el sou (en forma de menjar) ben congelat TORO.

ecccccss ... coloms fent sorolls pel fals sostre. espero que l'E, amb el bon criteri que el caracteritza JORDI, prengui les oportunes mesures desallotjadores.

després de l'ornitològic comentari ELUR, està clar que el logo del pp no és una gavina (que prou creu arroseguen amb la rosell) si no una hiena que, fet i fet, era el tipus de somriure que tenia l'home del bigotet.

seria allò de "contra les gavines vivim millor" CLIDICE.

han buidat el símbol gaviner, LISEBE, de totes les connotacions de llibertat que tenia. si només fos això!

res és el que era ALBERT. potser la única cosa que segueix igual (de malament) és la classe política.

molta gent hem passat de menuts per plaça catalunya a alimentar coloms NITS. ara, al nen, prefereixo dur-lo a l'fnac. digue'm poc romàntic :)

_MeiA_ ha dit...

La meva iaia sempre em deia que les gavines són les rates de l'aire...

Esther del Campo ha dit...

oooh... gavina voladoraaaaaa...

jo sempre recordaré un estiu, que vaig estar a Swansea, lloc coster de Gal·les, que des de casa d'uns hooligans amb els que convivia les veia i no callaven, amb un GROAAAAARGG lleig, molt lleig.

Sobre les gavines polititzades, crec que això sintetitza prou bé la situació: http://www.e-faro.info/Imagenes/CHISTES/WChmes02/Acudits2010/100211.zapatero.rajoy.dummy.jpg

bon dijous!!!! :)

òscar ha dit...

les iaies tenen més raó que els sants, MEIA. i en saben una estona llarga.

ESTHER ja fa tota la fila gal.les de ser un indret farcit de gavines d'allò més voladores. ara, posat a escollir, trio el GROAAAAARGG lleig de les gal.leses que el GROAAAAARGG "millor sense adjectius" de les del carrer gènova 13. :)

sànset i utnoa ha dit...

Malauradament al cel de Catalunya tant li fot que el que hi plani siguin gavines com punys amb floretes...

A mi, francament, també em costa bastant imaginar-me i entendre el motiu que va portar a la colla de depravats en qüestió a elegir la gavina com a símbol del partit. Suposo que defensaran la llibertat, la seva, que ara per ara està a les antípodes de la meva.

*Sànset*