dimecres, 29 d’abril del 2009

la persona més persona

la persona més persona que he vist mai damunt d’un camp de futbol és gus hiddink, entrenador del chelsea.

fa anys, ocupant la banqueta del valència, va negar-se a començar un partit fins que no fos retirada una bandera nazi que lluia a la graderia de mestalla. va dir que molt abans del futbol estava el respecte.

un altre sensacional detall (de pels de punta, pel meu gust) li vaig escoltar en una entrevista radiofònica. explicant com digeria la distancia geogràfica que el separava de la seva dona (ell entrenava a corea del sud, la sra. hiddink vivia a holanda) deia que “superava aquesta distància amb amor i cohets”.

el bo d’en gus (a corea) i la bona de la sra. hiddink (a la terra dels tulipans) sortien al balcó dels seus respectius habitatges, cada ics temps i els dos exactament al mateix minut, i feien enlairar un cohet dels de revetlla per no oblidar el molt que s’estimaven. crec que és el primer, i únic cop, que se m’ha escapat una llàgrima escoltant la ràdio.

hiddink, la persona més persona que he vist mai damunt d’un camp de futbol, sabrà entendre que desitjo que el barça elimini al chelsea per fer-li un petó emocionat a la meva dona mentre li dic que l'estimo, per abraonar-me ballant amb el nen l’azzurro (com la final és a itàlia, aquesta és la darrera cançó que escolto abans de començar el partit) tot dient-li que l'estimo i per telefonar a ma mare comentant-li, segurament mig singlotant, que l’estimo i que estem a la final. quan el barça guanya resulta que em pega per dir t'estimo als que m'estimo. una mània com una altra.

hiddink, la persona més persona que he vist mai damunt d’un camp de futbol, sabrà entendre que jo també tinc un grapat de cohets per tirar tan o igual d’amorosos que els d’ell.

per tant; què fem? ... ens ho juguem al pedra, paper i tissora, sr. hiddink?

(tranquils culerada, soc infalible en aquest pretèrit joc escolar!)

44 comentaris:

Alex. ha dit...

Òscar, quedes nomenat l'Home Més Grat de la Culesfera... doncs entens de cohets com el que més.
A Banyoles, t'encabim al Museu Loft!

...vull dir!

Jo, dic paper.

neus ha dit...

crec que si li envies el post, s'emocionarà tant! que ens deixarà guanyar a Standford Bridge!!!

Espero que puguis dir que estimes a tothom aquest dissabte mateix!! jeje

Striper ha dit...

Molt bonic lo dels cohets.

L'illa dels monstres ha dit...

la veritat és que és un plaer trobar-te amb gent així al món del futbol. tot i això, hiddink sembla que mai serà considerat un dels grans (com a mínim mentre no es retiri) i això que ha fet grans miracles amb seleccions que amb prou feines sabien com era una pilota de futbol. gran gus!

p.d.: vols dir que no l'acabaran fent seleccionador de burkina faso?

RaT ha dit...

Fillet, un post impensable... mai hagués pensat amb el romanticisme del fútbol. Mira, tot i que intenten que m'agradi em costa estar davant aquests senyors que xuten a pilota però a partir d'ara, els miraré amb altres ulls... i és que el tema del coet es surt de tot el previst.. de tot

A tots els cules us he dedicat una cançoneta al meu blog. Vaaaaa que el ritmo no pare!!

Assumpta ha dit...

Molt bé, Òscar, fent-nos veure "la cara amable de l'enemic" jejeje

Jo, de moment, el que veig és un entrenador que ahir va fer un plantejament anti-futbol... ara, si al menys és bona persona, doncs mira ;-))

El meu marit i jo tenim inventat "el petó del gol". Cada gol del Barça (o gol que encaixen els de la vila i tall) és un petó amb totes les de la llei jejeje

Estic pensant que els petons de dissabte hauran de ser "dobles" perquè cada vegada que marquem nosaltres, casualment, encaixaran "els altres"... No hi havia pensat abans :-))

I ja saps "COLOSI" :-)))

kweilan ha dit...

Esperem que quan acabi el partit de la tornada tots ens estimem moltíssim!!!

Assumpta ha dit...

