dilluns, 8 de novembre del 2010

l'oblit de la memòria

l’E, senzilla inicial vocàlica que emmascara la consonàntica complexitat rondinaire de la meva dona, diu que em va dir que abans de marxar a la feina estengués la roba. jo no recordo la (segurament amable) petició i, per tant, la roba s’ha quedat a la rentadora conreant aquella ferum d’humit txungo tan de bossa escolar d’esports. em diu –feta un basilisc- que a vegades sembla que pateixi alzheimer.

tot i l’enfurismada acusació de l’E, no tinc cap mena de dubte sobre la meva capacitat mnemotècnica. al contrari, afirmaria que una de les meves particularitats és recordar noms i coses que, a més d’inversemblants, tenen com a tret comú la manifesta inutilitat per a la vida diària.

en un d’aquells memes catosfèrics que, com les botigues de queviures regentades per iaios amb un llapis a l’orella, han desaparegut del planeta terra; recordo haver explicat que puc recitar les entrades de referència de cadascun dels toms de l’enciclopèdia catalana (a-ami, ami-bag, bag-buig, ...) o la llista alfabètica dels 44 nens (anguera, audenis, blaya, ...) que van fer l’egb amb mi. mira, em va donar per això.

també conservo dins un raconet cerebral un bon grapat de rareses (o cutrades) musicals d’ahir, avui i sempre. sé, per exemple, que l’ex futbolista julio alberto va gravar un disc amb la seva ex dona (“medianoche en moscú”), que pancho i javi de verano azul van perpetrar una cançó anomenada “sueños de invierno” i que jesús vázquez, després de presentar “la quinta marcha”, va provar de fer fortuna amb el “y yo te besé”.

si tingués la memòria en un estat precari, com proclama l’E per quatre peces de no res que s’han quedat a la rentadora, desconeixeria que el millor saltador de trampolí (en piscina) ha estat un americà anomenat greg louganis. que la julie de “vacaciones en el mar” era l’actriu lauren tewes i el capità stubbin (de la mateixa sèrie) un calb de nom gavin mcleod. o que el prota de “el perfum” és jean baptiste grenouille i el tercer porter de la selecció belga del mundial’82 era theo custers.

si tingués la memòria tan malament com diu, no em demanaria sempre que li fes de parella quan juguem al trivial o al buzz. si tingués la memòria tan malament com diu, jo no recordaria perfectament que per tal d’estalviar-me la seva consonàntica complexitat rondinaire vaig decidir dir-li que m’havia oblidat que hi havia roba per estendre quan, la veritat, em va fer una mandra tremenda posar-me a penjar roba a les vuit del matí. fa massa fred.

58 comentaris:

Six X ha dit...

i serà tan tonta de no tornar-t'ho a demanar (i jo sóc tan tonta que aquest matí a les 8 m'he ficat a estendre la roba, morta de fred, perquè sé que el meu home ni de conya ho farà, malgrat que el 80% de la roba de la rentadora era seva)

Deric ha dit...

Tot això per dir que et va fer mandra! Ja et val!
;)

Clidice ha dit...

hahahaha t'has descuidat que la Julie "mirava contra el govern" :P i el nom del sobrecàrrec? eh eh eh! Goofer :P Avui, anant a caminar amb una amiga, molt amiga que sé que no m'ho tindrà en compte, he fet unes quantes observacions d'aquest tipus, que en un altre ambient m'haguessin comportant l'expulsió a perpetuïtat i l'ostracisme social :D

Apa que no tens morro tu! :)

Jesús M. Tibau ha dit...

Jo confesso: també tinc aquesta mena d'oblits.
I també aquesta mena d'inútils magatzems de dades que es resisteixen a marxar, vés a saber per què.

Garbí24 ha dit...

tu el que tens és memòria selectiva...tranquil que no és greu, un cop hagis agafat el costum de cada mati estendre la roba ja no et descuidaràs més.

meloenvuelvepararegalo ha dit...

L'E llegeix aquest bloc i no t'ho tindrà en compte??
Molt simpàtica la manera d'explicar-ho sí, però la coresponsabilitat no val eludir-la, eh? A ella, i a mi i a... també ens fa mandra estendre la roba abans de les 8!
De totes maneres, les partides guanyades al trivial bé es mereixen algun oblit d'aquests :)

Òstres, jo no sabia que el Javi i el Pancho havien cantat una cançó! Ara bé, la llista d'EGB també me la sé de memòria.
Però no et passa ara que els mòbils no els memoritzes, com abans els fixes?

