dimecres, 20 de juliol del 2011

sense baixar de l'autobús

tot i que l’estiu lidera de carrer, sense baixar de l’autobús, el meu top-4 d’estacions de l’any, he de reconèixer que no tot en aquest entranyable període són ji-jis ja-jas, flors, violes i romaní. a les incòmodes calorades amb que ens sol obsequiar, cal afegir-hi d’altres handicaps com la vampírica proliferació de dípters culícids (gràcies viquipèdia) xuclant-nos la sang amb nocturnitat, la dèria per les reposicions que els hi entra a les cadenes de televisió (suposo que, en breu, cauran com cada any verano azul i los vigilantes de la playa) i la mala guixa que genera observar gent damunt d’un iot luxós mentre tu fas el pamplines dins d’una barqueta toy comprada al carrefour. és el que hi ha!

recuperar les pitjors cançons que han amanit els nostres deu darrers estius pot ser, també, una altra raó per mirar-lo de reüll. el pòquer d’anti triomfadores que hem escollit, en catosfèrica votació al festivalet LES JOIES DEL VINT-I- U

1.- el baile del gorila –melody- (37 punts)
2.- la bomba –king africa- (27 punts)
3.- baila el chiqui chiqui –rodolfo chiquilicuatre- (25 punts)
4.- la gasolina –daddy yankee- (22 punts)
5.- ave maría –david bisbal- (21 punts)

és dels que fa desitjar que s’acceleri l’arribada de la tardor, si poca soltes com un servidor han d’exhumar cadàvers musicals com aquests amb l’excusa que l’agost és ja a tocar.

així que per no carregar de més raons a tots aquells que consideren l’estiu un veritable via crucis, i contravenint la tradició que recomana el bis del guanyador de concursos d’aquesta calanya, melody i el seu infame baile del gorila no protagonitzaran la cloenda del festival ni la de l’apunt.

millor, ja que avui segons el facebook és el II dia de la música en català, posar el punt i final amb la frescor divertida i estiuenca dels amics de les arts i la sensacional jean luc. una perfecta banda sonora per fer que ni les picades dels mosquits, les corredisses televisives d’en david hasselshoff per les platges de santa mónica i l’escàs catxè de la meva barqueta toy de plàstic aconsegueixin aigualir un estiu que pel meu gust és, de carrer i sense baixar de l’autobús, la millor estació de l’any.

45 comentaris:

Noctas ha dit...

Una barqueta Toy comprada al carrefour. Immillorable! jajajaja em fas riure cabronàaassss:) un saludu

Carme Rosanas ha dit...

No hi ha com posar-s'hi, Òscar, per trobar pegues a qualsevol cosa fantàstica! Sort que tu t'hi poses amb gràcia i ens fas riure!

Un estiu fresquet com aquest no té preu. Jo el trobo genial. Ara mateix tinc una mica de fred als peus...

Ara els mosquits... fins i tot de dies em piquen, deu ser una mutació o un creuament amb els tigres...

Que passi molt bon estiu ni que sigui amkb la barqueta Toy! :)

Mr. Aris ha dit...

Son originals, aquests de Els amics de les Arts, mola!
I en quan a les votacions, jo també vaig vota el gorila de la Melody com la pitjor de totes les cançons...argh!
bones vacances!

Assumpta ha dit...

Oh, quina vista que tinc!! Jo també vaig votar la Melody hahaha... era tan horrible!! :-)

Aquesta foto d'en Laporta no té preu... quin tio... independentista i fotent-se Champagne francès... i el cava català ja el consumirem els pobres (les dues vegades l'any que en podem comprar)

Jo, si tots els estius fossin com AQUEST tampoc em desagradaria tant aquesta horrible estació :-PP

Sergi ha dit...

Vaja, no s'han enviat a la crema cap de les que vaig dir jo, però bé, és que n'hi ha per donar i per vendre, així que tampoc no trobo malament aquestes. Per cert, la coreografia de Coyote Dax era el complement que feia que la cançó es mereixés ser esborrada de la memòria de tothom. La gent no hi deu haver pensat.

Com en sóc de feliç quan surto de casa a primera hora i el termòmetre de l'estació em diu 17ºC... fantàstic.

starbase ha dit...

Sabeu que hi ha un català al que no li agraden gens els Amics de les arts? I no enten com fan anuncis xupapollistes cataluflus i tot.