Jajajaja acabo de veure els teus "marcadors simultanis Dardo" a la barra lateral... Em morooooooo!!! Com passen els anys!!

Camisas Ike - 0
Calcetines Punto Blanco - 4
.

Jejeje endevina quin partit és aquest que es jugarà dissabte que ve

Carles TV ha dit...

Segur que en Hiddink és bona persona, no ho dubto. Però el plantejament futbolístic d'anit fou mesquí. No van voler jugar en cap moment. Miserables!

Albert ha dit...

Molt fort això dels coets!
La veritat és que és un autèntic crack. Sabia que sabria fer un bon plantejament per frenar al Barça, encara que li calgués sort per no encaixar un gol.

Diuen que els penals són una loteria, així que potser seria millor jugar-s'ho tot al pedra,paper,tisora abans que perdre a la tanda de penals.

Adéu!

rhanya2 ha dit...

A mi m'has emocionat... Ja només per tants "t'estimos" com diràs val la pena que guanyi el Barça.

Anònim ha dit...

Sensacional òscar! no sabia tot això d'en Hiddink, però crec que ens pot deixar passar, perquè fem un futblo que marevella i mereixem coets oi? m'ha agradat molt el teu post d'avui nano :)

Susanna ha dit...

He estat a punt de no llegir el post pq, sincerament, el futbol no em crida gens (si ha de guanyar el algú que sigui el barça, una cosa no treu l'altra).
Però sort que l'he llegit o m'hagués perdut un post interessant! Què bonic el tema coets...

http://susannacircumstancies.wordpress.com

Sergi ha dit...

Caram, no sabia que en Hiddink era tan bon jan. Ara em sap com a greu i tot que els eliminem... ah... no... no me'n sap gens. Devia ser una altra cosa...

USD ha dit...

un bon exemple, i Guardiola no es queda gaire enrere

JJMiracle ha dit...

Home, si sap que quan el Barça guanya vas dient "t'estimo" a tots els que estimes i el Sr. Hiddink és tan persona… potser que hi posi de la seva part, no? Encara que fos un 0-1…

Ferran Porta ha dit...

Vive l'amour! Esperem que dissabte al vespre puguem començar a estimar-nos els uns als altres, com cal. I que les mostres d'amor continuïn per Catalunya la setmana que ve. I que l'última jornada de la lliga, i la final italiana, siguin una explosió d'amor de quatre barres!!

Els del PiT ha dit...

No cau pas malament aquest, pitjor en Mou...
Ens refiarem doncs de la teva habilitat amb el joc i dels meus calçotets de la sort del Barça.
Però com diria en Pep: Ara toca el madrit...
;-)

khalina ha dit...

doncs a estimar-nos tota Catalunya i que guanyi el Barça :)

Ara, el tema dels coets és romàntic, però donada la diferència horària entre Holanda i Corea, segons a quina hora tiressin els coets, molestarien als veïns, no?( Si els tires de dia no es veuen)O obrien una bengala?

rits ha dit...

segur que en hiddink et diria que segueixis el que et demana el cor, sigui el color que sigui!!

jo tb el recordo de quan estava al valència, quins partidassos barça-valència!!!!

el paseante ha dit...

Aquest post seria preciós si el seu protagonista no formés part del circ del futbol. Has posat en la balança els aspectes positius d'en Hiddink (és holandès i, per tant, civilitzat). Jo poso els negatius en l'altra safata: aquest tipus va entrenar al Madrid i ahir va permetre que els seus jugadors cosissin a cops de peu als nostres. Tu veuràs cap a quin costat es decanta la balança. Ais, aquestes síndromes d'Estocolm.

mai ha dit...

Aquestes coses ja les tenen els holandesos. Ara, toca esperar, confiar i guanyar i llavors en moltes llars catalanes s'enlairaran coets.

TORO SALVAJE ha dit...

Si, es una gran persona.
Un antifeixista declarat.
A mí em cau bé.
A veure que farem....