Sergi ha dit...

Això és encara pitjor que perdre la memòria, serà mandrós el tio!

He de dir, en el teu descàrrec, que tenim molts tipus de memòria diferents, i que bé podries perfectament haver oblidat d'estendre la roba, i recordar totes les dades que cites. Jo l'anomeno memòria estúpida, desconec el seu nom tècnic. Perquè jo també recordo un munt de dades innecessàries i ben ximples, i se m'obliden coses del dia a dia. Res a veure una memòria amb l'altra. L'estupidesa ja té a veure amb més coses...

Sssssshhhh!! No mencionis els memes ni en broma! A veure si tornaran!

Cesc Sales ha dit...

Quan vulguis et faig un campionat de recordar coses, noms (sobretot futbol i mundials). Em sembla que m'estic emocionant!!!!!
.Primer gol del mundial 82? (Vandenbergh, Bèlgica -jo hi era-)
.Porter d'Holanda a la final de l'Eurocopa 88? (Van Breukelen)
.Porter de Iugoslàvia al 82? (Dragan Pantelic)
.Estadi del Göteborg i autor dels 3 gols, 3-0 amb el Barça semifinal copa d'Europa? (Estadi Ullevi, Tjorborn Nilsson)

Però també recordo anècdotes, restaurants, què vam menjar, persones conegudes a llocs determinats, llibres, cançons, dies del mes...

Si, existim els frikis de recordar coses (moltes vegades absurdes).

Josep Lluís Rodríguez ha dit...

Dono fe de que tens una memòria excel·lent, Òscar. Ara bé, mentre t'anava llegint pensava que et diria que tens una memòria com la dels iaios. La meva àvia sempre deia " Recordo el que va passar va 50 anys i en canvi no sé el que he esmorzat avui". Ara, tractant-se de mandra, només et puc dir que et comprenc, amic. :)

Assumpta ha dit...

Jo també puc donar fe que tens una memòria EXCEPCIONAL, fora de sèrie, impressionant.

E: si llegeixes això, pensa que el teu estimat marit, recorda els guanyadors de programes com Gente Joven i coses així... Ara bé, jo el perdonaria... pensa que després li demanaràs això de que sigui la teva parella al Trívial i tal :-))

Ostres, jo també recordo això del Disc d'en Julio Alberto... la seva dona es deia Carmen "Julio Alberto y Carmen"... de fet, recordo la melodia i tot (no és broma, no) era com una balada i deia "de noche en Moscú no vengas a buscarme..." i desafinaven bastant hahaha

Contra els mandrosos no puc dir res perquè aquest és el meu pecat habitual... uff... ja m'ho deia la mare "contra la mandra, un bon bastó!" :-))

Assumpta ha dit...

Mireu què he trobat!! :-))

http://www.zappinternet.com/video/pogPwoLjaQ/Julio-Alberto-y-Carmen-Y-Te-Buscare---Medianoche-en-Moscu

Violeta ha dit...

Molt bo, Òscar. M'encanta el post (apunt, jajaja ) que has fet. La memòria d'acumular informacions perfectament inútils com les que ens expliques no té res a veure amb recordar o no que has d'estendre o no la roba abans de marxar a treballar. I més si després tens la barra de reconèixer que no ho has fet per un atac de mandra que has tingut.

I com bé diu en Garbi, quan aquesta obligació s'hagi convertit en hàbit, ja no se't tornarà a oblidar.

lisebe ha dit...

Doncs llavors jo ja ni em queixo.. perque no tinc a ningú a qui demanar-li.. I es clar que fa mandra pero noi s'ha de fer !!! mandroset!! Clar que mes que un oblit com dius ha sigut que com a "Dinio a tú els matins et confonen.." oi??será pel fred...jajaj

Petonets guapissim

◊ dissident ◊ ha dit...

La teua dona hauria d'estar-te agraïda perquè si ahí fa el mateix vent que ací, la roba estesa pot haver anat a parar al bla de la mar. Perdre la memòria immediata és una cosa normal. No crec que tingues Alzheimer (i espere que no ho tingues mai)

Salut

kweilan ha dit...