Bé, català no se, que li han tret el carnet.

Sí, soc jo.

:-P

Garbí24 ha dit...

doncs jo que voleu que us digui...prefereixo que faci calor que és el que toca i sempre comptant que una cerveseta entra molt millor després d'una calorada......
No has posat la cilindrada del foraborda de la toy......imprescindible per saber la quantitat de moet que pots carregar

MBosch ha dit...

Quanta raó!! Jo a la llista d'incomoditats estiuenques hi afegiria el fet de sentir-se estranger a casa teva. És sortir al carrer i no veure més que anglesos calbs, amb camises hawayanes, vermells com gambes i amb sandàlies i mitjons.

Què patètic el senyor Laporta i què patètiques les canciones del verano.

I què grans són Els Amics de les Arts!

Helena ha dit...

El catxé està en saber lluir una barqueta inflable del carrefour, aquí es descobreix l'essència de l'elegància de saber navegar sobre les onades verdoses i no al damunt d'un iot ple de xampany i puros!
Ets molt bo, sempre em fas riure amb el que escrius!
Bon estiu crack! ;)

Barcelona m'enamora ha dit...

Que bo!!! vale, totes aquestes coses que dius són del més desagradables, però l'estiu és l'estiu! Ara, els mosquits són el pitjor, jo ja vaig ben plena de picades, no m'en salvo cap any!

I els amics de les arts són fantàstics, com sempre! A més de ser la mar de macos!

Unknown ha dit...

Jo estic amb tu, Òscar, aquesta calorota, aquests mosquitots, aquestes pel·lículotes repetides i aquestes cançonotes de l'estiu...
No coneixia "Els amics de les Arts". M'han agradat! Més, que els arxipromocionants "Manel".

zel ha dit...

La foto fa por, les cançonetes, ràbia, no?
hihihi

Deric ha dit...

ara només ens cal esperar el "posado" de la Obregón i ja ho tindrem tot a punt!

Elfreelang ha dit...

Mira que bé la bomba en segon lloc....crec que la vaig votar...els mosquits són un rave...et xuclen la sang i amb traïdoria...deuen ser banquers volàtils!

Ricard C. Estrada ha dit...

L'estiu és odiós. Una etapa de l'any que és millor oblidar -tot i les vacances-. Em fa por aquesta fresqueta tan agradable, no serà el preludi d'una onada de calor assassí? Tot i això, m'encanta parlar amb aquells que defensen l'escalfament global mentre prenc un gintònic vestit amb una rebeca.

El porquet ha dit...

Doncs jo trobo a faltar les vaquetes i el Ramón Garcia al Grand Prix... doctor, és greu?

kira permanyer ha dit...

doncs a mi no m'agrada un estiu sense calor. El fred per la tardor i l'hivern! calorcito mami es lo que quieeero mi negro!!!! en fi, respecte al Laporta li vaig dir al meu home si era pervertit... semblava el tipic porc gordo, ric i que no te prejudicis de res..

Anna ha dit...

Jo sóc estació de l'any primavera 100%. L'estiu el tolero només per les vacances. Els suplicis, tipus cançó de l'estiu, anuncis de vacances, refredats per culpa de l'aire condicionat, etc, etc, no els podem evitar (de turistes ja en tenim tot l'any). Però si, a sobre, la foto del Laporta "barriga champañera" es converteix en una tradició com "los posados de la Obregón" jo emigro d'aquest país!!! Però si sembla un col·lega del Capone.

òscar ha dit...

algun any l’he comprada (per variar una mica) en aquelles botiguetes/basars tant dels municipis d’estiueig en les que et venen des de colònies falses i figuretes de sevillanes fins a peus d’ànec per capbussar-se i pales de platja de nygui nyogui. no vulguis ni saber, apreciat NOCTAS, lo ridícul que arriba a ser anar pel passeig marítim carregant amb el coi de barca ja inflada. sols falta que els guiris em tirin uns eurets pensant que faig una performance de vacaciones en el mar.

de nit, poc abans d’anar a dormir CARME, creo un microclima a l’habitació amb flix matamosquits que, segon la meva dona, no obeeix a d’altra cosa que la vull ofegar a ella. és una tiquismiquis :)

jo a priori, ARIS, pensava que la batalla estaria entre el gorila i el chiqui chiqui. finalment, però, entremig de les dues s’hi va colar la també infumable bomba de king africa. els amics de les arts els trobo molt frescs i divertits. escolta, quan et vingui de gust, “a vegades” i “4-3-3”.