òscar ha dit...

accepto el nomenament ALEX per la teva sensibilitat pels espais loft i sense massa barreres de mobiliari. també m'agrada molt el loft liftat (un cop tennístic), els loft of lesbian (excelent grup musical) i loft actually (una peli). el veinatge de la poderossa alemanya en els holandesos fa que aquests siguin ferms i rocosos. per tant, bona elecció ja que guanyem al hiddink que dirà (segur) pedra. oe, oe, oe, oe .... a la final!!! :)

ull, que divendres amb el bàsquet ja pot començar la setmana estimatòria ELUR :)

un tros de detall STRIPER.

si hiddink entrena burkina faso ILLA, els catapulta a les semis del mundial. veig a un burkinofasonès eliminant la roja al creuament de quarts :)

ja ballo ja això de que el ritmo no pare RATETA. porto un ritmo que no em deixa parar des de dimarts nit :)

sou uns listillos tu i el teu marit, ASSUMPTA! :) qualsevol excussa és bona per estimar-se però amb el barça guanyant i el madrid perdent, sembla que un s'estima encara més, oi? :)
no cal buscar l'equivalència del partit. està clar qui som els mitjons i qui són les camises :)

un cor gegant de lovee, loveeee, loveeeee KWEILAN. (del beatles)

coi, ara té a la dona al costat CARLES. llavors ha perdut una mica de romanticisme.

penals no ALBERT, que els cors catalans passen per massa ensurts. em sento segur amb el pedra, paper, tissora per decidir.

i espera que si guanyem plàcidament surto al balcó a cridar que estimo a la humanitat VIOLETTE. :)

gràcies CESC. és tot un senyor i, per tant, ha de cedir el pas a persones amb tan romanticisme com nosaltres :) el pas a la final, clar!

neus ha dit...

aisss... és que, voluntàriament, m'he mig desvinculat del bàsquet... no podria pas suportar tants de nervis!!!!!
Tot i així n'estaré pendent, què vols? és el que passa quan s'és massa culé :P

Les Coses són com Som ha dit...

i tu ets l'home més observador dels observadors!! carai m'has deixat cohetitzada...
No deixa de ser una escala de valors, de bons valors que a vegades sembla que molts perdin o que ni sàpiguen què és. Petons!!!

òscar ha dit...

a vegades els futboleros ens posem tan pesats que no sabem explicar que aquest esport té, també, una cara d'allò més amable SUSANNA.

res-res ... li portem una caixa de cohets per si li dóna per anar a entrenar a burkina faso i ... andandu XEXU.

guardiola és un crack USD. millor que no tiri cohets que seria senyal que està lluny del barça.

espero que no trenqui la seva caballerositat la setmana entrant CFACSBC2V. també em val a mi. fins i tot un 1-1 si vol.

amor a madrid (ecssss), amor a berlin, amor a londres, amor a valència i amor a roma. si tots aquests amors es confirmen em poso cara de cupid fins al setembre FERRAN.

val. ara madrid PIT. el pedra, paper i tissora (ja guanyat) per londres.

això espero KHALINA. i si no guanya (que ho dubto) estimem-nos també coi. jo, amb el llagrimon, no vaig aturar-me a pensar en el decalatge horari i tal.

el cor em demana, RITS, amor, molt d'amor a l'estil culer :) clar!

daurar la píndola al rival, NADADOR, és una manera de que es relaxin. estocolm? sueques? ... per cert; després passo pel teu bloc a comentar-te un desallotjament d'aquest matí.

fem revetlla abans de sant joan MAI.

guanyar-lo sols forma part de l'esport TORO. seguirà semblant-me un tipus fantàstic.

Jordicine ha dit...

Si guanyes sempre em quedo tranquil. A mi també em cau molt bé aquest home. Abans de fitxar Rijkaard, Laporta apostava per ell, però no va voler venir a Can Barça. Aviam què passarà a Stamford Bridge.

Jordi ha dit...

Òscar, me'n refio de tu i quedes nomenat representat de la culerada del "Pedra-paper-tisora". Jo era dels que prenia la tàctica de sempre treure el mateix (solia ser pedra). No m'anava pas malament...

Tinc ganes de tornar a parlar amb el meu pare, com després de la final de París i posar-nos a plorar per telèfon els dos junts. Imatge d'aquelles que no se'm podrà borrar mai de la memòria!

Noctas ha dit...

Hiddink és un autèntic crack., és molt bon entrenador i millor persona., no coneixia el detall dels cohets que és molt dolç, certament., en fi resem pel Dissabte i que la sort ens acompanyi...saludus!!!!