Una curiositat, com va acabar tot? Vau tornar a rentar la roba? Qui la va penjar finalment? Perquè a tu et podia fer mandra però la roba s'ha de penjar i la roba és de tots!!!

Jordi ha dit...

A mi això em passa amb la meva mare, però sempre m'acaba perdonant. El dia que me'n vagi a viure amb la xicota, estic segur que no li farà tanta gràcia.

Albert ha dit...

L'Assumpta no és l'única que pot constatar que tens una memòria més que admirable.

Jajajaja, mira que si l'E llegeix el teu bloc algun dia d'aquests...
Adéu!

rits ha dit...

i tant que tens memòria!!!!!!!!!!!!

això si, a veure si et serveix de justificació, sóc de les que pensa que no es pot deixar res per fer a primera hora del matí, prou tenim en llevar-nos per anar a currar sense arribar tard i mig decents. Les tasques de la casa,...a primera hora són una missió impossible!

Marta Contreras ha dit...

Qui s'ho creu que penjar o no la roba tingui a veure amb la memòria? :)

Anònim ha dit...

No tots tenim la mateixa sort i tenim una memòria força més reduida. Per això es va inventar Internet i el Google, per a poder-ho cercar tot i donar-nos un cop de mà!

khalina ha dit...

juas, però per solucionar el tema de fred, secadora! o sino, a qui se li acut fer rentadores a certes hores? Jo de l'E, et deixava la teva roba humideta un altre cop... jaja

Striper ha dit...

El teu es un oblit perque t'han dit, lo seu arribat el cas es una errada teva perque , ett diran, No me has dit res!!

Joan ha dit...

Així, amagant amb una bona prosa les teves mancances a la llar. Quina barra, nano!

Memòria estúpida en tenim uns quants, vés, rarets que som. I és clar, després no ens queda espai per les coses del dia a dia i ens acusen de desmemoriats perquè no se'n recorden del nostre inesgotable calaix de records inversemblants. Ai, ai, que ens farem mal.

montse ha dit...

Jajajaijajajaa.....molt divertit, però si fos la teva dona ho arreglaria aviat, deixan-te la roba al mateix lloc.

Noctas ha dit...

Jijijiji la memòria tb és selectiva. Per cert, no en tenia ni idea que Julio Alberto hagués grabat un disc....saludus i fes cas a la dona que sempre tenen raó:)

_MeiA_ ha dit...

jajajaja, homes.... M'has fet riure, però si m'ho fa el meu home, no em farà gens de gràcia! jaja (i mira que ja m'ho ha fet algun cop...)


Com deia la meva iaia: Per la mandra un bon bastó!

òscar ha dit...

el teu homé té el 80% de la roba, SIX? i a quín armari la posa perque (no ens enganyem), les dones teniu el 80% de l'espai a l'armari. :) bé, l'E en té el 90%!

jajaja DERIC; si no m'enrotllés com m'enrotllo estaria estenent cada dia jo la punyetera roba :)

la memòria friki, CLIDICE, lluny de condemnar-te a l'ostracisme et converteix en un referent enciclopèdic entre els amics, també pèl frikis, clar. he rebut (i no és conya) sms's de col·legues de l'estil quí cantava "la chica del pòster?" o "cóm s'anomenaven els tres russos que van jugar plegats a l'espanyol?". trist mèrit el meu!

el més fort és que jo mai m'he propossat saber-ho JESÚS. de què anava jo a aprendre'm les entrades de l'enciclopèdia catalana. si em fa mandra estendre, imagina't saber tonteries.

repeteixo JOAN; al matí fa molt fred. si s'ha d'estendre al hivern, o al migdia o a l'assecadora :) jo, avui, me la guanyo com llegeixi això l'E.