en laporta (per qui no guardo cap mena de simpatia) és un desacomplexat, un bon vivant a qui li és ben bé igual el que la gent pensi o deixi de pensar ASSUMPTA. potser per això, malgrat construir el millor barça de la història, la gent no va voler que el seu dofí fos el nou president i el van castigar tan durament amb el vot de censura.

la coreografia del “no rompas más”, junt amb aquella del di-li-la-la-la, és de les més odioses que mai he arribat a presenciar en una discoteca XEXU; em posava dels nervis. ara, un cop he escrit la resposta, he recordat la de paquito el chocolatero que és també tot un atemptat.

a mi m’agraden, STARBASE, com també m’agraden molt els manel. els trobo irònics, frescs i amb aquell puntet de pop lleuger que no sol sovintejar la música en català. però bé ... també he dit que de la llista m’agradava la de sonia i selena, així que massa referent no penso que jo en sigui :)

un estiu sense calor seria un veritable conyasso, JOAN; al igual que una cutretoy amb motor deixaria de ser una cutretoy. comprar moet és malbaratar, però no descartis prendre un vinet blanc ben fresquet “navegant” en la flamant toy del nen.

és cert que la fauna guiri, a més d’optar per solucions estètiques més aviat poc afavoridores MBOSCH, sol muntar veritables guirigais però ... un estiu sense ells no seria com un barça sense messi? no creuríem que li falta alguna cosa?

gràcies per la floreta ACABATDEFER però ... vols dir que per molt m’hi escarrassi posant la tripa ben endins fins gairebé ofegar-me i fingint ser un expert en cartes de navegació, serà possible guanyar catxé damunt la toy? toy que, per cert, no té ni rems.

òscar ha dit...

m’agraden molt, BARCELONA M’ENAMORA, i semblen igual de “antidivos” que els mateixos manel. desl mosquits millor ni parlar-ne; senzillament atacar-los a cop d’spray.

els trobo d’un humor més directe que els manel i molt més pops, VIDA. esperarem el nou disc per jutjar si han sigut fruït d’una moda o la seva carrera serà de trajectòria llarga.

el que més em sobte, ZEL, és que sabent lo molt que s’estima a si mateix en laporta; s’hagi “abandonat” tant. les cançonetes hauria de mirar jo també d’abandonar-les :)

enguany crec que ja l’ha fet, DERIC: en triquini. oju que hagués estat millor que es posés el tradicional biquini.

jajaja ELVIRA ... és cert, fet i fet tots dos gremis fan exactament el mateix: xuclar-nos la sang de mala manera. i malauradament ni uns ni els altres estan en vies d’extinció.

aquesta època de l’any acumula igual número de defensors que de detractors RICARD. jo sóc un malalt d’anar en pirates i el pit enlaire tot l’agost. tinc molt millor tipus que en laporta però, això sí, el complement del moet i puro no el gasto :)

gens ni mica PORQUET. aquelles competis entre municipis eren una tradició com la revetlla de sant joan o els sant fermins :) espero que treguin al enyorat ramón garcía del seu ostracisme.

si a l’estiu no fes calor no podria anar totes les vacances fet un despenjat amb xancletes i pirates, KIRA, i quin gust anar-hi, per l’amor de déu. quan vaig veure les fotos d’en laporta per primer cop, vaig recordar jesús gil presentant aquell programa (“las noches de tal y tal”) des d’un jacuzzi :)

Anònim ha dit...

Ui, Verano Azul ja l'estan fent en alguna d'aquestes cadenes apocalíptiques rollo 10tv, 13tv, VeoTV, etc.

Amb el tema de les cançons de l'estiu ja fa uns quants anys que, per sort, n'estic totalment desconnectat. Com comentava ahir amb uns amics, tenint internet la cançó de l'estiu és totalment evitable: no escoltes radiofórmules, no vas a llocs d'oci populars i no veus la tele. No hi ha màxim plaer que et parlin de cançons de l'estiu i tu no en tinguis ni punyetera idea.

◊ dissident ◊ ha dit...