Eva ha dit...

No coneixia tot això però trobo que em quedo amb el títol del teu post: la persona més persona....

M'ha agradat això dels cohets... trobo que és molt tendre...

Una abraçada!!!

zel ha dit...

Vaja, m'has fet emocionar...perquè costa de saber això que expliques...i això que jo el conec una mica el món "futbolero"...
Jo, la veritat, li deixo un petó al senyor, però que guanyi el Barça, sispli, sispli....

fada ha dit...

Tranquils tots, que je he preparat el meu encanteri especial per a semifinals de copa d'Europa!! I al matrimoni Hiddink un altre perquè no deixin d'estimar-se mai ;)) Petons Ai! He de preparar l'encanteri per al partit Madrid-Barça. Aquest any se m'acumula la feina...

òscar ha dit...

a mi el bàsquet em posa negre ELUR. tant que sols miro finals i partits de guardar per ... seguir posant-me negre. a veure què tal avui tarda!

l'home més observador dels observadors no serà llavors ... un voyeur, INSTINTS??? jooooooooo :) val, m'has enxampat!

tinc un 9 de 10 en cada pedra, paper i tissora i, el que és més important JORDICINE, mai perdo en cap matx decissiu. mai no he entès del tot el desenlleç del cas hiddink amb laporta. crec que al que només li van saber oferir diners, va demanar llavors molts diners. crec!

les trucades "emotives" de després del partit guanyat JORDI, són de les que es recorden de per vida. a veure si en podem fer unes quantes aquesta temporada.

ja falta menys NOCTAS. ja no quden ciris per posar a les esglèssies ni cohets pet tirar des dels balcons. saludus crack!

pel que tinc entès, hiddink és molt persona EVA. abraçada.

està clar ZEL. li donem tots el petons i cohets que calgui a hiddink però el passi a la final ens el quedem per nosaltres.

estem en bones mans FADA. a còpia d'encanteris, acabarem tenint un any encantador! (broma un èl fàcil, ho sé!) :9

Albert Lloreta ha dit...

ostres, quin home aquest hiddink. El meu respecte per ell ha augmentat.

Això sí, en Pep llegia Miquel Martí Pol i era fan del Llach i això també és bonic... no?

Assumpta ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Assumpta ha dit...

Oscaaaaaaaaar!!! en italià:

"io vi dico soltanto una cosa il Barcellona­ quest'anno vincerà tutto ne sono sicurissimo e poi­ se lo merità e considerando che hanno pure il giocatore­ pi forte al mondo"

No sé si està ben escrit o no, perquè ho he copiat d'un foro de futbol italià, vull dir que si qui ho ha escrit fa faltes jo no en tinc la culpa jajajaja

Assumpta ha dit...

Per cert... COLOSI!!

sky walkyria ha dit...

la que tindra mes ganes de que guanyeu serà la teva dona...

bon post!

Abogadaenbcn ha dit...

De lluny pensava que era l'almodovar...

òscar ha dit...

i també va participar en una desfilada de moda ALBERT. mentre guanyem, com si vol interessar-se pel onic mon de les papallones!

la partitta de pallancanestro verso l'squadra zarista e un succeso eventuale. oggi vinciamo a la bruta squadra blanca e tutti troppo contenti, bella ASSUMPTA. (no ho he copiat de cap foro i, per tant, segur que té un grapat de faltes) :) colosiiiiiiiii!!!!!

tots ens morim de ganes :) de fer creixer el ratio de t'estimos per segon de catalunya SKY-WALKYRIA.

serà, abanda de certa semblança física, perquè ens té a tots al "borde de un ataque de nervios", ABOGADA.

quim ha dit...

precindint del futbol que aplica al camp, aquest tio és molt gran, i el més important, essent com és un personatje del futbol, el que va fer al camp del valència, a la seva propia afició, és de matricula d'honor.
mort al feixisme.

neus ha dit...

Quant d'amor aquesta nit!!!!!!!!!!!!!!!

òscar ha dit...

amb dos nassos que ho va fer QUIM. i al camp del seu equip.

la història s'escriu amb amor ELUR. amb molt d'amor! :)