l'E rondina molt però també la faig riure molt. i, tot s'ha de dir, quan li entra "l'antoju" d'una cola a les 12 de la nit o un cornetto de maduixa, baixo als paquis sense rondinar qual amable cavaller, MELOENVUELVEPARAREGALO. no has escoltat mai pancho i javi??? doncs apa ... http://www.youtube.com/watch?v=TcFg3e7d1Yc

no voler estendre a les vuit del matí amb aquell fred que fa, XEXU, és ser mandrós??? val sí :) és ser mandrós però ... i la satisfacció que té quan guanyem al trivial fent de parella, què? aquestes coses, tot i que no ho semblin, uneixen encara més :)

accepto el repte de pepsi CESC, tot i que jo no sóc ultraespecialista en dades històriques i, en canvi, sí de raresses. especialment triomfo en el món dels noms de futbolistes. però nom-nom, eh! per exemple, del mundial d'espanya (al que, per cert, també hi vaig anar) puc esmentar conti (bruno), lato (gregorz), artur antunes de coimbra (zico), schumacher (harald) i, clar, vandenbergh (erwin). la meva perla és ... cóm es deia la dona de l'argentí tarantini? pata villanueva de tarantini. :)

ets dels meus, oi JOSEP LLUÍS? fa tantaaaaaaaaa mandra fer el que a un no li vé de gust. però ja de la feina un no se'n pot escaquejar, miro d'escaquejar-me, de tant en tant, de cosetes trivials com estendre la roba :)

llàstima que no varem parlar d'això la jornada vienessa, ASSUMPTA, perquè jo ... també me la sé! el començament, amb algo així com "invierno gris, no te volveré a ver" era brutal (de dolent, clar!) vaig ara mateix a xal·lar de valent amb el clip :)

òscar ha dit...

quína alegria VIOLETA! :) quant de temps! dona ... barra-barra potser sí que una mica, però com és una barra simpàtica els de casa m'ho toleren. si fins i tot hi ha cops que pujo al terrat a estendre-la! :)

els matins no em confonen LISEBE. em confón (una mala cosa) el coi de fred. a més ... per algo tenim l'assecadora, no?

crec, DISSORTAT, que la meva s'enfurisma perquè sap perfectament que el que vaig fer és fer-me el suec.

la va estendre ella, KWEILAN, després d'una altra passada per la rentadora. a la nit, per compensar, vaig portar-li un carpaccio de vedella que li agrada una barbaritat.

ufffff JORDI, el salt de ca la mama a ca teva és més gran que saltar un abisme. ànims! (pel dia que et toqui!)

ara té massa feina i no s'hi pot passar. espero que el dia que ho reprengui no li doni per repassar apunts antics, ALBERT.

si vaig amb aquest argument a l'E i, a més a més, confessant que li vaig ficar un gol amb això de la roba, RITS, et puc garantir que em passo 365 matins estenent la nostra roba i la de tot el veinat. millor callar.

ara no m'enrecordo MARTA :) (quan un juga una carta des del principi, no hi pot renunciar de cap de les maneres)

youtube, google i wikipedia, ALBERT, al damunt fomenten que et posis a buscar coses encara més inversemblants. el que li faltava pel duro a un pirat com jo!

no fotis, KHALINA. no li donis idees per fer-me la guitza que ja em té mig "hacinat" fumant a la cuina!!!

òscar ha dit...

no sé STRIPER però, millor, que no llegeixi l'apunt per si de cas :)

la meva prosa no és, JOAN, prou bona com per amagar les meves boníssimes mancances a la llar. tracto d'explotar (amb sort diversa, tot s'ha de dir) la meva inoperància a la llar tot el que puc i més.

a la rentadora de nou, MONTSE? l'oloreta li molesta més a ella que a mi, eh! :)

i cruyff (oei, oei, oei), i la selecció alemanya del mundial 82, i el drema team (rap del barça), i el barça de la lliga de michels (azul y gran es nuestro color), ... en fi; que els esportistes donen el cante tot sovint, NOCTAS.

uffff MEIA, l'E amb un bastó té molt de "peligru". i suposo que tu tres quarts del mateix :)

Six X ha dit...

Òscar, sincerament, sí el 90 % de la roba que hi ha a casa és meva (no li diguis al meu home que ho he reconegut!!!), però precisament aquest matí la majoria era seva (també embruta més que jo: la meva feina és més neta)

TORO SALVAJE ha dit...

Millor rebre la bronca que passar fred.
A més si explotes bé l'alzheimer fins i tot pots fer-li el salt i si t'eixampa li dius que pensàves que eres solter.

nadeia ha dit...

ÉEEEEEEEEEEs quEEEEEEE tEEEEEEEEEEEEla eh?! ;)

clar que: http://yfrog.com/nbt9gtj

El veí de dalt ha dit...