Jo tambés espere (desesperadament) la tardor, encara que em costa sempre una depre.

Bon estiu amb la teua barqueta!!!

òscar ha dit...

l’idea del “posado” d’en laporta, com a substitut nostrat de la biòloga obregón, a mi sí que em fa el pes (mai millor dit) ANNA. si per l’estiu vinent aconseguim que el faci damunt d’una toy com la meva, però amb el cava i el puret a la boca, tindrà garantida la portada de totes les revistes del cor i l’aparició al salvame diario, el deluxe, la noria, enemigos íntimos i vuélveme loca. jo no m’ho penso perdre :)

doncs llegit i escoltat el top-16 d’aquests darrers deu anys ILLADELSMONSTRES, ens hauríem estalviat un grapat de caixes de gelocatil, aspirines i d’altres analgèsics, la veritat.

aquests dies previs a les vacances els dedicaré a fer força amb les mans, DISSORTAT. sense rems serà l’única manera que la toy es mogui algun centímetre :)

Jordicine ha dit...

Passo a saludar-te, ÒSCAR. Avui hem acabat 'Els Matins'. Aquest en Laporta és unic. Bon estiu i fins aviat.

Albert ha dit...

L'estiu seria la millor estació de l'any... si no fos perquè no hi ha futbol. Bé, sí que n'hi ha, però no comparis veure Messi amb l'albiceleste amb veure'l vestit de blaugrana.
Per sort, cada cop la Lliga comença més aviat.
Salutacions!

el paseante ha dit...

Osti, el Laporta s'ha menjat el Keirrison i l'Henrique. Amb patates.

Nat ha dit...

Jejeje, ja t'he imaginat amb la barca Toy jejeje i això que no et coneixo, però ja m'he fet la imatge mental completa, amb llum, olors i sensacions. A mi m'encanta l'estiu perquè tot i que té moltes pegues permet fer moltes activitats que a l'hivern fan més mandra, per tant els pros superen els contres.
P.D. si vaig a la platja i veig un noi a sobre una barca del carrefour el saludo????

òscar ha dit...

no s'està de res, JORDI: ni a l’estiu ni al hivern :) molt bon estiu crack ... després t’envio un mail.

un temps de descans sempre va bé, ALBERT. i encara més després d’aquest any d’infart que hem patit i la embafada de barça-madrid. avui, però, :) sant tornem-hi a split.

i de postra, no t’oblidis amic PASEANTE, que s’ha cruspit en hleb; amb mig quilo de nata i xarop de xocolata pel damunt. així està de bon any l’home!!!

sóc un fan de l’estiu, NATÀLIA; les pegues que té (poques) fan fins i tot gràcia. hauràs de saludar segurament des de lluny ja que, la veritat, la barca em porta on li dona la gana.

TORO SALVAJE ha dit...

Pobre Laporta... sempre patint.

òscar ha dit...

jo també el planyo, TORO. damunt d’un iot, amb senyores envoltant-lo, purasso (havà?) a la boca i ... ha de ser ell qui serveixi el moet chandon? això no són vacances ni és res!

pati di fusa ha dit...

curiosa manera de fer apologia de l'estiu, òscar. quin recull de "perles"! ;)

les meues vacances també tindran més de toy que de iot (curiosament, "toi" al revés)... però la mar de feliç!

bones vacances i vigila on pares l'orella! ;)

Pakiba ha dit...

Oscar veig que has entrat al meu blog varias vegades, he buscat el teu i m'agrada i en quedo, si et ve de gust post quedarte al meu.

Gràcias.

Ferran Porta ha dit...

Com m'agrada Jean Luc!! Per cert, el chikiliquatre aquest no, però dissabte, en una "discoteke" en ple centre de Berlín, ens van posar... tatxan, tatxan... "algo chiquitito, uououo, aaalgo pequeñito, uo uouououo...".

Per poc demano que em tornin els diners. Ahrg!

rits ha dit...

jejeje, la foto del post l'he vist aquest matí en arribar a la feina, i del riure, et confesso que m'he tirat el tallat per sobre. brutal!!

gairebé al nivell de la cançó guanyadora!!

òscar ha dit...

un cedé amb aquests setze pilotassos :) PATIDIFUSA, segur que seria el recopilatori més escoltat de l’estiu. les vacances ja són al caure i amb elles les nostres toy’s surcant els mars qual llampants forabordes. les gaudirem, segur!

a ben segur que ens anirem seguint PAKIBA. l’estiu, amb menys activitat blocaire, és un bon moment pet anar fent també bones descobertes.

no diuen que berlín és el “colmo” de la modernitat FERRAN? que pocs llocs hi ha més cosmopolites? i això inclou escoltar .... algo pequeñito??? (grrrrrr!) ull que potser punxen, en breu, sergio y estibaliz (cantinero de cuba, cuba,cuba) o mocedades (ayyyy, amor de hombreeee)!!!

laporta mai ha estat home de mitges tintes RITS. si cal fer alguna cosa ... la fa molt “a lo grande” :) !!!

Ciutadà K ha dit...

Ai, jo l'estiu el trobo un període com a hortera per definició, no es pot tenir 'classe' a l'estiu!!: ni per la suor, ni per la indumentària... ni per les cançons que volen que ens acompanyin!

M'encanta aquest vídeo dels Amics de les Arts!!!
bon estiu!

bajoqueta ha dit...

Jo estic encantada de que no enguany l'estiu no sigui tan heavy! Ho sento però als que els agrada molt la calor jajaja.

Quita... quines cançons per favor, me fa mal la vista només de vore-les escrites :)

Maijo Ginovart ha dit...

Hola, Òscar! Ens has fet una bona repassada a l'estiu. I és que l'estiu es repeteix cada any i cada any ens fem les mateixes reflexions. L'estiu 2011 per a molts és dels pitjors de la seva vida, la crisi els ha collat ben fort, i la barqueta Toy és al màxim que poden aspirar, però si ens ho agafem amb filosofia i amb aquest humor teu (que s'encomana) les coses poden semblar molt millors.
Sorprenent el vídeo, vaja història!
Una abraçada.

Grigri ha dit...

Personalment, espero l'arribada de l'estiu amb la mateixa urgència que espero que s'acabi la calor pocs dies després..
Per això fujo al Pirineu de vacances.. no hi havia pensat mai però mira, allà t'estalvies veure els iots de luxe, i segons quines estampes a bord!! (la foto que has penjat, no té preu..).
Del tema musical... Daixonsens, com ho diria... dooooncs... és queeeee... potseeeer... ufffff...no no no, millor no dir res...!!!

Grigri ha dit...

i que consti que parlo dels hits eh???!! la del Jean Luc m'agrada molt!!!

Ferran Porta ha dit...

He de dir que, de fet, aquella sala, aquella nit estava dedicada a la música d'Eurovision. Ep, consti que vam entrar sense saber-ho! (i que, afortunadament, hi havia una altra sala :)

meloenvuelvepararegalo ha dit...

Ei!
vaig marxar de vacances i encara no s'havia decidit i ara a la tornada, veig que no decep el resultat!!
Ah! i entre tu i jo, no coneixia aquesta cançó dels Amics, gràcies.

carina ha dit...

Òscar, que no tornes encara? Va home, escriuuuuuuu

Una ha dit...

Septembre...ja toca, ja.

òscar ha dit...

l’estiu l’hem passat el millor que hem pogut, CIUTADÀ K. de fet, amb tant mal de caps que no he tingut temps ni de ser mig hortera.

el juliol, quan em vas comentar BAJOQUETA, aparentava oferir un estiu dolç pels poc amants d’aquesta estació. l’agost va posar les coses :) a lloc.

aquest estiu ha estat irrepetiblement enrevessat per mi, MAIJO. espero que els propers no tinguin res a veure. un petonassooooooooo!

l’opció muntanya cada cop és més escollida per la gent, GRIGRI. jo sóc platger de mena, la veritat, però una estada enmig de la natura respirant aquella pau segur que l’hagués agraït molt.

una sala dedicada a eurovisión, FERRAN? no n’hi haurà una altra dedicada a música de sèries de dibuixos animats? a alemanya són uns cracks. com tu!

la cançó dels amics, MELOENVULEVEPARAREGALO, és de la poca música acceptable que proposava l’apunt.

un estiu complexe, CARINA. però oblidat ja; el sant tornem-hi és a punt de beneir la meva casa blocaire.

tens més raó que un calendari, AINETA. ja tocava, ja, tornar-vos a llegir: en tenia moltes ganes. petooooons!