Mestre,
No t'enganyis a tu mateix no ens vulguis enganyar a la resta d'humans: ets un home. I com a tal -com jo- tenim memòria selectiva (que és una sort!). Ens recordem d'allò que és indispensablement necessari. El superflu, no ens preocupa. I que així sia! I duri! ;-)

PS Per cert, et dies Òscar, oi? ;-)))

òscar ha dit...

la vostra feina és normalment més neta, SIX, i vosaltres també normalment sou més netes. ara, llegint el què he escrit, ben bé sembla que tots els homes siguem carnissers :)

jajaja TORO. em temo, que d'utilitzar aquesta excussa, el que acabaria penjat a l'estenedor de casa seria jo. i segurament sense agulles.

sí sí NADEIA; precisament grans dosi de tela és el que hi havia a la rentadora. :) sàvies paraules aquelles que comprenen (i legitimen) la inutilitat.

i apreciat VEÍ, per molt que m'hi esforçi, jo no sé veure cosa mes supèrflua que estendre la roba quan la temperatura ambient no acompanya a fer-ho.

starbase ha dit...

Jo m'aixeco cada dia a un quart de set per preparar el dinar de carmanyola que s'emporta la reina del meu cor (i jo mateix) a la feina. Si per aquelles coses rebo la proposta mentre estic saltant la verdureta de 'ja que estic' estendre la roba sota les dures condicions invernals... la risotada es podrà sentir per tot el barri.

#ydoshuevosduros

sànset i utnoa ha dit...

1- M'inclino davant dels teus coneixements de "curiosidades".

2- Ets un temerari (la meva senyora m'hagués exterminat si hagués fet el que vas fer tu).

*Sànset*

Sílvia ha dit...

Hola Òscar
Parteixes d´un error: el problema no és la poca memòria i si el fet que t´ho demani. Què vol dir això? per què no poses la rentadora per iniciativa pròpia? així no t´oblidaries de treure la roba. Estem al segle XXI!!!
Salutacions

el paseante ha dit...

Jaja, boníssim el gir final. Ets un mestre. Jo tinc memòria de peix. Només recordo haver après totes les capitals del món quan era petit.

PD: Haurem de crear un servei de bugaderia a Blogville. Encara faríem el primer euro.

Ferran Porta ha dit...

Wala, nen, estic impressionat amb la teva memòria!! Val a dir que en aquest el teu blog, que també és el dels teus lectors, sovint n'has fet gala. T'envejo molt, aquesta capacitat memorística! Jo també em demanaria jugar amb tu al Trivial; així qualsevol!

òscar ha dit...

no és ben bé el mateix, STARBASE, però alguns dissabtes i diumenges baixo a la pastisseria, compro croissants, preparo el suc de taronja i li porto al llit. això compta com a mèrit, oi? :)

el que s'inclinarà, del tot SÀNSET, seré jo si la meva senyora llegeix aquest apunt. no caldrà que pregunti, mirant l'horitzó, "¿quíen me pone la pierna encima?".

nooooooooooo SÍLVIA. pringuem els dos però cadascú en les especialitats asignades. la de "posar la rentadora" se la va demanar l'E.

si va a un euro jo m'hi faig soci (estil videoclub), amic PASEANTE. per estalviar-me el coi de fred gasto el que calgui. no vaig ni al barça per no patir. fred, vull dir! :)

sóc bastant màquina, FERRAN. només el formatget verd de ciències se'm resisteix. les ciències haurien de ser pels científics, no pel trivial.

bajoqueta ha dit...

A on va parar! Molt més important recordar la llista dels xiquets que van anar en tu a E.G.B. que estendre la roba jajajaja.

Crec que este virus corre per més cases :)

Terra de llibres

VERD ha dit...

Tot i que la memòria és selectiva, aquesta vegada et crec que poder no t'ho ha dit...però la bronca no te l'estalvies!!

Que bona la teva memòria!!

Jordicine ha dit...

Doncs, després de llegir-te´, jo també vull fer parella al trivial amb tu. No posaria a prova la teva memòria. Per cert, de coses importants també en recordes? Ja ja ja. Ets un crack, Òscar. Una abraçada.

òscar ha dit...

ens estem deshumanitzant :) BAJOQUETA: entre un nen i un tros de tela (normalment comprada al zara), no hi ha color!

aquest apunt, VERD, pot acabar marcant un abans i un després en el meu pringue a les feines de casa. o l'elimino ja o ... no faré altra cosa que pringar a casa!

és important no fallar, JORDI, en: 1) data d'aniversari de l'E i el nen i 2) data del dia que varem començar a sortir. si tinc clares aquestes dues coses, puc continuar centrant-me en recordar veritables foteses i oblidar-me, de tant en tant, d'estendre la roba. abraçada company i ... fins aviat! (vaig rumiant alguna novetat, eh!)

Susanna ha dit...

La mare que et va matricular, tio!! Jjajajajjaj!!! Estava pensant que t'assembles força a la meva parella, però la frase final m'ha desmuntat del tot! Jjajaj!!!
Mmmm... calla!, que potser hauré de tenir alguna conversa amb l'Àngel, a veure si la mandra és l'explicació de moltes coses... ;-)

Bon cap de setmana!

òscar ha dit...

no pateixis SUSANNA. he llegit recentment un estudi publicat per una (reconeguda) universitat americana que diu que un 98% dels òscar som uns mandrosos sense remei. dels àngels només un 7% fan bandera de la mandra. no l'has vist, darrerament, amb cap bandera, oi? :) bon cap de setmana!!!

Eva ha dit...

jajaja!!! Es veia venir que la última frase n'era el desencadenant...
Potser ara t'ho demanarà més tard...
Salut!!!

zel ha dit...

No et preocupis, de veritat, jo m'enganyo a mi mateixa, i tot i la ferum d'humit, la deixo per pura mandra...i també guardo coses inútils a la memòria, que fan que algú, no saben el que diuen, em cregui "una enciclopèdia"...jejeje...ànims!

Guspira ha dit...

Serà possible??? Mare meva aquests homes... Us la sabeu ben llarga!

Assumpta ha dit...

Bé, de fet si que estàs una mica malament de la memòria, sí... Ja et recordes que tens un blog?

Has passat d'un promig de 5/6 posts al mes a un altre d'uns 1,2492 per mes... on s'és vist això?

La culpa segur que és del feisbuc, segur, segur, segur!! aaaagggghhh!!!

Carme Rosanas ha dit...

Ja veig que arribo molt tard... no vaig veure aquesta actualització i ja pensava, com l'Assumpta, que no et recordaves del blog.

Com que ja t'ho han dit tot... jo me'n vaig amb el somriure posat que m'ha deixat el teu morro que te'l trepitges. I un morro que te'l trepitges amb somriure sempre fa de bon perdonar.

Déjà vie ha dit...

q cabrón!!! i jo k ja pensava explicar-te la diferencia entre diferents tipus de memoria!!! PETARDO q estas fet!!

Lula ha dit...

1- poca-vergonya!!
2- espero que l'E no llegeixi els teus posts
3- tens memòria per coses útils també?


petontets
:*

òscar ha dit...

en pots estar ben segura EVA. la meva dona em té, ara ja, del tot agafada la matrícula.

a l'hivern hauria d'estar prohibit, ZEL, estendre la roba. bé, els dies de sol, i ben entrat el migdia, potser no.

fem el que podem GUSPIRA. o el que ens deixeu :)

ets la més millor ASSUMPTA :) ara que s'acosten les eleccions i estadístiques, et diré que el feisbuc té un trist 20% de culpabilitat. el 80% que falta és culpa de la feina!!!

em recordo d'ell perfectament CARME. és la feina qui no vol que mimi, regui i doni atenció al meu i els altres blocs. crec que ara, en portes de nadal, això s'anirà normalitzant.

diguem-ne cabronet DEJA VIE. :) els diminitius sempre ajuden a donar un puntet de simpatia a les realitats.

aiii LULA ... 1) tens raó 2) jo també 3) per poquetes 4) petoneeeeeeeets :)

Assumpta ha dit...

D'acooooooooooord, si és per fenya et perdooooooonuuuuuu :-DD

RaT ha dit...

... qualsevol et duu la contrària, a tu... coi, si en tens, de raons!!!!

òscar ha dit...

era per feina, ASSUMPTA. per sort! :)

jajajaja ... ara se li diu raons, RATETA? :)

Una ha dit...

La teva dona no deu saber que la memòria és selectiva i tu un "selector" brillant.